Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

billederesultat for spaghetti med bacon
4.7 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailSMS

Spaghetti med bacon, der vendes i olivenolie med hvidløg og en smule chili. En både dejlig og hurtig italiensk ret, der også er fantastisk som gæstemad.

Jeg elsker italiensk mad, og her er en af mine absolutte favoritter. Spaghetti med bacon og masser af smag af Italien med olivenolie, hvidløg og basilikum.

To vigtige detaljer i retten er selvfølgelig spaghetti og bacon. Køb en god kvalitet af begge.

Jeg har anvendt Rummo spaghetti, der blandt andet kan købes i SuperBrugsen. Og så må det meget gerne være et stykke tørsaltet bacon, der skæres ud i grove tern.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine italienske opskrifter på:

  • Lasagne
  • Lasagnette
  • Pasta med kødsovs

Opskrift på spaghetti med bacon

Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Spaghetti med bacon, der vendes i olivenolie med hvidløg og en smule chili. En både dejlig og hurtig italiensk ret, der også er fantastisk som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 300 g bacon tørsaltet, i tern
  • 2 dl olivenolie
  • 2 rødløg finthakkede
  • 3 fed hvidløg finthakkede
  • 1 tsk chili tørret chili - eller en hel finthakket
  • 2 tsk oregano tørret
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær den tørsaltede bacon ud i store tern, og steg på den sprød på en teflonpande.
  2. Du skal stege baconen ved en middel varme, så kødet og fedtet ikke bliver branket, da den skal bruges til pastaen. Så steg den stille og roligt, og giv dig god tid.
  3. Kog spaghetti al dente i letsaltet vand, så den skal altså ikke koges ud!
  4. Tag baconen af panden, men lad baconfedtet blive i panden. Tilsæt to deciliter god olivenolie - jo, der skal to deciliter olie i. Pastaen vil opsuge det meste af olien, og her er det vigtigt, at du benytter en tørret pasta.
  5. Kom de finthakkede rødløg og hvidløg, og lad det småsimre i 8-9 minutter, så du får den lækre smag af løg og hvidløg ud i olien.
  6. Tilsæt så chili til olien og lad det simre med et minuts tid.
  7. Vend så spaghettien i olien sammen med baconstykkerne, og kom også den tørrede oregano i. Krydr med et par vrid friskkværnet peber og eventuelt lidt salt. Men smag til.
  8. Lad det stå og trække et par minutter, og vend så en gavmild håndfuld friskhakket basilikum i spaghettien.

Næringsindhold

Kalorier1023kcalKulhydrater100gProtein33gFedt55gMættet fedt9gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt37gNatrium2093mgKalium387mgKostfibre5gSukker6gVitamin A57IUVitamin C7mgCalcium61mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Anret din spghetti med bacon i en dyb tallerken med nogle gode skiver ciabattabrød til. En salat passer også perfekt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jan skriver

    januar 20, 2023 at 9:38 pm

    minder lidt om en carbonara variant, og dem findes der rigtigt mange af åbenbart. jeg er så ikke rigtig til hverken bacon eller pancetta, og blev slemt skuffet da jeg lavede carbonara efter en original opskrift med pancetta, og jeg er ellers generelt vild med det autentiske italienske køkken.

    Svar
  2. Lasse skriver

    oktober 24, 2021 at 12:47 pm

    For meget olie i forhold til pasta. Der lå en sø af olie i bunden.
    For meget pasta i forhold til bacon og løg.
    Smart trick med at koge smagen af løg ud i olien.
    Også fine krydderier

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required