Sri Lanka gryde er den lækreste vegetariske curry med blomkål, søde kartofler og kokosmælk. Retten er sund og nem at lave. Et middags-hit.
Sri Lanka gryde er inspireret af Sri Lankas og sydindiske smage. Her bruges blandt andet kokosmælk, sennepsfrø og den unikke ingrediens karryblade.
Det er en ingrediens, som går igen i næsten alle deres retter. Man kan sagtens købe karrybladene i Danmark.
Asiatiske supermarkeder og almindelige helsebutikker plejer at have et godt udvalg. Hvis du ikke kan finde dem, så kan de godt udelades.
Server retten med ris eller fladbrød. Jeg spiser den oftest med hjemmelavet chapati, som er indiske, sprøde pandebrød.
Opskrift på Sri Lanka gryde
Sri Lanka gryde
Ingredienser
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 centimeter ingefær
- 1 stk grøn chili
- 1 spsk olie
- 0,5 tsk gurkemeje - stødt
- 1 spsk karry - eller Garam Masala
- 1 knivspids kanel
- 1 tsk salt
- 350 g søde kartofler
- 1,5 dl vand
- 0,5 stk blomkål
- 50 g grønne bønner
- 2 dl kokosmælk
Tadka
- 1 spsk smør
- 1 tsk sorte sennepsfrø
- 1 fed hvidløg
- 1 stk grøn chili
- 10 stk friske karryblade - eller en spiseske tørret
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løget fint og knus hvidløg samt ingefær og chili i en morter. Tag nu en gryde og varm olien op, hæld løg, hvidløg, ingefær og chili i.
- Steg det sammen i fire minutter. Tilføj nu gurkemeje, kanel karry og salt. Steg det sammen i et minut. Tilføj nu vand.
- Skær de søde kartofler i mundrette firkanter og tilføj til gryden sammen med halvdelen af kokosmælken. Put nu låg på og lad det simre i to minutter.
- Skær blomkål og grønne bønner i mundrette bider og kom dem i gryden. Lad det nu simre i cirka 10 minutter, eller indtil kartoflerne er færdigkogte.
- Tilføj resten af kokosmælken og smag til med salt.
- Nu skal vi lave Tadka: Tag den mindste pande, du ejer. Kom smør, knust hvidløg, sennepsfrø, hakket grøn chili og karryblade på panden. Put den på varmen i cirka et minut - eller indtil sennepsfrøene begynder at hoppe.
- Hæld Tadka i gryderetten og rør det hele godt sammen.
- Nu er Sri Lanka gryde klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du er velkommen til at tilføje flere forskellige slags grønsager til retten. Denne opskrift på Sri Lanka gryde er nemlig god at bruge på de dage, hvor køleskabet bare skal tømmes.
Er du veganer, kan du udskifte smørret i Tadka med veganersmør. Server gryderetten med naan, chapati og eventuelt chutney.
Se også andre asiatiske gryderetter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: