• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling

Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling

Billede med hvide asparges
Hvide asparges er fantastiske, men du skal huske at skrælle dem grundigt inden de koges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  2. maj 2023

Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.
  2. Kogning af hvide asparges
  3. Hvide asparges
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
  9. Skrælle hvide asparges
  10. Knæk bunden af
  11. Fakta om hvide asparges
Gå til opskrift

Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.

Hvide asparges opfattes desværre af mange som besværlige, fordi de skal skrælles - og hvordan gør man det?

Her i denne artikel får du hjælp til hvordan du klarer de lækre asparges.

Inklusiv en video, hvor du kan se hvordan man skræller de hvide asparges.

Se også disse opskrifter:

  • Stuvede hvide asparges
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Frikassé med hvide asparges
  • Aspargessuppe

Kogning af hvide asparges

Billede med hvide asparges

Hvide asparges

Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.
Bedømmelse
4.8 fra 89 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • De skrællede, hvide asparges kommer du op i en gryde med letsaltet og småkogende vand, og her skal de blot koges i tre minutter. Ikke længere for så bliver de udkogte! Du kan klikke her og sætte det smarte minutur med den præcise kogetid.
  • Straks når de tre minutter er gået, kommer du en halv liter koldt vand i gryden, tager den af blusset, og lader de hvide asparges stå og trække i et minuts tid.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
15
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.1
g
0
%
Mættet fedt
 
0.03
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.04
g
Natrium
 
2
mg
0
%
Kalium
 
152
mg
4
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
567
IU
11
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Tag dem så op af vandet, og servér dem straks til eksempelvis dampet torsk med sauce hollandaise. Eller naturligvis med en lækker og hjemmelavet Sauce Mousseline.

Skrælle hvide asparges

Det er faktisk meget nemt. Tag en almindelig kartoffelskræller, og skræl de hvide asparges fra hovedet og ned mod roden.

Du skal ikke skrælle hovedet - men start lige under det.

Og skræl så hele vejen ned. Husk at gøre det hele vejen rundt, og der skal lidt mere af end man lige tror, så du undgår trælse trevler i munden under spisningen.

Knæk bunden af

Når du er færdig med at skrælle de fine asparges, knækker du forsigtigt det nederste af bunden af.

Her kan du eventuelt koge lidt vand op sammen med de afknækkede bunde, tilsætte en lille smule salt, og koge en hurtig aspargesfond, som er god som bund til en hvid sovs med mælk eller fløde.

Fakta om hvide asparges

De er en af de mest elskede sommergrøntsager, når de hen i maj er klar på markerne.

De dyrkes under jorden, modsat de grønne asparges, der vokser over jorden. Men begge typer asparges er særdeles delikate.

Hvide asparges indholder både B- og C-vitaminer, og de holder sig fint i et par uger i køleskabet.

Og så kan de i øvrigt spises rå, dampede eller eventuelt i tarteletter som stuvede asparges.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva

    juni 05, 2024 at 6:13 pm

    Opskrift

    Svar
  2. Franz Zitz

    juni 01, 2024 at 12:41 pm

    Hvide aspargrs

    Svar
  3. Helen Bøgenæs

    maj 22, 2024 at 5:24 pm

    Følger med stor fornøjelse dine opskrifter og nyhedsbrev.

    Svar
  4. Vesna Svilar Dinić Holmsø

    april 30, 2024 at 5:08 pm

    Tak for alle dine opskrifter ! Du er bare sp god👏🫶

    Svar
  5. Steen Rasmussen

    april 24, 2024 at 8:30 am

    Fik en god asparges forret hvide kogte asparges med lidt hollandaise sauce og toppet med ristet rugbrødscrumble ristet i smør dejligt kuvertbrød.

    Svar
  6. Vibeke

    april 20, 2023 at 2:27 pm

    Ja I må godt trække på smilendet, men jeg kommer både lidt sukker og et skvæt eddike i vandet - lært i Tyskland, hvor man spiser tonsvis hvide asparges.

    Svar
  7. Lis

    april 30, 2021 at 11:43 am

    Jeg damper mine hvide asparges i en aspargesgryde. I det kogende let saltede vand kommer jeg lidt sukker.
    Kogetid er ca. 5-8 min alt efter hvor størrelsen af de hvide asparges.

    Svar
    • Evy

      juni 30, 2022 at 5:00 pm

      Hvorfor tilsætter du sukker

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required