• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Video: Spidskål i ovn med karryolie

billederesultat for spidskål i ovn
I denne video kan du se hvordan du laver spidskål i ovn. Spidskålen penles med en dejlig karryolie, og bages derefter 15 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2025 - Udgivet:  25. marts 2018

Del gerne:
7.1k
SHARES
FacebookMessenger7.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.
  2. Opskrift på spidskål i ovn
  3. TV: Spidskål i ovn med karryolie
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift

Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.

Spidskål i ovn er nemt og sundt tilbehør med masser af vitaminer.

Kålen gøres klar og bages færdig i ovnen, hvor den skal have et kvarters tid.

I karryolien har jeg kommet lidt reven muskatnød, men dette kan undlades. Jeg synes dog lidt muskatnød giver en god smag til spidskålen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får en kvart kål.

Opskrift på spidskål i ovn

billederesultat for spidskål i ovn

TV: Spidskål i ovn med karryolie

Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.
Bedømmelse
4.8 fra 26 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk karry - evt. mere karry hvis du synes
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt

Fremgangsmåde

  • Start med at røre karryolien sammen. Kom olivenolie i en skål sammen med citronsaft, karry, lidt reven muskatnød og en teske salt. Rør indtil karryolien er samlet helt.
  • Spidskål gøres klar. Skær det nederste af bunden af, og del den derefter i kvarte. Som du kan se i videoen.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg spidskålen i.
  • Pensl med karryolien, og du skal bruge hele mængden.
  • Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 185 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter. Så synes jeg spidskålen er tilpas mør, men du kan selvfølgelig sagtens hive den ud af ovnen tidligere, hvis du ønsker den mere rå.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
118
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
597
mg
26
%
Kalium
 
221
mg
6
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
150
IU
3
%
Vitamin C
 
38
mg
46
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Server den bagte spidskål til stegt kylling eller til en kogt hamburgerryg. Rispilaf er i øvrigt god til kålen.

Se også mine spidskålsopskrifter på:

  • Dampet spidskål på fem minutter
  • Spidskål med parmaskinke i ovn (nemt tilbehør)
  • Halve bagte kartofler med hvidløg
  • TV: Sådan skræller du hvide asparges
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne

    januar 11, 2023 at 8:21 am

    Hej Holger
    Jeg er meget glad for at bruge dine opskrifter. Du er rigtig god til ar informere, så alle kan forstå det. Du skal have meget stor ros fra mig. Jeg bruger dem daglig.
    Tak
    BSJ

    Svar
  2. Jolanda

    oktober 11, 2022 at 5:15 pm

    Når vi spiser spidskål deler min man og jeg en hel kål. Vi kan ikke få nok af det....

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required