• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Spejlæg i ovn - ovnbagte spejlæg i peberfrugt

Spejlæg i ovn - ovnbagte spejlæg i peberfrugt

Billed resultat for spejlæg i ovn
Del gerne:
294
SHARES
FacebookMessenger294PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 27. maj 2018

Prøv denne smarte måde at lave spejlæg i ovn på. Æggene bages i en halv peberfrugt, og det er en meget nem opskrift på ovnbagte spejlæg. Lige til morgenmaden eller brunch.

Her får du min opskrift på spejlæg i ovn, der er en dejlig nem og god måde at tilberede spejlæggene på.

Opskriften er til to personer, hvor der er beregnet to halve peberfrugter og to spejlæg til hver.

Opskrift på spejlæg i ovn

4 æg
2 røde peberfrugter
Salt
Peber
1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af peberfrugterne og tag kerner og de hvide vægge ud.
  2. Halvér derefter peberfrugterne på den lange led.
  3. Sæt de halverede peberfrugter på en bageplade med bagepapir, så enderne står tæt op ad hinanden. Dermed undgår du at æggene løber ud.
  4. Slå et ad gangen ud i en lille skål, og hæld forsigtigt et æg i hver halve peberfrugt. Se på billedet herunder hvordan du gør.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Stil forsigtigt bagepladen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal spejlæggene nu have cirka 20 minutter.
Spejlæg i ovn med peberfrugt
Spejlæg i ovn er nem at lave. Sæt de to halve peberfrugter tæt sammen, og kom et æg på hver halvdel. Bages i ovnen i cirka 20 minutter. Foto: Madensverden.dk.

Yderligere info

De færdigbagte spejlæg tages ud af ovnen, og skilles forsigtigt med en kniv lige der hvor de to halve peberfrugter er sat sammen.

Derefter drysses de med friskklippet purløg, og serveres straks til et stykke brød og eventuelt lidt sprødstegt bacon.

Stegetid i ovnen

Jeg har her angivet stegetiden i ovnen til cirka 20 minutter, hvor spejlæggene er gennemstegte.

Sådan kan jeg bedst lide de ovnbagte spejlæg, for jeg er ikke så vild med rå æg.

Men du kan sagtens tage æggene ud af ovnen lidt tidligere, hvis du ønsker de stadig har en flydende blomme.

Så hold bare øje med spejlæggene i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

Pandestegte spejlæg

Røræg

Perfekte blødkogte æg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her