Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Savoykålssalat - savoykål med valnødder og æble

Savoykålssalat - savoykål med valnødder og æble

Billede med savoykålssalat.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailSMS

Lav en lækker savoykålssalat med den smukke og indbydende savoykål, der samtidig er meget sund.

Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Se også disse opskrifter:

  • Bønnespiresalat med savoykål
  • Stuvet savoykål
  • Savoykål med ristede mandler

Opskrift

Savoykålssalat - savoykål med valnødder og æble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
En god opskrift på savoykålssalat, der er en sund salat med savoykål, æble og hakkede valnødder. Her er også opskriften på en god dressing.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 savoykål
  • 1 æble
  • 50 g valnødder (valnøddekerner)
Til dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk rørsukker
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Fjern de yderste og mørkegrønne blade på savoykålen, da de er ret bitre i en salat. Det er selvfølgelig en smagssag, så du kan sagtens også bruge dem, hvis du synes.
  2. Vask kålen, og snit den i helt tynde strimler fra toppen. Fjern eventuelle stykker af stokken. Du skal bruge cirka halvdelen af savoykålen,
  3. Læg kålen i en salatskål.
  4. Del æblet i kvarte, og fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både, og kom dem op til savoykålen.
  5. Hak valnødderne groft og put dem ligeledes op i salatskålen.
  6. Bland olie, eddike, citronsaft, rørsukker og salt sammen, og rør dressingen blank.
  7. Dryp den over salaten, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier172kcalKulhydrater16gProtein4gFedt12gMættet fedt1gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt4gNatrium42mgKalium369mgKostfibre5gSukker9gVitamin A1152IUVitamin C39mgCalcium55mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Savoykålssalaten passer fint til retter med oksekød, eksempelvis en langtidsstegt oksefilet eller en højrebsbøf. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 14, 2025 at 2:11 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required