Smørcreme
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet en times tid før, du skal lave cremen, så det er blødt, når du skal i gang med din smørcreme.
- Kom det bløde smør, 150 g smør, i en skål og pisk det med en elpisker. Tilsæt 150 g flormelis og 12 g vaniljesukker lidt ad gangen og pisk smørcremen grundigt, så den bliver cremet.
- Smørcremen er nu klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på smørcreme
Smørcreme kan laves på få minutter, og det er rart at kende opskriften, så man altid kan piske den sammen og bruge til pynt eller smøring af kager.
Hvis du skal bruge fondant eller marcipan, er det nemlig en god ide at lave sådan en creme først, for den virker lidt som lim.
Fondanten sidder fast til smørcremen, og falder ikke ned. Men du kan også bruge cremen som pynt på cupcakes og muffins. Og på den klassiske gulerodskage.
Tips
Du kan lave nøjagtig den farve på cremen, som passer dig bedst. Bare tilsæt nogle dråber frugtfarve i din smørcreme, så forvandler den sig.
Skal der smag i den, kan du for eksempel røre kakao eller lakridspulver i cremen.
Se andre brugbare opskrifter til bagningen:
FAQ
Smørcreme er en creme bestående af smør og flormelis, som du kan bruge som topping på muffins eller til at smøre en kage op med, hvis du f.eks. skal beklæde den med fondant.
Ja, du kan sagtens sætte smørcreme på køl. Det kan holde sig op til en uge i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tag den gerne ud en halv til en hel time, før du skal bruge den, så den kan nå at blive blød igen. Du kan også sagtens piske den op igen, hvis den evt. er blevet lidt grynet af kulden.
Ja, du kan godt fryse smørcreme. Kom cremen i en lufttæt beholder, så holder den sig 2-3 måneder på frost. Tø den op natten over i køleskabet og pisk den evt. op igen, hvis den er grynet eller stiv.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jørgen skriver
Hvis man bruger lige meget flormelis og smør får man en mere blød smørcreme der er god til at smøre ud. Hvis man bruger dobbelt så meget flormelis som smør bliver den mere fast og lettere at dekorere med fx med sprøjtepose.
Simon David Fairlough skriver
Mængden af flormelis til smør er forkert plejer at være en til en dvs 100g smør til 100g melis??????
Zenia skriver
Der er noget galt med opskriften. Det bliver aldrig til en creme. Alle andre opskrifter er det ca samme mængde smør som flormelis. Måtte have 300 gram smør i, før det mindede om en creme!
Irene skriver
Jeg kunne slet ikke få cremen til at hænge sammen.
Andre opskrifter bruger 50/50 smør og flormelis.
Charlotte skriver
Hejsa
Hvis jeg skal smøre en MEGET høj kæmpe kage op med farvet smørcreme (ø26, 20-25 cm høj)🙈 hvor mange gange opskriften tror du så jeg skal lave?
Astrid skriver
God creme