• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skovridergryde

Skovridergryde

billede med skovridergryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
381
SHARES
FacebookMessenger381PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. oktober 2024 - Udgivet: 31. oktober 2024

Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.

Skovridergryde er en af de opskrifter på simremad, som jeg kan love dig for, at du bliver helt vild med.

Her får store tern af oksekød lov til at simre i gryden i godt selskab med champignon, løg og andre lækre sager, og resultatet er en himmelsk lækker gryderet og sauce med en helt fantastisk smag.

Som kød kan jeg anbefale oksetykkam, men bov og andre udskæringer er også fine til retten, som du naturligvis nyder med en mos eller kogte ris.

Du er lige nu på vej til at få dig en ny livret. Som slet ikke er så svær at lave. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Jægergryde
  • Kong Fiddes livret
  • Hofgryde
  • Gryderet med nakkefilet

Opskrift på skovridergryde

billede med skovridergryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret

5 fra 3 stemmer
Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g champignon - gerne brune, i kvarte
  • 600 g oksekød - i tern, gerne tykkam
  • 2 løg - almindelige, grofthakket
  • 4 soltørrede tomater - i olie fra glas
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk sennep - jeg bruger Maille med honning
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 laurbærblade
  • 1 terning svampebouillon - eller anden bouillon
  • 4 mellemstore gulerødder - i skiver
  • 1,5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 1 håndfuld timian - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til skovridergryde starter du med at brune champignon grundigt, så de får en flot farve. Tages til side.
  2. Oksekød i tern brunes ligeledes godt af. Hvis kødet er fedtmarmoreret behøver du ikke tilsætte yderligere fedtstof, og ellers kommes en klat smør eller lidt olie ved. Jeg gjorde det ikke.
  3. Så kommes hakket løg ved at det steges et minuts tid mere, inden de soltørrede tomater tilsættes sammen med vand, sennep, æbleeddike, laurbærblade og en terning svampebouillon. Du kan også bruge oksebouillon eller hønsebouillon. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom også de stegte champignon tilbage i retten.
  4. Læg låg på gryden og lad gryderetten simre ved en svag varme i 2 timer.
  5. Derefter tilsættes så gulerødder i skiver, og retten simrer videre i ca. 25 minutter.
  6. Hæld madlavningsfløde eller en piskefløde i indtil du har en passende mængde sovs, og vend hakket persille og timian. Smag til med salt og peber. Farven kan justeres med lidt sovsekulør, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 16gProtein: 38gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 98mgNatrium: 762mgKalium: 1127mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 10373IUVitamin C: 12mgCalcium: 119mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige skovridergryde serveres straks sammen med en blød kartoffelmos eller kogte ris. Dertil gerne kogte grønne bønner. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kia

    november 17, 2024 at 12:48 pm

    Jeg har lavet denne i går og sidder allerede og tænker på de lækre rester vi skal have i aften. Det smager simpelthen s.... godt, så tak for den opskrift.
    Jeg har aldrig hørt om Skovridergryde før - er det din egen opskrift? Kan heller ikke finde noget på Google med andre opskrifter. Men god det er den godt nok !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2024 at 2:19 pm

      Hej Kia
      Tak for det - og det er jeg super glad for at høre.
      Ja, min far var jæger, så inspiration hentet derfra - men min egen opskrift. Godt du synes om den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Helene Nielsen

    november 16, 2024 at 4:33 pm

    Din skoverriddergryde smager himmelsk,tak for opskriften. Det bliver ikke sidste gang vi laver den
    Hilsen Helene

    Svar
  3. allan clausen

    november 04, 2024 at 7:51 pm

    Hvornår skal de stegte champignon i igen.?
    Er igang med retten, glæder mig til at smage🤩

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 05, 2024 at 6:24 am

      Hej Allan
      Tak for det - og ups: Den var faldet ud. Jeg har rettet til - og de kommes i inden låget lægges på 🙂
      Håber det blev godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Janne Herencia

    november 02, 2024 at 11:38 am

    Hej. Ville gerne lave skovriddergryde og svamperagout men jeg bor i Spanien og min kontakt i Dk kan ikke finde svampebouillon nogen steder! Hvor kan hun købe det ?
    På forhånd tak

    Svar
    • tom zinck nielsen

      november 05, 2024 at 5:42 pm

      Det samme her ! Hvor køber
      man svampebouillion ?

      Svar
    • Susanne Kirkeberg

      november 15, 2024 at 11:55 pm

      Jeg har købt svampeboullion i Magasin, lille pose

      Svar
  5. Holger Rørby Madsen

    oktober 31, 2024 at 11:43 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg glæder mig til at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required