Salat med ærtepuré er en rigtig fin anretning med blandt andet asparges og stegte squash toppet med en puré med Grana Padano og citronskal.
Salat med ærtepuré lavet af ærter, revet Grana Padano-ost, citronskal- og saft samt olivenolie er en fin lille anretning, som kan serveres som forret eller tilbehør.
Jeg har udelukkende valgt grønne grøntsager. Dels synes jeg, at det ser flot ud, dels smager disse grøntsager virkelig godt sammen.
Squash er skåret ud og stegt på panden, mandlerne ristet i ovnen og asparges har fået et hurtigt opkog. En salat, der tager lidt ekstra tid at lave, men som smager dejligt.
OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på salat med ærtepuré
Salat med ærtepuré
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges - delt på langs
- 2 dl edamamebønner
- 1 stk squash - tynde skiver
- 1 håndfuld mandler - ristede
Ærtepuré med Grana Padano
- 1 dl ærter - fra frost
- 1 dl Grana Padano - fintrevet
- 1 spsk mayonnaise
- 0,5 dl jomfruolivenolie
- 0,5 stk citron - skal og saft
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Ærtepuré
- Giv ærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand. Kom dem i blenderen med 1 dl. revet Grana Padano, mayonnaise, olivenolie, et par skefulde citronsaft og skallen fra en halv citron.
- Blend puréen og smag til med friskkværnet peber, citron og eventuelt salt. da osten i sig selv er lettere salt, skal du passe meget på med saltet. Lad ærtepuréen sætte sig, mens du laver salaten.
Salat
- Tænd ovnen på 200 grader og rist mandlerne ca. seks-otte minutter.
- Knæk det nederste af de grønne asparges. Giv edamamebønnerne et hurtigt opkog sammen med de hele grønne asparges. Hæld det hele i et dørslag.
- Skær squashen i tynde skiver, krydr med salt og peber og steg dem i olivenolie på panden, til de har fået farve.
- Lad squashskiverne dryppe olien af på et klæde eller et stykke køkkenrulle
- Del aspargesene på langs og læg dem nederst på tallerkenen , kom edamamebønner på og placer skiver af squash i et mønster på toppen. Drys med revet Grana Padano og hakkede, ristede mandler.
- Til sidst kommer du ærtepuréen i en tyl, så du kan placere små kugler puré på salaten. Du kan også laver mønster med ærtemosen.
- Server din salat med ærtepuré sammen med et godt brød. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Ærtepuréen kan laves temmelig tyk men også cremet, alt efter ønske. Vær blot opmærksom på, at du ikke kan bruge tyl, hvis puréen er meget tynd.
Server din salat med ærtepuré til et godt brød som foccacia eller surdejsbrød.
Se også andre opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: