Denne opskrift på laks med avocado hjælper dig til at spise mere fisk. En ovnstegt laks, der serveres med salat, og du kan lave hele retten på 25 minutter.
Fisk er generelt ret hurtig at tilberede, og denne opskrift på laks med avocado er ingen undtagelse.
Laksen steges i ovnen, og det tager blot 20 minutter.
Imens kan du lave tilbehøret, som blandt andet består avocado, der passer virkelig godt til laksen.
Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer.
Opskrift på laks med avocado
Ingredienser
- 1 side laks - ca. 600-700 gram
- citronsaft
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 2 stk. avocado
- 50 gram blandet salat
- 200 gram tomater - små
- 1 bundt forårsløg
- En halv agurk
Dressing
- 0,5 deciliter olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 1 spiseskefuld sherryeddike
- 1 teskefuld sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at fjerne eventuelle ben i laksen, og dryp den derefter med lidt citronsaft. Krydr også med hvidløgspulver, salt og peber.
- Bag laksesiden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20 minutter.
- Avocado halveres og skrælles. Se her hvordan du nemt fjerner en avocadosten. Skær dem i tynde skiver og anret på fire tallerkner. Som du kan se på billedet.
- Salat skylles og slynges tør, hvorefter den anrettes på de fire tallerkner.
- Tomater halveres og agurken snittes i mindre tern. Forløgsløg skæres i skrå og tynde skiver. Fordel det over salaten.
- Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og dryp den over salaten.
- Anret med et godt stykke laks på hver tallerken og servér straks.
Næringsindhold
Tips
Nyd gerne den flotte anretning med laks med avocado sammen med et stykke hjemmebagt brød - evt. denne opskrift på brød af nem dej.
Se i øvrigt her hvordan du nemt skræller en avocado.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments