Min opskrift på grønne bønner med soltørrede tomater, rødløg og hakkede mandler. Bønnesalaten er nem og passer til mange forskellige retter.
Grønne bønner med soltørrede tomater er en skøn salat, der samtidig mætter godt.
Den er meget nem at lave, og du kan servere den til et utal af forskellige kødretter, herunder stegt kylling og oksekød.
Opskriften er beregnet som salat til 4 personer sammen med andet tilbehør.
Før du går i gang
- Jeg har anvendt snittet grønkål i bunden af bønnesalaten, men du kan også bruge snittet spidskål eller en almindelig salat.
- Jeg bruger soltørrede cherrytomater i olie i glas, der kan købes i de fleste supermarkereder. Du kan også bruge alm. soltørrede tomater i olie, som så lige deles i lidt mindre stykker.
- I stedet for mandler kan du også bruge valnødder, pekannødder eller andre nødder.
Opskrift på grønne bønner med soltørrede tomater
Grønne bønner med soltørrede tomater
Ingredienser
- 400 gram grønne bønner - gerne fra frost
- 50 gram grønkål - snittet
- 150 gram soltørrede tomater
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
- 40 gram mandler - grofthakket
Sådan gør du
- Til grønne bønner med soltørrede tomater starter du med at koge bønnerne i saltet vand i ca. 3 minutter. Overhældes med koldt vand og dryppes af.
- Snit grønkål og rødløg, mens mandlerne hakkes groft. De skal ikke smuttes.
- Find et lille fad eller lignende frem, og byg bønnesalaten op med grønkål i bunden, derpå de kogte bønner og soltørrede tomater. Lad bare noget af olien følge med tomaterne ned i salaten.
- Slut af med lidt rødløg og hakkede mandler.
- Dryp et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De grønne bønner med soltørrede tomater kan serveres straks, men den kan også sagtens laves nogle timer i forvejen.
Jeg bruger den blandt andet til roastbeef i airfryer, hvor man så også kan servere kartoffelbåde til. Velbekomme.
Sofie
Hvor længe kan salaten holde sig? Og kan den så holde sig frisk og lækker?