• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Spejlæg i ovn - ovnbagte spejlæg i peberfrugt

Holger Rørby Madsen
Sådan kan du også lave spejlæg i ovn. Æggene bages i en halv peberfrugt, og det giver altså en virkelig god smag til spejlæggene. De færdige ovnbagte spejlæg drysses med lidt purløg. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Æggeretter

Oversigt over indhold

  1. Prøv denne smarte måde at lave spejlæg i ovn på. Æggene bages i en halv peberfrugt, og det er en meget nem opskrift på ovnbagte spejlæg. Lige til morgenmaden eller brunch.
  2. Opskrift på spejlæg i ovn
  3. Fremgangsmåde
  4. Yderligere info
  5. Stegetid i ovnen

Prøv denne smarte måde at lave spejlæg i ovn på. Æggene bages i en halv peberfrugt, og det er en meget nem opskrift på ovnbagte spejlæg. Lige til morgenmaden eller brunch.

Her får du min opskrift på spejlæg i ovn, der er en dejlig nem og god måde at tilberede spejlæggene på.

Opskriften er til to personer, hvor der er beregnet to halve peberfrugter og to spejlæg til hver.

Opskrift på spejlæg i ovn

4 æg
2 røde peberfrugter
Salt
Peber
1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af peberfrugterne og tag kerner og de hvide vægge ud.
  2. Halvér derefter peberfrugterne på den lange led.
  3. Sæt de halverede peberfrugter på en bageplade med bagepapir, så enderne står tæt op ad hinanden. Dermed undgår du at æggene løber ud.
  4. Slå et ad gangen ud i en lille skål, og hæld forsigtigt et æg i hver halve peberfrugt. Se på billedet herunder hvordan du gør.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Stil forsigtigt bagepladen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal spejlæggene nu have cirka 20 minutter.
Spejlæg i ovn med peberfrugt
Spejlæg i ovn er nem at lave. Sæt de to halve peberfrugter tæt sammen, og kom et æg på hver halvdel. Bages i ovnen i cirka 20 minutter. Foto: Madensverden.dk.

Yderligere info

De færdigbagte spejlæg tages ud af ovnen, og skilles forsigtigt med en kniv lige der hvor de to halve peberfrugter er sat sammen.

Derefter drysses de med friskklippet purløg, og serveres straks til et stykke brød og eventuelt lidt sprødstegt bacon.

Stegetid i ovnen

Jeg har her angivet stegetiden i ovnen til cirka 20 minutter, hvor spejlæggene er gennemstegte.

Sådan kan jeg bedst lide de ovnbagte spejlæg, for jeg er ikke så vild med rå æg.

Men du kan sagtens tage æggene ud af ovnen lidt tidligere, hvis du ønsker de stadig har en flydende blomme.

Så hold bare øje med spejlæggene i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

Pandestegte spejlæg

Røræg

Perfekte blødkogte æg

Din vurdering
  • Spejlæg i ovn
Sending
Stem her
4.38 (8 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 922
  • 281
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Aspargessalat med tomater og mozzarella
Cote de boeuf opskrift til grill, pande og ovn »

Populært indhold lige nu

kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing

tørstegning af kød

Tørstegning: Kan du spare kalorier ved at tørstege kød?

opbevaring af spegepølse

Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Pikant kylling i fad - kylling med pikantost

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!