Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skovridergryde

Skovridergryde (opskrift på en lækker simreret)

billede med skovridergryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
607
SHARES
FacebookMessenger607PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret
  • Opskrift på skovridergryde
  • Servering
  • Kommentarer

Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon gerne brune, i kvarte
  • 600 g oksekød i tern, gerne tykkam
  • 2 løg almindelige, grofthakket
  • 4 soltørrede tomater i olie fra glas
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk sennep jeg bruger Maille med honning
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 laurbærblade
  • 1 terning svampebouillon eller anden bouillon
  • 4 mellemstore gulerødder i skiver
  • 1,5 dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 1 håndfuld timian hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til skovridergryde starter du med at brune champignon grundigt, så de får en flot farve. Tages til side.
  2. Oksekød i tern brunes ligeledes godt af. Hvis kødet er fedtmarmoreret behøver du ikke tilsætte yderligere fedtstof, og ellers kommes en klat smør eller lidt olie ved. Jeg gjorde det ikke.
  3. Så kommes hakket løg ved at det steges et minuts tid mere, inden de soltørrede tomater tilsættes sammen med vand, sennep, æbleeddike, laurbærblade og en terning svampebouillon. Du kan også bruge oksebouillon eller hønsebouillon. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom også de stegte champignon tilbage i retten.
  4. Læg låg på gryden og lad gryderetten simre ved en svag varme i 2 timer.
  5. Derefter tilsættes så gulerødder i skiver, og retten simrer videre i ca. 25 minutter.
  6. Hæld madlavningsfløde eller en piskefløde i indtil du har en passende mængde sovs, og vend hakket persille og timian. Smag til med salt og peber. Farven kan justeres med lidt sovsekulør, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier302kcalKulhydrater16gProtein38gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol98mgNatrium762mgKalium1127mgKostfibre4gSukker9gVitamin A10373IUVitamin C12mgCalcium119mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på skovridergryde

Skovridergryde er en af de opskrifter på simremad, som jeg kan love dig for, at du bliver helt vild med.

Her får store tern af oksekød lov til at simre i gryden i godt selskab med champignon, løg og andre lækre sager, og resultatet er en himmelsk lækker gryderet og sauce med en helt fantastisk smag.

Som kød kan jeg anbefale oksetykkam, men bov og andre udskæringer er også fine til retten, som du naturligvis nyder med en mos eller kogte ris.

Du er lige nu på vej til at få dig en ny livret. Som slet ikke er så svær at lave. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Jægergryde
  • Kong Fiddes livret
  • Hofgryde
  • Gryderet med nakkefilet

Servering

Den færdige skovridergryde serveres straks sammen med en blød kartoffelmos eller kogte ris. Dertil gerne kogte grønne bønner. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kia skriver

    november 17, 2024 at 12:48 pm

    Jeg har lavet denne i går og sidder allerede og tænker på de lækre rester vi skal have i aften. Det smager simpelthen s.... godt, så tak for den opskrift.
    Jeg har aldrig hørt om Skovridergryde før - er det din egen opskrift? Kan heller ikke finde noget på Google med andre opskrifter. Men god det er den godt nok !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 17, 2024 at 2:19 pm

      Hej Kia
      Tak for det - og det er jeg super glad for at høre.
      Ja, min far var jæger, så inspiration hentet derfra - men min egen opskrift. Godt du synes om den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Helene Nielsen skriver

    november 16, 2024 at 4:33 pm

    Din skoverriddergryde smager himmelsk,tak for opskriften. Det bliver ikke sidste gang vi laver den
    Hilsen Helene

    Svar
  3. allan clausen skriver

    november 04, 2024 at 7:51 pm

    Hvornår skal de stegte champignon i igen.?
    Er igang med retten, glæder mig til at smage🤩

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 05, 2024 at 6:24 am

      Hej Allan
      Tak for det - og ups: Den var faldet ud. Jeg har rettet til - og de kommes i inden låget lægges på 🙂
      Håber det blev godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Janne Herencia skriver

    november 02, 2024 at 11:38 am

    Hej. Ville gerne lave skovriddergryde og svamperagout men jeg bor i Spanien og min kontakt i Dk kan ikke finde svampebouillon nogen steder! Hvor kan hun købe det ?
    På forhånd tak

    Svar
    • tom zinck nielsen skriver

      november 05, 2024 at 5:42 pm

      Det samme her ! Hvor køber
      man svampebouillion ?

      Svar
    • Susanne Kirkeberg skriver

      november 15, 2024 at 11:55 pm

      Jeg har købt svampeboullion i Magasin, lille pose

      Svar
  5. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 31, 2024 at 11:43 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg glæder mig til at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required