• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Salat med ærtepuré

Salat med ærtepuré

Salat med ærtepuré
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. juni 2024 - Udgivet:  7. december 2021

Salat med ærtepuré er en rigtig fin anretning med blandt andet asparges og stegte squash toppet med en puré med Grana Padano og citronskal.

Salat med ærtepuré lavet af ærter, revet Grana Padano-ost, citronskal- og saft samt olivenolie er en fin lille anretning, som kan serveres som forret eller tilbehør.

Jeg har udelukkende valgt grønne grøntsager. Dels synes jeg, at det ser flot ud, dels smager disse grøntsager virkelig godt sammen.

Squash er skåret ud og stegt på panden, mandlerne ristet i ovnen og asparges har fået et hurtigt opkog. En salat, der tager lidt ekstra tid at lave, men som smager dejligt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på salat med ærtepuré

Salat med ærtepuré
Karen SenecaKaren Seneca

Salat med ærtepuré

5 fra 1 stemme
Salat med ærtepuré er en rigtig fin anretning med blandt andet asparges og stegte squash toppet med en puré med Grana Padano og citronskal.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt grønne asparges - delt på langs
  • 2 dl edamamebønner
  • 1 stk squash - tynde skiver
  • 1 håndfuld mandler - ristede
Ærtepuré med Grana Padano
  • 1 dl ærter - fra frost
  • 1 dl Grana Padano - fintrevet
  • 1 spsk mayonnaise
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 stk citron - skal og saft
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Ærtepuré
  1. Giv ærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand. Kom dem i blenderen med 1 dl. revet Grana Padano, mayonnaise, olivenolie, et par skefulde citronsaft og skallen fra en halv citron.
  2. Blend puréen og smag til med friskkværnet peber, citron og eventuelt salt. da osten i sig selv er lettere salt, skal du passe meget på med saltet. Lad ærtepuréen sætte sig, mens du laver salaten.
Salat
  1. Tænd ovnen på 200 grader og rist mandlerne ca. seks-otte minutter.
  2. Knæk det nederste af de grønne asparges. Giv edamamebønnerne et hurtigt opkog sammen med de hele grønne asparges. Hæld det hele i et dørslag.
  3. Skær squashen i tynde skiver, krydr med salt og peber og steg dem i olivenolie på panden, til de har fået farve.
  4. Lad squashskiverne dryppe olien af på et klæde eller et stykke køkkenrulle
  5. Del aspargesene på langs og læg dem nederst på tallerkenen , kom edamamebønner på og placer skiver af squash i et mønster på toppen. Drys med revet Grana Padano og hakkede, ristede mandler.
  6. Til sidst kommer du ærtepuréen i en tyl, så du kan placere små kugler puré på salaten. Du kan også laver mønster med ærtemosen.
  7. Server din salat med ærtepuré sammen med et godt brød. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Ærtepuréen kan laves temmelig tyk men også cremet, alt efter ønske. Vær blot opmærksom på, at du ikke kan bruge tyl, hvis puréen er meget tynd.

Server din salat med ærtepuré til et godt brød som foccacia eller surdejsbrød.

Se også andre opskrifter:

Salat med edamamebønner og spidskål

Spinatsalat med bacon

Cæsarsalat med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required