Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Rugmelstærte

Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)

Billede af rugmelstærte med kål.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Rugmelstærte med kål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rugmelstærte med kål
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Rugmelstærte med kål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 50 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Sådan laver en god rugmelstærte med kål. En dejlig og nem opskrift på madtærte bagt med rugmel og fyldt med 3 forskellige slags kål.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rugmelstærte
  • 125 g hvedemel
  • 75 g rugmel (groft)
  • 125 g smør (koldt, i tern)
  • 1 æg
  • salt
Fyld
  • 300 g kål (broccoli, grønkål og spidskål)
  • 2 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 æg (strl. M/L)
  • 1,5 dl mælk
  • muskatnød (revet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med rugmelstærtedejen, hvor 125 g hvedemel kommes i en skål sammen med 75 g rugmel. 125 g smør (køleskabskoldt) skæres ud i mindre tern og smuldres sammen med melet. Tilsæt også 1 æg og lidt salt, og saml dejen.
  2. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den hurtigt sammen. Rulles ud, så den passer med en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk mel ved udrulning, så dejen ikke hænger fast. Læg dejen på plads i formen, prik bunden med en gaffel og stil på køl mens forbereder fyldet.
  3. Som fyld i tærten skal du bruge ca. 300 g kål. Jeg bruger gerne nogenlunde lige dele af broccoli, grønkål og spidskåls. Broccolien skæres i små buketter, mens grønkål og spidskål snittes nogenlunde fint. Steg kålen lidt af på en varm pande i 2 spsk rapsolie, hvor det skal have 2-3 minutter. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. 6 æg piskes sammen med 1,5 dl mælk og lidt revet muskatnød. Krydr også med lidt salt og peber.
  5. Fordel kålen i tærten og hæld æggemassen over. Riv gerne en smule muskat mere over tærten, inden den bages på midterste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier616kcalKulhydrater45gProtein17gFedt42gMættet fedt20gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol358mgNatrium339mgKalium401mgKostfibre5gSukker5gVitamin A1331IUVitamin C27mgCalcium136mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rugmelstærte med kål

Her får du min opskrift på en lækker og velsmagende rugmelstærte med masser af kål.

Tærten er meget let at lave helt fra bunden, og som fyld skal du bruge forskellige slags kål i form af broccoli, grønkål og spidskål. Du kan sagtens også bruge andre kål i tærten.

Der anvendes en tærteform med en diameter på 24 centimeter. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Bacontærte
  • Broccolitærte
  • Porretærte
  • Blomkålstærte
  • Tærte med spidskål

Servering

Lad gerne rugmelstærten med kål køle af i mindst 15 minutter inden servering. Og gerne længere tid, så tærten når at sætte sig.

Du kan faktisk med fordel bage tærten dagen før.

rugmelstærte serveringsforslag
Rugmelstærten serveres som let aftensmad eller til brunch og frokost, hvor den er fremragende. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

FAQ

Kan man fryse rugmelstærte med kål?

Ja, tærten er fryseegnet. Og du kan med fordel skære den ud i portionsstykker inden frysning. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn/ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 17, 2025 at 11:15 am

    Tak fordi du bruger opskriften på min rugmelstærte. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required