• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

billederesultat for spaghetti med bacon
4.7 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  13. januar 2022

Spaghetti med bacon, der vendes i olivenolie med hvidløg og en smule chili. En både dejlig og hurtig italiensk ret, der også er fantastisk som gæstemad.

Jeg elsker italiensk mad, og her er en af mine absolutte favoritter. Spaghetti med bacon og masser af smag af Italien med olivenolie, hvidløg og basilikum.

To vigtige detaljer i retten er selvfølgelig spaghetti og bacon. Køb en god kvalitet af begge.

Jeg har anvendt Rummo spaghetti, der blandt andet kan købes i SuperBrugsen. Og så må det meget gerne være et stykke tørsaltet bacon, der skæres ud i grove tern.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine italienske opskrifter på:

  • Lasagne
  • Lasagnette
  • Pasta med kødsovs

Opskrift på spaghetti med bacon

billederesultat for spaghetti med bacon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

4.72 fra 32 stemmer
Spaghetti med bacon, der vendes i olivenolie med hvidløg og en smule chili. En både dejlig og hurtig italiensk ret, der også er fantastisk som gæstemad.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1023
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g spaghetti
  • 300 g bacon - tørsaltet, i tern
  • 2 dl olivenolie
  • 2 rødløg - finthakkede
  • 3 fed hvidløg - finthakkede
  • 1 tsk chili - tørret chili - eller en hel finthakket
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær den tørsaltede bacon ud i store tern, og steg på den sprød på en teflonpande.
  2. Du skal stege baconen ved en middel varme, så kødet og fedtet ikke bliver branket, da den skal bruges til pastaen. Så steg den stille og roligt, og giv dig god tid.
  3. Kog spaghetti al dente i letsaltet vand, så den skal altså ikke koges ud!
  4. Tag baconen af panden, men lad baconfedtet blive i panden. Tilsæt to deciliter god olivenolie - jo, der skal to deciliter olie i. Pastaen vil opsuge det meste af olien, og her er det vigtigt, at du benytter en tørret pasta.
  5. Kom de finthakkede rødløg og hvidløg, og lad det småsimre i 8-9 minutter, så du får den lækre smag af løg og hvidløg ud i olien.
  6. Tilsæt så chili til olien og lad det simre med et minuts tid.
  7. Vend så spaghettien i olien sammen med baconstykkerne, og kom også den tørrede oregano i. Krydr med et par vrid friskkværnet peber og eventuelt lidt salt. Men smag til.
  8. Lad det stå og trække et par minutter, og vend så en gavmild håndfuld friskhakket basilikum i spaghettien.

Næringsindhold

Kalorier: 1023kcalKulhydrater: 100gProtein: 33gFedt: 55gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 37gNatrium: 2093mgKalium: 387mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 57IUVitamin C: 7mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Anret din spghetti med bacon i en dyb tallerken med nogle gode skiver ciabattabrød til. En salat passer også perfekt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jan

    januar 20, 2023 at 9:38 pm

    minder lidt om en carbonara variant, og dem findes der rigtigt mange af åbenbart. jeg er så ikke rigtig til hverken bacon eller pancetta, og blev slemt skuffet da jeg lavede carbonara efter en original opskrift med pancetta, og jeg er ellers generelt vild med det autentiske italienske køkken.

    Svar
  2. Lasse

    oktober 24, 2021 at 12:47 pm

    For meget olie i forhold til pasta. Der lå en sø af olie i bunden.
    For meget pasta i forhold til bacon og løg.
    Smart trick med at koge smagen af løg ud i olien.
    Også fine krydderier

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required