Sådan laver du en lækker solbær barbecuesauce, der kan bruges til marinering af alt fra kylling til svinekød. Laves nemt med solbærsaft.
Solbær barbecuesauce er en virkelig lækker BBS sovs til dit kød.
Den er lavet med en koncentreret solbærsaft, som du kan købe i supermarkedet, men køb en god kvalitet. Jo bedre bliver resultatet.
Herfra er det blot at reducere/koge den lidt ned til ønsket konsistens sammen med de øvrige ingredienser. Det er super nemt.
Tip: I stedet for hvidløgpulver kan du tilsætte 4 fed hvidløg, som du river fint. Brun farin kan udskiftes med mørk sirup, og der kan også tilsættes lidt chili eller sambal oelek.
Se de populære opskrifter på:
- Grillmesterens hjemmelavede barbecuesauce
- American barbecue sauce
- Hjemmelavet barbecuesovs til kylling
- Allround barbecue marinade
Opskrift på BBQ med solbær
Solbær barbecuesauce
Ingredienser
- 150 g solbærsaft - koncentreret
- 150 g tomatketchup
- 100 g brun farin
- 50 g hvidvinseddike - eller anden eddike
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær - stødt
- 1 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber - peber
Fremgangsmåde
- Sæt en lille gryde på vægten og vej 150 g solbærsaft af i den sammen med 150 g tomatketchup, 100 g brun farin og 50 g hvidvinseddike.
- Kom også 1 spsk hvidløgspulver i sammen med 1 tsk ingefær, 1 tsk røget paprika, salt og friskkværnet peber.
- Kog din solbær barbecuesovs op mens du pisker den sammen.
- Skru lidt ned for varmen og lad den nu koge ved middel varme i ca. 10 minutter, så barbecuesaucen koges ind til ønsket tykkelse. Smag til, men pas på, da den er meget varm!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige solbær BBQ sauce køles af, hvorefter den kan hældes i et patentglas eller lignende.
Opbevares på køl, hvor den kan holde sig i mindst 2 uger.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. lad mig gerne høre hvad du synes om den her i kommentarfeltet.