En god opskrift på bønnesalat med bulgur og friske tomater og agurk. Tilsæt også lidt forårsløg og en let dressing til bønnesalaten.
Bønnesalat med bulgur smager rigtig godt og kan serveres til alt muligt - både danske og eksotiske retter.
Det er ret nemt at lave. Husk blot at give de grønne bønner et opkog, inden du bruger dem i din bønnesalat.
Opskrift på bønnesalat med bulgur
Bønnesalat med bulgur, agurk, tomater og forårsløg
Ingredienser
- 200 gram grønne bønner
- 2 dl bulgur
- 3 dl vand
- 200 gram små tomater
- 3 forårsløg
- ½ agurk
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- lidt salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom bulgur og vand i en gryde sammen med en smule salt, og kog bulguren mør ved svag varme i 10-12 minutter. Stil den side og bulguren køle lidt af.
- Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 minutter, og hæld straks koldt vand i gryden, så kogningen stoppes.
- Lad de grønne bønner trække i vandet et minut, inden du skærer bønnerne i mindre stykker.
- Skær agurk i mindre tern, og del de lækre Angelle tomater i halve.
- Forårsløg soigneres og skæres i tynde skiver.
- Saml salaten i en stor salatskål, og vend den forsigtigt rundt.
- Rør olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber sammen, og hæld dressingen over bønnesalaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Denne skønne bulgursalat passer super godt til grillet kød, eksempelvis grillspyd med flankesteg eller til et vegetarspyd som dette: Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi
Skal I grille pølser, er dette en rigtig hyggelig måde at gøre det på: På spyd med majs og bacon: Grillspyd med frankfurter - lækre spyd med pølser
Del dine ideer og tanker med os andre her: