Spidskål med franske ærter er sundt tilbehør, der samtidig er nem at lave. Brug det som tilbehør til eks. grillmad, og du kan sagtens anvende frosne ærter.
Her får du lige min opskrift på spidskål med franske ærter, som er sundt og nemt at lave.
Normalt er der også små stykker bacon i franske ærter, men det har jeg udeladt her.
I stedet får du spidskål, ærter og løg - der rundes af med den lækre citronolie.
Har du ikke citronolie, kan du røre lidt olivenolie sammen med citronsaft og hælde det over.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på spidskål med franske ærter
Spidskål med franske ærter - tilbehør til kødretter
Ingredienser
- 1 spidskål
- 2 spiseskefulde smør
- 1 rødløg
- 2 spiseskefulde olie
- 150 gram ærter
- 2 spiseskefulde citronolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Spidskål deles i kvarte. Pil eventuelt det yderste blad af kålen.
- Steges mør i lidt smør på en middelvarm pande, hvor spidskålen steges på begges skæresider. Stegetiden er cirka fem minutter pr. side - afhængig af hvor gennemstegt du ønsker kålen.
- Læg kålen til side på et serveringsfad, og krydr med lidt salt.
- Hak rødløg fint og steg løget 1-2 minutter i lidt olie. Løget skal ikke tage farve.
- Tilsæt ærter og lad dem stege med i yderligere 2-3 minutter.
- Fordel de franske ærter over spidskålen.
- Dryp med lidt citronolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Spidskål med franske ærter er perfekt tilbehør til de fleste retter.
Jeg plejer blandt andet at bruge det til grillmad.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: