Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Skal man koge frosne jordbær?

Skal man koge frosne jordbær?

billede med frosne jordbær
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Skal man koge frosne jordbær, eller kan man uden videre bare bruge dem i smoothies og desserter? Se hvad man skal gøre med jordbær fra frost.

Frosne jordbær er nemme at bruge, når de uimodståelige friske, danske jordbær ikke lige er i nærheden. Men hvordan er det nu: Skal man koge de frosne jordbær inden brug?

Intet slår de danske jordbær i den skønne sommertid, men sæsonen er ikke så lang, og resten af året er man ofte henvist til de frosne bær.

De er skam også fine til eksempelvis jordbærgrød, desserter, smoothies og mange andre ting, men hvordan håndterer man dem?

Kog altid frosne jordbær

Spørger man hos Fødevarestyrelsen er rådet, at man altid koger de frosne jordbær.

Her er der ingen slinger i valsen, og mere konkret anbefales det, at man koger jordbær fra frost i mindst et minut, hvor det bobler omkring jordbærrene.

Det gælder uanset om du skal bruge bærrene til en jordbærsmoothie, dessert eller andet. Bærrene skal altid koges!

Samme anbefaling gælder i øvrigt frosne hindbær og andre bær.

Risiko for sygdom

Årsagen til anbefalingen fra Fødevarestyrelsen er, at man kan risikere at blive ramt af roskildesyge eller leverbetændelse, og her er risikoen størst når man køber de udenlandske jordbær på frost.

Og stort set alle frosne jordbær i de danske supermarkeder kommer fra lande som Serbien, Marokko, Polen med flere.

Det er dog vigtigt at sige, at kogeanbefalingen ikke gælder dine egne jordbær, som du har frosset ned efter høst i haven.

Og køber du færdige pakker med frosne bær til smoothies, kan du se på pakken om kogning er nødvendigt. Der kan nemlig være undtagelser.

Test af frosne jordbær

Og når vi nu er ved de frosne jordbær: Hvilke er så bedst i forhold til pris og kvalitet?

Det har Forbrugerrådet Tænk faktisk undersøgt i foråret 2024, og er konklusionen, at de dårligste af de frosne jordbær faktisk er rigtig ringe.

Testvinder er Organic Strawberries fra Lidl, mens Sallings jordbær indtager andenpladsen. I bunden ligger de frosne jordbær fra Gestus, der blandt andet kan købes i Meny.

Tænk har også testet jordbærrene for norovirus, men fandt ikke noget i de 10 testede poser med frosne jordbær. Men derfor skal man alligevel koge bærrene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.