• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

billederesultat for sellerifritter
Sprøde og dejlige sellerifritter, der nemt steges i ovnen. En hel knoldselleri skæres i stænger, som bages i ovnen i cirka 30 minutter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  28. august 2023

Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på sellerifritter, der er pommes frites laves af knoldselleri. Selleristængerne steges nemt i ovnen, og bruges som tilbehør.
  2. Opskrift på sellerifritter
  3. Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Ovnbagt knoldselleri
  9. Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)
  10. Pommes frites i ovn
Gå til opskrift

Min opskrift på sellerifritter, der er pommes frites laves af knoldselleri. Selleristængerne steges nemt i ovnen, og bruges som tilbehør.

Sellerifritter er egentlig bare pommes frites, der er lavet af knoldselleri i stedet for de normale fritter fremstillet af kartofler.

Sellerien er god at skære ud i stænger, som derefter steges i ovnen indtil sellerifritterne er sprøde.

Mange er desværre ikke så glade for smagen af knoldselleri, men min erfaring er faktisk, at disse alligevel er glade for de nybagte sellerifritter.

De smager nemlig ikke at selleri på samme måde, og derfor glider de nemt ned. Også hos børn.

I opskriften har jeg brugt en stor knoldselleri, men hvis de kun har små knoldselleri i supermarkedet (det sker ofte), så skal du måske anvende to.

Og de færdigbagte sellerifritter anvendes altså som tilbehør på samme måde, som hvis havde serveret pommes frites af kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sellerifritter

billederesultat for sellerifritter

Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Min opskrift på sellerifritter, der er pommes frites laves af knoldselleri. Selleristængerne steges nemt i ovnen, og bruges som tilbehør.
Bedømmelse
4.7 fra 9 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stor knoldselleri
  • olivenolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld timian
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at snitte skrællen af din knoldselleri. Skær top og bund af (gem eventuelt bladene til en hjemmelavet hønsekødssuppe). Snit derefter skrællen af på siderne, men ikke mere end nødvendigt.
  • Derefter skæres sellerien i skiver på cirka en centimeters tykkelse, og derefter igen i stave, som du kender det fra pommes frites.
  • Kom selleristavene i en skål, og vend dem med lidt olivenolie, flagesalt (eller andet groft salt) og bladene fra en stor dusk timian.
  • Fordel selleristavene på en bageplade med bagepapir, så stavene ikke lægger for tæt. Mellemrummet gør, at dine sellerifritter bliver sprøde og lækre.
  • Stil pladen med sellerifritterne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 30 minutter. De kan vendes undervejs, men det er ikke nødvendigt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
120
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte sellerifritter serveres straks som tilbehør til alt fra en flat iron steak til en klassisk oksefilet.

Se også mine opskrifter på:

Ovnbagt knoldselleri

4.9 fra 40 stemmer
Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
Gå til opskrift
billederesultat for ovnbagt knoldselleri

Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

4.8 fra 24 stemmer
Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.
Gå til opskrift
billederesultat for sellerisuppe

Pommes frites i ovn

4.7 fra 65 stemmer
Min opskrift på pommes frites i ovn, der er et sundere alternativ til friturestegte pommes frites. Her får du sprøde og ovnbagte fritter uden friture.
Gå til opskrift
billede til pommes frites i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pernille

    maj 13, 2020 at 2:34 pm

    Ville SÅ gerne kunne lave lækre pommes af selleri, men mine var ret slatne efter de 30 minutter. Kan de have været FOR olierede?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required