• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

billede til sådan skifter du smør ud med olie når du bager
Du kan sagtens udskifte smør med olie til bagning af kager, men den går ikke til småkager. Foto: iStock.com.

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  28. april 2023

Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.
  2. Smør eller olie i bagværk?
  3. Mængde af olie vs. smør
  4. Brug smagsneutral olie

Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.

Kan man skifte smør ud med olie når man bager kager?

Det er et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i mailboksen her på Madens Verden, og derfor har jeg lavet denne lille artikel med svaret.

Og jo, det kan du sagtens. Og du får stadig en rigtig god kage.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Smør eller olie i bagværk?

Der kan være mange grunde til, at man vil skifte smør ud med olie i kagedejen.

Oftest skyldes det, at man vil undgå det mættede fedt i smør, og i stedet skifte det ud med det umættede fedt i olie. Hvilket er godt, hvis du eks. kæmper med et for højt kolesteroltal.

Men det kan jo også være, at man simpelthen ikke har smør nok til en kageopskrift, og derfor skal bytte noget af smørret ud med noget olie.

Mængde af olie vs. smør

Når du bytter smør ud med olie, skal du bruge 85 gram olie i stedet for 100 gram smør.

Så skal der bruges 200 gram smør i opskriften svarer det til 170 gram olie, Og så fremdeles.

Og 50 gram smør erstattes altså med ca. 42 gram olie.

Brug smagsneutral olie

Når smør udskiftes med olie er det vigtigt, at du anvender en smagsneutral olie.

Jeg foretrækker selv en solsikkeolie, men du kan også bruge vindruekerneolie, majsolie eller koldpresset rapsolie til dine kager.

Endelig skal det siges, at undtagelsen er småkager, hvor du ikke kan erstatte smør med olie, og selvfølgelig heller ikke i wienerbrød eller butterdej.

Se også disse opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

Drømmekage fra Brovst

Svampet banankage

Jordbærtærte

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 10, 2024 at 5:06 pm

    Hvad synes du om artiklen?

    Svar
  2. Henrik Brunstedt

    februar 20, 2023 at 5:54 pm

    Smør smager langt bedre. Olie bliver brugt på kager fra supermarkeder og andre tvivlsomme bagere. Der står helhærdet kokossoyaolie i indholdsfortegnelsen. Jeg kan lige se olie kommer fra hvor orangutangen engang boede

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her