Her får du min opskrift på ærtesalat med spidskål og agurk. En god allround salat med ærter, som du kan bruge til alle slags mad. Herunder også grillmad.
Opskriften på ærtesalat er beregnet som en sund og mættende salat til fire personer.
Brug den som tilbehør til alt fra frikadeller til medister, koteletter eller hvad du synes.
Ingredienser til ærtesalat
300 gram frosne ærter
En halv agurk
En halv spidskål
1 bundt forårsløg
3 spiseskefulde olivenolie
Saften af en halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom ærterne i en lille gryde, og fyld op med koldt vand, så ærterne netop er dækket med vand. Kom en teske salt i.
- Kog ærterne i et minut, og hæld koldt vand i gryden. Lad ærterne stå et minut inden vandet hældes fra.
- Agurken skylles og du skal bruge ca. en halv agurk. Skæres ud i små tern.
- Spidskålen gøres klar. Fjern det yderste blad, og del kålen i kvarte. Du skal bruge en halv spidskål til din ærtesalat. Gem resten af spidskålen - evt. til min spidskålssalat med avocado.
- Snit de to kvarte spidskål i meget tynde strimler fra spidsen og ind - men undgå at få stokken med.
- Kom spidskål i en skål sammen med ærter og agurk. Forårsløg skæres i tynde strimler og vendes med.
- Rør olivenolie sammen med citronsaft og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over din ærtesalat og vend den godt rundt. Anrettes i et fad eller en smuk salatskål. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Hej Kristine
Tak for tippet - lækkert 🙂
Alt det bedste
Holger
En rigtig lækker og nem salat. Et lille fif. Der var ikke forårsløg i denne sæson, så man kan godt bruge radiser i stedet. 😀