Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce Mousseline

Sauce Mousseline (den lækre sovs til asparges og fisk)

billede med sauce mousseline
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
419
SHARES
FacebookMessenger419PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sauce Mousseline
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Sauce Mousseline
  • Noter
  • 5 tips til en vellykket Sauce Mousseline
  • Kommentarer

Sauce Mousseline

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør klaret
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk flødeskum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smør klares, hvilket vil sige at det smeltes i en lille gryde, hvorefter det hældes over i en anden beholder - men uden at den hvide valle kommer med. Lad smørret køle en smule af.
    200 g smør
  2. Kom de pasteuriserede æggeblommer i en lille gryde sammen med citronsaft og vand.
    2 pasteuriserede æggeblommer, 2 spsk citronsaft, 1 spsk vand
  3. Pisk det godt sammen, så du til sidst kan trække spor i æggemassen. Du kan se fremgangsmåde til tilberedning af Sauce Mousseline i min video.
  4. Tag gryden af kogepladen.
  5. Pisk nu gradvist det klarede smør ind i saucen. Det er vigtigt, at du kun tager lidt ad gangen, så smørret kan nå at blive pisket ind i æggeblommerne. Så her skal du have lidt tålmodighed.
  6. Når al smørret er optaget i saucen har du faktisk nu en Sauce Hollandaise. Men her kommer så det ekstra, der lige gør det til en Sauce Mousseline. Nemlig flødeskum. Vend forsigtigt et par spiseskefulde flødeskum i saucen, og smag til med salt og friskkværnet peber (gerne en hvid peber).
    2 spsk flødeskum, salt og friskkværnet peber

Næringsindhold

Kalorier395kcalKulhydrater1gProtein2gFedt43gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt2gKolesterol206mgNatrium326mgKalium33mgKostfibre0.02gSukker0.5gVitamin A1395IUVitamin C3mgCalcium26mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Sauce Mousseline

Sauce Mousseline er en skøn sovs, som især er fremragende til dampede hvide asparges, men bestemt også til lyse fiskeretter. Herunder torsk, pighvar og rødtunge.

Egentlig er en Mousseline en udbygning af den klassiske Hollandaise sauce, men blot hvor der her også tilsættes lidt flødeskum, hvilket gør saucen mere luftig.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede kan du også se min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Hvide asparges med rejer og mousseline
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Stuvede hvide asparges
  • Hvide asparges

Noter

Sauce Mousseline serveres straks. Og den altså perfekt til hvide asparges og de lyse fisk.

5 tips til en vellykket Sauce Mousseline

  1. Brug klaret smør. Smelt smørret i en gryde, og hæld det over i en anden beholder, men uden vallen, der er den hvide del. Den kasseres. Lad smørret køle lidt af, men uden at blive for kold.
  2. Tag gryden af varmen når de pasteuriserede æggeblommer er pisket sammen med citronsaft og vand. Smørret er varmt nok til at gøre saucen færdig.
  3. Pas på når du pisker smørret i din Sauce Mousseline. Kun lidt ad gangen, så æggeblommerne kan nå at absorbere smørret.
  4. Skiller saucen? Så kan du redde den ved at piske 1-2 spiseskefulde koldt vand i. Det plejer at være nok.
  5. Jeg plejer at bruge pasteuriserede æggeblommer, men du kan også anvende almindelige æggeblommer.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jol skriver

    juni 13, 2022 at 4:33 pm

    Hej Holger. Hvorfor bruger du klaret smør, og hvad sker der, hvis man ikke gør det men bruger almindelig smør.
    Venlig hilsen Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required