Opskriften på en hjemmelavet american barbecue sauce, der laves med æblemost, whisky og Heinz tomatketchup. Usandsynligt lækkert.
American barbecue sauce kan anvendes til pulled pork, bøffer, kylling og meget andet godt. Eller til lækre spareribs.
Prøv endelig at anvende BBQ-saucen i en pulled pork burger, hvor den er helt fantastisk.
Opskriften er meget nem at gå til, og mængden passer til cirka fire personer. Lav gerne dobbelt portion, og gem op til en uge i køleskabet.
SE OPSKRIFTEN PÅ DENNE meget lækre bacontærte
Til american barbecue sauce skal du bruge:
1 mellemstort rødløg
1 fed hvidløg
2 spiseskefulde whisky
1,5 deciliter æblemost
1 stor spiseskefuld brun farin (med god top)
3 spiseskefulde soja
3 spiseskefulde Heinz tomatketchup
En halv teskefuld paprika
Evt. lidt tabasco
KENDER DU DENNE opskrift på kartoffelsalat med tomat, asparges og sennepsdressing?
Sådan laver du hjemmelavet american barbecue sauce (BBQ-sauce):
- Rødløg og hvidløg pilles, hvorefter de hakkes fint. Kom dem i en gryde med lidt olivenolie, og svits dem ved ikke for høj varme i fem minutter. Det skal ikke tage farve!
- Kom så to spidseskefulde whisky ved, og lad det lige svitse af, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes.
- Du kan sagtens lave denne american barbecue sauce uden tabasco, men tilsæt endelig lidt af den hvis du ønsker en mere hot udgave. Eller prøv at smage dig frem.
- Når BBQ-saucen koger, skrues ned for varmen, og nu lad den simre i cirka 25 minutter uden låg.
- Nu bør den have den rette konsistens, hvor barbecue saucen hverken er for tyk eller tynd.
- Her kan du så vælge at servere den som den er, eller give den en tur med stavblenderen, så den bliver helt jævn i konsistensen. Jeg plejer at blende den, men det er ikke nødvendigt.
- Hvis saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere æblemost. Er den for tynd til din smag, ja så koger du den blot lidt mere ind.
Del dine ideer og tanker med os andre her: