Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt fasanbryst med kompot og lækker sauce

Stegt fasanbryst med kompot og lækker sauce

Stegt fasanbryst fra Løgismose
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.

Stegt fasanbryst er en virkelig delikatesse, hvis man steger brysterne korrekt. Og det er slet ikke så svært, som man skulle tro.

Da fasaner ikke indeholder ret meget fedt, er det en god ide at stege brysterne med et fyld af bacon eller spæk som her.

De skal ikke have mange minutter på hver side, og så er det vigtigt, at de lige får lov at hvile i fem minutter, før du skærer dem ud.

Opskrift på stegt fasanbryst

Stegt fasanbryst med kompot og sauce

Løgismose
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kompot
  • 100 g æbler skrællede uden kerner
  • 200 g kvæder skrællede uden kerner
  • 4 store figner tørrede
  • 75 g sukker
  • vand
  • 1-2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Sauce
  • 1 skalotteløg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk vindruekerneolie
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl hønsefond
  • 1 spsk smør
  • 1 håndfuld kørvel finthakket
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Fasanbryst
  • 2 fasanbryst
  • 8 strimler bacon eller spæk til bardering
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kompot
  1. Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern.
  2. Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel.
  3. Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.
Stegt fasanbryst
  1. Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk.
  2. Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i fem minutter, inden du skærer dem i skiver.
Sauce
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i lidt vindruekerne-olie i en gryde, til de er glasklare.
  2. Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til en tredjedel og pisk med smør. Tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier424kcalKulhydrater33gProtein8gFedt28gMættet fedt10gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.3gKolesterol44mgNatrium2550mgKalium343mgKostfibre2gSukker22gVitamin A241IUVitamin C11mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip og fakta

Opskriften på stegt fasanbryst er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Fasanen er ikke naturligt hjemmehørende i Danmark, men Frederik d. 2. havde åbenbart smag for kødet.

I hvert fald var det ham, der indførte dyret herhjemme i 1500-tallet.

Prøv også en af disse vildtretter:

Grydestegt fasan med bacon

Ovnstegte duer

Vildtragout - den lækreste gryderet

Stegt gråand

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required