Indhold
Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 300 g bacon (tørsaltet, i tern)
- 1 dl olivenolie
- 2 rødløg (finthakkede )
- 3 fed hvidløg (finthakkede)
- 1 tsk chili (tørret chili - eller en hel finthakket)
- 2 tsk oregano (tørret)
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær 300 g bacon ud i store tern, og steg på den sprød på en teflonpande. Du skal stege baconen ved en middel varme, så kødet og fedtet ikke bliver branket, da den skal bruges til pastaen. Så steg den stille og roligt, og giv dig god tid.
- Kog 500 g spaghetti al dente i letsaltet vand, så den skal altså ikke koges ud!
- Tag baconen af panden, men lad baconfedtet blive i panden. Tilsæt 1 dl olivenolie. Pastaen vil opsuge det meste af olien, og her er det vigtigt, at du benytter en tørret pasta.
- Kom 2 rødløg og 3 fed hvidløg (finthakkede) og lad det simre i 8-9 minutter, så du får den lækre smag af løg og hvidløg ud i olien.
- Tilsæt så 1 tsk chili til olien og lad det simre med et minuts tid.
- Vend så spaghettien i olien sammen med baconstykkerne, og kom også 2 tsk oregano i. Krydr med salt og friskkværnet peber. Men smag til.
- Lad det stå og trække et par minutter, og vend så 1 håndfuld basilikum i spaghettien.
Opskrift på spaghetti med bacon
Jeg elsker italiensk mad, og her er en af mine absolutte favoritter. Spaghetti med bacon og masser af smag af Italien med olivenolie, hvidløg og basilikum.
To vigtige detaljer i retten er selvfølgelig spaghetti og bacon. Køb en god kvalitet af begge.
Jeg har anvendt Rummo spaghetti, der blandt andet kan købes i SuperBrugsen. Og så må det meget gerne være et stykke tørsaltet bacon, der skæres ud i grove tern.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Noter
Anret din spghetti med bacon i en dyb tallerken med nogle gode skiver ciabattabrød til. En salat passer også perfekt til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




jan skriver
minder lidt om en carbonara variant, og dem findes der rigtigt mange af åbenbart. jeg er så ikke rigtig til hverken bacon eller pancetta, og blev slemt skuffet da jeg lavede carbonara efter en original opskrift med pancetta, og jeg er ellers generelt vild med det autentiske italienske køkken.
Lasse skriver
For meget olie i forhold til pasta. Der lå en sø af olie i bunden.
For meget pasta i forhold til bacon og løg.
Smart trick med at koge smagen af løg ud i olien.
Også fine krydderier