Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.
Stegt fasanbryst er en virkelig delikatesse, hvis man steger brysterne korrekt. Og det er slet ikke så svært, som man skulle tro.
Da fasaner ikke indeholder ret meget fedt, er det en god ide at stege brysterne med et fyld af bacon eller spæk som her.
De skal ikke have mange minutter på hver side, og så er det vigtigt, at de lige får lov at hvile i fem minutter, før du skærer dem ud.
Opskrift på stegt fasanbryst
Stegt fasanbryst med kompot og sauce
Ingredienser
Kompot
- 100 g æbler - skrællede uden kerner
- 200 g kvæder - skrællede uden kerner
- 4 store figner - tørrede
- 75 g sukker
- vand
- 1-2 spsk æbleeddike
- 1 tsk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sauce
- 1 skalotteløg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk vindruekerneolie
- 1 dl hvidvin
- 5 dl hønsefond
- 1 spsk smør
- 1 håndfuld kørvel - finthakket
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fasanbryst
- 2 fasanbryst
- 8 strimler bacon - eller spæk til bardering
- 1 spsk smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kompot
- Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern.
- Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel.
- Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.
Stegt fasanbryst
- Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk.
- Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i fem minutter, inden du skærer dem i skiver.
Sauce
- Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i lidt vindruekerne-olie i en gryde, til de er glasklare.
- Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til en tredjedel og pisk med smør. Tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip og fakta
Opskriften på stegt fasanbryst er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.
Fasanen er ikke naturligt hjemmehørende i Danmark, men Frederik d. 2. havde åbenbart smag for kødet.
I hvert fald var det ham, der indførte dyret herhjemme i 1500-tallet.
Prøv også en af disse vildtretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: