• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Sri Lanka gryde

Sri Lanka gryde

Sri Lanka gryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 8. marts 2022

Sri Lanka gryde er den lækreste vegetariske curry med blomkål, søde kartofler og kokosmælk. Retten er sund og nem at lave. Et middags-hit.

Sri Lanka gryde er inspireret af Sri Lankas og sydindiske smage. Her bruges blandt andet kokosmælk, sennepsfrø og den unikke ingrediens karryblade.

Det er en ingrediens, som går igen i næsten alle deres retter. Man kan sagtens købe karrybladene i Danmark.

Asiatiske supermarkeder og almindelige helsebutikker plejer at have et godt udvalg. Hvis du ikke kan finde dem, så kan de godt udelades.

Server retten med ris eller fladbrød. Jeg spiser den oftest med hjemmelavet chapati, som er indiske, sprøde pandebrød.

Opskrift på Sri Lanka gryde

Sri Lanka gryde
Rakel Seneca

Sri Lanka gryde

5 fra 2 stemmer
Sri Lanka gryde er den lækreste vegetariske curry med blomkål, søde kartofler og kokosmælk. Retten er sund og nem at lave. Et middags-hit.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 centimeter ingefær
  • 1 stk grøn chili
  • 1 spsk olie
  • 0,5 tsk gurkemeje - stødt
  • 1 spsk karry - eller Garam Masala
  • 1 knivspids kanel
  • 1 tsk salt
  • 350 g søde kartofler
  • 1,5 dl vand
  • 0,5 stk blomkål
  • 50 g grønne bønner
  • 2 dl kokosmælk
Tadka
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk sorte sennepsfrø
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk grøn chili
  • 10 stk friske karryblade - eller en spiseske tørret

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke løget fint og knus hvidløg samt ingefær og chili i en morter. Tag nu en gryde og varm olien op, hæld løg, hvidløg, ingefær og chili i.
  2. Steg det sammen i fire minutter. Tilføj nu gurkemeje, kanel karry og salt. Steg det sammen i et minut. Tilføj nu vand.
  3. Skær de søde kartofler i mundrette firkanter og tilføj til gryden sammen med halvdelen af kokosmælken. Put nu låg på og lad det simre i to minutter.
  4. Skær blomkål og grønne bønner i mundrette bider og kom dem i gryden. Lad det nu simre i cirka 10 minutter, eller indtil kartoflerne er færdigkogte.
  5. Tilføj resten af kokosmælken og smag til med salt.
  6. Nu skal vi lave Tadka: Tag den mindste pande, du ejer. Kom smør, knust hvidløg, sennepsfrø, hakket grøn chili og karryblade på panden. Put den på varmen i cirka et minut - eller indtil sennepsfrøene begynder at hoppe.
  7. Hæld Tadka i gryderetten og rør det hele godt sammen.
  8. Nu er Sri Lanka gryde klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du er velkommen til at tilføje flere forskellige slags grønsager til retten. Denne opskrift på Sri Lanka gryde er nemlig god at bruge på de dage, hvor køleskabet bare skal tømmes.

Er du veganer, kan du udskifte smørret i Tadka med veganersmør. Server gryderetten med naan, chapati og eventuelt chutney.

Se også andre asiatiske gryderetter:

Kylling Tikka Masala

Peanutbuttergryde

Indisk vegetarcurry med kikærter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required