En god opskrift på savoykålssalat, der er en sund salat med savoykål, æble og hakkede valnødder. Her er også opskriften på en god dressing.
Opskriften på savoykålssalat er beregnet til fire personer.
Ingredienser til savoykålssalat
En halv savoykål
1 æble
50 gram valnøddekerner
Til dressing bruger du
1 spiseskefuld olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker
En lille smule fint salt
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste og mørkegrønne blade på savoykålen, da de er ret bitre i en salat. Det er selvfølgelig en smagssag, så du kan sagtens også bruge dem, hvis du synes.
- Vask kålen, og snit den i helt tynde strimler fra toppen. Fjern eventuelle stykker af stokken. Du skal bruge cirka halvdelen af savoykålen,
- Læg kålen i en salatskål.
- Del æblet i kvarte, og fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både, og kom dem op til savoykålen.
- Hak valnødderne groft og put dem ligeledes op i salatskålen.
- Bland olie, eddike, citronsaft, rørsukker og salt sammen, og rør dressingen blank.
- Dryp den over salaten, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Savoykålssalat passer fint til retter med oksekød, eksempelvis en langtidsstegt oksefilet eller en højrebsbøf.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: