Her får du min opskrift på selleri med grønkål, der serveres som sundt og lækkert tilbehør til mange retter. Pyntes med hakkede mandler.
Selleri med grønkål er både nem og hurtig at lave, og her får du meget lækker og velsmagende tilbehør.
De smukke og friske grønkålsblade gør underværker, og de passer perfekt sammen med knoldselleri. Serveres som tilbehør til mange retter, og det uanset om det er kylling, grisekød eller okse.
Opskriften er beregnet til 4 personer sammen med andet tilbehør eller salat. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på selleri med grønkål
Selleri med grønkål
Ingredienser
- 500 g knoldselleri - skåret i mindre tern
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 100 g grønkål - frisk, plukket
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 30 g mandler - grofthakket
- 1 håndfuld kørvel - til pynt, kan undlades
Fremgangsmåde
- Skær knoldselleri i skiver, og skær derefter skrællen fra. Skær i mundrette tern, der kommes i en skål.
- Vend selleriternene med rapsolie, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et ovnfast fad og bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Pluk grønkålsbladene af stænglerne, og plum bladene i mindre stykker.
- Kom lidt rapsolie på en varm pande og steg grønkålen meget kort. Blot lige så kålen når at skifte til den smukke og mørkegrønne farve.
- Vend de stegte selleritern sammen med grønkål, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål.
- Anrettes i et pænt fad. Drys hakkede mandler over og slut af kørvel. Du kan erstatte kørvel med hakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Selleri med grønkål og mandler serveres straks som tilbehør.
Brug den til alt fra frikadeller til rødvinsbraiseret okseklump og mange andre retter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Per Ramsdal
Hej Holger. Hvordan vil det virke, hvis man kommer æbler i? Er det dumt, hvis noget er varmt og æblerne er kolde. Hilsen Per
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Det kan du sagtens - det har jeg gjort før. Generelt passer æbler faktisk altid fint i den slags salater.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg håber du er glad for den. Skriv gerne din mening om den her.