Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Smørcreme

Smørcreme (opskrift på hjemmelavet smørcreme)

Smørcreme
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Smørcreme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på smørcreme
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Smørcreme

KatrineKatrine Rørby Madsen
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast, til pynt på kager.
Antal: 1
Ret: Søde sager
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør blødt
  • 150 g flormelis
  • 12 g vaniljesukker svarer til 1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet en times tid før, du skal lave cremen, så det er blødt, når du skal i gang med din smørcreme.
  2. Kom det bløde smør, 150 g smør, i en skål og pisk det med en elpisker. Tilsæt 150 g flormelis og 12 g vaniljesukker lidt ad gangen og pisk smørcremen grundigt, så den bliver cremet.
  3. Smørcremen er nu klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier1705kcalKulhydrater162gProtein1gFedt122gMættet fedt77gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt32gTransfedt5gKolesterol323mgNatrium968mgKalium39mgSukker159gVitamin A3749IUCalcium38mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på smørcreme

Smørcreme kan laves på få minutter, og det er rart at kende opskriften, så man altid kan piske den sammen og bruge til pynt eller smøring af kager.

Hvis du skal bruge fondant eller marcipan, er det nemlig en god ide at lave sådan en creme først, for den virker lidt som lim.

Fondanten sidder fast til smørcremen, og falder ikke ned. Men du kan også bruge cremen som pynt på cupcakes og muffins. Og på den klassiske gulerodskage.

Tips

Du kan lave nøjagtig den farve på cremen, som passer dig bedst. Bare tilsæt nogle dråber frugtfarve i din smørcreme, så forvandler den sig.

Skal der smag i den, kan du for eksempel røre kakao eller lakridspulver i cremen.

Se andre brugbare opskrifter til bagningen:

  • Marcipan med kun 3 ingredienser
  • Sådan laver du din egen fondant
  • Hjemmelavet kagekrymmel

FAQ

Hvad er smørcreme?

Smørcreme er en creme bestående af smør og flormelis, som du kan bruge som topping på muffins eller til at smøre en kage op med, hvis du f.eks. skal beklæde den med fondant.

Kan man stille smørcreme på køl?

Ja, du kan sagtens sætte smørcreme på køl. Det kan holde sig op til en uge i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tag den gerne ud en halv til en hel time, før du skal bruge den, så den kan nå at blive blød igen. Du kan også sagtens piske den op igen, hvis den evt. er blevet lidt grynet af kulden.

Kan man fryse smørcreme?

Ja, du kan godt fryse smørcreme. Kom cremen i en lufttæt beholder, så holder den sig 2-3 måneder på frost. Tø den op natten over i køleskabet og pisk den evt. op igen, hvis den er grynet eller stiv.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen skriver

    april 27, 2024 at 12:48 pm

    Hvis man bruger lige meget flormelis og smør får man en mere blød smørcreme der er god til at smøre ud. Hvis man bruger dobbelt så meget flormelis som smør bliver den mere fast og lettere at dekorere med fx med sprøjtepose.

    Svar
  2. Simon David Fairlough skriver

    oktober 27, 2023 at 8:24 am

    Mængden af flormelis til smør er forkert plejer at være en til en dvs 100g smør til 100g melis??????

    Svar
  3. Zenia skriver

    april 10, 2023 at 8:58 am

    Der er noget galt med opskriften. Det bliver aldrig til en creme. Alle andre opskrifter er det ca samme mængde smør som flormelis. Måtte have 300 gram smør i, før det mindede om en creme!

    Svar
  4. Irene skriver

    oktober 14, 2022 at 10:24 am

    Jeg kunne slet ikke få cremen til at hænge sammen.
    Andre opskrifter bruger 50/50 smør og flormelis.

    Svar
  5. Charlotte skriver

    september 23, 2022 at 9:20 pm

    Hejsa

    Hvis jeg skal smøre en MEGET høj kæmpe kage op med farvet smørcreme (ø26, 20-25 cm høj)🙈 hvor mange gange opskriften tror du så jeg skal lave?

    Svar
  6. Astrid skriver

    april 23, 2022 at 8:21 am

    God creme

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required