• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kogning af grønne bønner

Kogning af grønne bønner

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.
Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  24. oktober 2024 - Udgivet:  8. februar 2024

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.
  2. Lektiner i bønner
  3. Opskrift på kogning af grønne bønner
  4. Kogning af grønne bønner
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
  9. Koge bønner i mikrobølgeovn
Gå til opskrift

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.

Sådan koger du grønne bønner (haricots verts), som er en af de grøntsager vi spiser rigtig mange af i Danmark.

Dels dyrkes i de fleste køkkenhaver over sommeren, og dels indtager vi store mængder fra frost i resten af året. Og begge dele er godt og sundt.

Grønne bønner har sæson i Danmark fra midt på sommeren i juli og frem til september.

Bønnerne går også under navnet haricots verts, og de er populære følgesvende til mange retter. Blandt andet er de gode til en langtidsstegt oksefilet eller en culotte.

De kan også stuves, bruges i salater, omvikles med bacon eller laves på hundrede andre måder.

Grønne bønner indeholder både en del vitaminer og mineraler - men også kostfibre, og her kan du se hvordan du koger dem perfekt.

Lektiner i bønner

Og så lige et par ord om giftstoffet lektiner i bønner: Bønner indeholder lektiner, og derfor skal de tilberedes. Ellers risikerer du at få ondt i maven.

Lektiner findes dog mest i tørrede bønner, og altså ikke udpræget i de friske. Men alligevel: Kog dem - så er du helt sikker!

Se også mine opskrifter på:

  • Bønnefritter
  • Bønnesalat
  • Grønne bønner med soltørrede tomater

Opskrift på kogning af grønne bønner

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.

Kogning af grønne bønner

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 3 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g grønne bønner
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Grønne bønner koges i letsaltet vand. Kom ikke for meget vand i gryden, da det blot udvander smagen i bønnerne.
  • Kog vandet op og kom bønnerne i. Lad dem koge cirka 3 minutter ved svag varme og uden låg.
  • Hæld straks vandet fra og servér.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
39
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
589
mg
26
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
863
IU
17
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kog ikke bønnerne længere tid, da de så mister deres friskhed og sprødhed - og bliver til kedelige grøntsager!

Endnu bedre er det selvfølgelig at dampe bønnerne, for så bevarer du endnu flere vitaminer.

Koge bønner i mikrobølgeovn

Du kan også koge bønnerne i mikrobølgeovnen. Kom 250 gram i et bæger, der kan gå ind i mikrobølgeovnen.

Tilsæt en spiseskefuld vand og en smule fint salt, og tilbered dem ved 750W i fem minutter. Vend dem halvvejs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Sjælland

    august 25, 2018 at 5:09 pm

    Det var ok, bønnerne var dog stadig lidt frosne i midten.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required