• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter

Spejlæg - sådan spejler og steger du perfekte æg på panden

Billede med spejlæg.
Spejlæg er både nemme og hurtige at lave, men spejlæggene skal ikke tilberedes ved alt for høj varme. Foto: iStock.com.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  20. oktober 2017

Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Spejlæg
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Brug smør
  8. Middel varme
  9. Hæld ikke æggene direkte på panden
  10. Vent med peber
  11. Spejle æg på begge sider?
  12. Mængde
4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift, samt de bedste tips og tricks til de bedste spejlæg.

Spejlægget er jo en klassiker til både morgenmad og brunch, og den kan også serveres til mange retter.

Beregn to æg pr. person.

Se også de gode opskrifter på:

  • Spejlæg i airfryer
  • Spejlæg i ovn
  • Pasta med spejlæg
  • Croque madame

Opskrift

Billede med spejlæg.

Spejlæg

Spejlæg er måske ikke så svære at lave, men der er alligevel et par gode råd at hente i denne opskrift på spejlæg på panden. Blandt andet skal du passe på med varmen - og gem så peberet til sidst.
Bedømmelse
4.8 fra 54 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 1 person
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - hakket, kan udelades

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op ved middel varme (jeg plejer at stege spejlæg ved 5 på en skala fra 1-9 på komfuret), og lad panden varme i et par minutter.
  • Smelt smør på panden.
  • Slå æg forsigtigt ud i en lille skål, og vip dem derefter lige så forsigtig i panden. Gerne med et æg ad gangen.
  • Hæld æggene så forsigtigt i panden, at æggehviden ikke flyder alt for meget ud.
  • Lad nu ægget sætte sig uden at du rører panden, hvorefter spejlæggene steges færdige i 2-4 minutter. Alt afhængig af hvor gennemstegte du ønsker æggene.
  • Lad spejlæggene hvile på panden et minuts tid efter at panden er taget fra kogepladen, krydr med salt og friskkværnet peber og anret straks. Pyntes med purløg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
163
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
338
mg
113
%
Natrium
 
2483
mg
108
%
Kalium
 
132
mg
4
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
731
IU
15
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spejlæg hører ikke kun til på det veldækkede morgenbord, men jo også til biksemad og mange andre retter. Og spejlæggene er meget nemme at lave.

Alligevel er der et par gode tips og tricks til hvordan du laver de perfekte spejlæg. Jo, jeg har eksperimenteret en del med, og her er mine erfaringer.

Brug smør

For det første skal du stege spejlæggene i smør.

Det giver altså bare den bedste smag og bedste skorpe på ægget.

Middel varme

For det andet skal tilberedningen ikke ske ved for høj varme. Hvis du har en kogeplade med et interval fra 1-9, vil jeg anbefale du steger æggene ved 5 eller 6.

Her er der stadig god varme, men spejlæggene stivner heller ikke for hurtigt.

Hæld ikke æggene direkte på panden

Hæld gerne æggene enkeltvis op i en lille skål inden de kommer på panden.

Dels vil du opdage hvis du uheldigvis har fat i et dårligt æg, men det er altså også nemmere at liste ægget forsigtigt ud på panden, så blommen ikke går i stykker - og så æggehviden ikke flyder ud over det hele.

Vent med peber

Endelig skal du vente med at krydre spejlægget til sidst, så peberet ikke brankes på panden.

Så steg spejlæggene først, og til sidst krydres med friskkværnet peber.

Spejle æg på begge sider?

Det store spørgsmål til sidst er så om spejlæg skal steges på begge sider. Det er vist en smagssag, og det er op til dig selv.

Nogen kan godt lide det - andre foretrækker spejlæggene udelukkende stegt på den ene side.

Mængde

Du skal beregne to æg pr. person.

Du kan med fordel toppe spejlæggene med lidt friskklippet purløg.

Serveres gerne på et stykke lunt rugbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dyrendal

    februar 16, 2024 at 10:42 pm

    En af de dygtige kokke i Go’ Morgen Danmark gav dette tip:
    Lidt olie på en pande - æggene på en KOLD pande. Tænd så for HØJ varme. Er ikke afprøvet hos mig endnu 😊

    Svar
  2. Leila Karlslund

    februar 16, 2024 at 5:31 pm

    Jeg slår hvert æg ud i en stor hulske, så den tynde vandige æggehvide sies fra, inden jeg steger dem. Virker også til pocherede æg.

    Svar
  3. Connie Isaksen

    oktober 22, 2022 at 3:18 pm

    Elsker spejlæg. Jeg sætter gerne et grydelåg hen over æggene, til sidst. Men kun lige 1 minuts tid. Så den ikke bliver helt hvid.
    På mit tidligere arbejde stegte vi dem på høj varme i knap 2 min. I ovnen. Det var til morgenmads menuen som skulle være hurtig klar.

    Svar
  4. Ole

    juni 18, 2022 at 10:33 pm

    Jeg føler det er et unødvendigt skridt først at slå ægget ud i en skål, man burde ikke have brug for at teste sine æg, og så er det irriterende ekstra opvask 😛

    Hvis man dog er bekymret for at æggehviden skal rende ud over det hele, er der jo de små forme til panden, som giver dem alle mulige sjove versioner, fra helt perfekt runde, til noget så skørt some skelethoveder 🙂 De fås i både metal og silikone

    Svar
  5. Elsebeth

    oktober 17, 2017 at 5:56 pm

    Det perfekte spejlæg er et æg, hvor man med en kniv forsigtigt har fjernet æggehviden oven på blommen, når ægget har stegt lidt på panden, så blommen ligger fast.

    Svar
    • Ole

      februar 09, 2022 at 11:04 am

      Sådan har min mor også altid gjort det, det er dog ikke nødvendigt 🙂 Og hun bliver altid sur hvis hun kommer til at ødelægge blommen 😛

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required