Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med stegt blomkål med feta
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMS

Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.

Stegt blomkål smager fantastisk godt, og her er blomkålen vendt med feta, oliven og citron.

Blomkålsretten kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter, men prøv den også alene som en nem vegetarret.

Opskriften er beregnet til ca. 4 personer. Her kan du læse mere om den sunde blomkål.

Indhold
  • Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
  • Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.6 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 3 minutter min
Tilb. tid: 7 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stor blomkål (delt i små buketter)
  • olivenolie ( til stegning)
  • ¾ tsk. spidskommen
  • saft og fintrevet skal af ½ citron
  • salt (friskkværnet peber)
  • 1 lille kalamataoliven uden sten (halveret)
  • 2 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • lidt cayennepeber
  • feta (fra blok, smuldret)
  • 1 spsk smør
  • Lidt purløg (fintsnittet)

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til blomkålen begynder at tage farve.
  2. Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg. Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
  3. Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
  4. Tag panden af varmen og vend fintrevet citronskal og smør i.
  5. Vend godt rundt til smørret smelter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.
  7. Stegt blomkål serveres varm eller lun.

Næringsindhold

Kalorier150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Stegt blomkål med feta og oliven serveres straks.

Mængden af de enkelte ingredienser kan du tilpasse til din egen smag og sult.

Flere inspirerende opskrifter:

Blomkålsris - den bedste opskrift
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Se opskriften her
billede med blomkålsris
Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Se opskriften her
billede med blomkål i ovn
Blomkålspure
Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Se opskriften her
billede med blomkålspure
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse
Opskrift på blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse. En lækker måde at tilberede blomkålen på som tilbehør eller lækker vegetarret.
Se opskriften her
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkålssuppe
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Se opskriften her
billede med blomkålssuppe
Blomkålspandekager - nem opskrift
Her er en god opskrift på blomkålspandekager, der er nemme at lave. De lækre pandekager med blomkål er gode som vegetarret på kødfrie dage.
Se opskriften her
billederesultat for blomkålspandekager
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene skriver

    april 14, 2024 at 7:53 pm

    ALT for meget citronsaft. Det smagte kun af det.

    Svar
  2. Majbritt skriver

    juni 30, 2023 at 8:13 pm

    Hmm, hvad blev der af fetaen? Det var derfor jeg fandt opskriften🧐

    Svar
  3. Henning Thomsen skriver

    juni 08, 2023 at 8:13 pm

    Typisk online opskrift. Der er altid alvorlige fejl. Her står der at der skal smuldret feta ost i retten, men det fremgår ikke af vejledningen hvornår og hvordan.

    Svar
  4. Erling skriver

    juli 31, 2021 at 8:25 pm

    Hvad skulle jeg gøre ved fetaen

    Svar
    • Klaus skriver

      september 02, 2021 at 5:25 pm

      jeg tror det skal smudres over retten inden servering.
      Er der nogen som ved hvor mange oliven som skal bruges? Opskriftensiger: "1 lille kalamataoliven uden sten halveret"

      Svar
      • Steen Mørch skriver

        september 03, 2024 at 2:54 pm

        Prøver opskriften i aften, bruger nok et lille halvt glas oliven og smuldrer feta over til sidst, glæder mig 👍

  5. Charlotte skriver

    maj 10, 2021 at 7:38 pm

    Skal feta i, når retten er færdig?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required