• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med stegt blomkål med feta
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
91
SHARES
FacebookMessenger91PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. juni 2020 - Udgivet:  17. juni 2020

Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.

Stegt blomkål smager fantastisk godt, og her er blomkålen vendt med feta, oliven og citron.

Blomkålsretten kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter, men prøv den også alene som en nem vegetarret.

Opskriften er beregnet til ca. 4 personer.

Opskrift på stegt blomkål

billede med stegt blomkål med feta
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

4.57 fra 16 stemmer
Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
Forb. tid 3 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stor blomkål - delt i små buketter
  • olivenolie - til stegning
  • ¾ tsk. spidskommen
  • saft og fintrevet skal af ½ citron
  • salt - friskkværnet peber
  • 1 lille kalamataoliven uden sten - halveret
  • 2 fed hvidløg - knust og finthakket
  • lidt cayennepeber
  • feta - fra blok, smuldret
  • 1 spsk smør
  • Lidt purløg - fintsnittet

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til blomkålen begynder at tage farve.
  2. Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg. Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
  3. Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
  4. Tag panden af varmen og vend fintrevet citronskal og smør i.
  5. Vend godt rundt til smørret smelter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.
  7. Stegt blomkål serveres varm eller lun.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stegt blomkål med feta og oliven serveres straks.

Mængden af de enkelte ingredienser kan du tilpasse til din egen smag og sult.

Andre lækre opskrifter med blomkål:

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 75 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift

4.8 fra 80 stemmer
Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkål i ovn

Blomkålspure

4.7 fra 52 stemmer
Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Gå til opskrift
billede med blomkålspure
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene

    april 14, 2024 at 7:53 pm

    ALT for meget citronsaft. Det smagte kun af det.

    Svar
  2. Majbritt

    juni 30, 2023 at 8:13 pm

    Hmm, hvad blev der af fetaen? Det var derfor jeg fandt opskriften🧐

    Svar
  3. Henning Thomsen

    juni 08, 2023 at 8:13 pm

    Typisk online opskrift. Der er altid alvorlige fejl. Her står der at der skal smuldret feta ost i retten, men det fremgår ikke af vejledningen hvornår og hvordan.

    Svar
  4. Erling

    juli 31, 2021 at 8:25 pm

    Hvad skulle jeg gøre ved fetaen

    Svar
    • Klaus

      september 02, 2021 at 5:25 pm

      jeg tror det skal smudres over retten inden servering.
      Er der nogen som ved hvor mange oliven som skal bruges? Opskriftensiger: "1 lille kalamataoliven uden sten halveret"

      Svar
      • Steen Mørch

        september 03, 2024 at 2:54 pm

        Prøver opskriften i aften, bruger nok et lille halvt glas oliven og smuldrer feta over til sidst, glæder mig 👍

  5. Charlotte

    maj 10, 2021 at 7:38 pm

    Skal feta i, når retten er færdig?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required