Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.
Skovridergryde er en af de opskrifter på simremad, som jeg kan love dig for, at du bliver helt vild med.
Her får store tern af oksekød lov til at simre i gryden i godt selskab med champignon, løg og andre lækre sager, og resultatet er en himmelsk lækker gryderet og sauce med en helt fantastisk smag.
Som kød kan jeg anbefale oksetykkam, men bov og andre udskæringer er også fine til retten, som du naturligvis nyder med en mos eller kogte ris.
Du er lige nu på vej til at få dig en ny livret. Som slet ikke er så svær at lave. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på skovridergryde
Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret
Ingredienser
- 250 g champignon - gerne brune, i kvarte
- 600 g oksekød - i tern, gerne tykkam
- 2 løg - almindelige, grofthakket
- 4 soltørrede tomater - i olie fra glas
- 2,5 dl vand
- 2 tsk sennep - jeg bruger Maille med honning
- 2 spsk æbleeddike
- 3 laurbærblade
- 1 terning svampebouillon - eller anden bouillon
- 4 mellemstore gulerødder - i skiver
- 1,5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 1 håndfuld persille - hakket
- 1 håndfuld timian - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til skovridergryde starter du med at brune champignon grundigt, så de får en flot farve. Tages til side.
- Oksekød i tern brunes ligeledes godt af. Hvis kødet er fedtmarmoreret behøver du ikke tilsætte yderligere fedtstof, og ellers kommes en klat smør eller lidt olie ved. Jeg gjorde det ikke.
- Så kommes hakket løg ved at det steges et minuts tid mere, inden de soltørrede tomater tilsættes sammen med vand, sennep, æbleeddike, laurbærblade og en terning svampebouillon. Du kan også bruge oksebouillon eller hønsebouillon. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom også de stegte champignon tilbage i retten.
- Læg låg på gryden og lad gryderetten simre ved en svag varme i 2 timer.
- Derefter tilsættes så gulerødder i skiver, og retten simrer videre i ca. 25 minutter.
- Hæld madlavningsfløde eller en piskefløde i indtil du har en passende mængde sovs, og vend hakket persille og timian. Smag til med salt og peber. Farven kan justeres med lidt sovsekulør, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige skovridergryde serveres straks sammen med en blød kartoffelmos eller kogte ris. Dertil gerne kogte grønne bønner. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kia
Jeg har lavet denne i går og sidder allerede og tænker på de lækre rester vi skal have i aften. Det smager simpelthen s.... godt, så tak for den opskrift.
Jeg har aldrig hørt om Skovridergryde før - er det din egen opskrift? Kan heller ikke finde noget på Google med andre opskrifter. Men god det er den godt nok !
Holger Rørby Madsen
Hej Kia
Tak for det - og det er jeg super glad for at høre.
Ja, min far var jæger, så inspiration hentet derfra - men min egen opskrift. Godt du synes om den 🙂
Alt det bedste
Holger
Helene Nielsen
Din skoverriddergryde smager himmelsk,tak for opskriften. Det bliver ikke sidste gang vi laver den
Hilsen Helene
allan clausen
Hvornår skal de stegte champignon i igen.?
Er igang med retten, glæder mig til at smage🤩
Holger Rørby Madsen
Hej Allan
Tak for det - og ups: Den var faldet ud. Jeg har rettet til - og de kommes i inden låget lægges på 🙂
Håber det blev godt.
Alt det bedste
Holger
Janne Herencia
Hej. Ville gerne lave skovriddergryde og svamperagout men jeg bor i Spanien og min kontakt i Dk kan ikke finde svampebouillon nogen steder! Hvor kan hun købe det ?
På forhånd tak
tom zinck nielsen
Det samme her ! Hvor køber
man svampebouillion ?
Susanne Kirkeberg
Jeg har købt svampeboullion i Magasin, lille pose
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg glæder mig til at høre din mening om den her.