Lav en lækker savoykålssalat med den smukke og indbydende savoykål, der samtidig er meget sund.
Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Savoykålssalat - savoykål med valnødder og æble
Ingredienser
- 0,5 savoykål
- 1 æble
- 50 g valnødder - valnøddekerner
Til dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk rørsukker
- salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste og mørkegrønne blade på savoykålen, da de er ret bitre i en salat. Det er selvfølgelig en smagssag, så du kan sagtens også bruge dem, hvis du synes.
- Vask kålen, og snit den i helt tynde strimler fra toppen. Fjern eventuelle stykker af stokken. Du skal bruge cirka halvdelen af savoykålen,
- Læg kålen i en salatskål.
- Del æblet i kvarte, og fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både, og kom dem op til savoykålen.
- Hak valnødderne groft og put dem ligeledes op i salatskålen.
- Bland olie, eddike, citronsaft, rørsukker og salt sammen, og rør dressingen blank.
- Dryp den over salaten, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Savoykålssalaten passer fint til retter med oksekød, eksempelvis en langtidsstegt oksefilet eller en højrebsbøf. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din mening om den her.