Indhold
Rugmelstærte med kål
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 75 g rugmel (groft)
- 125 g smør (koldt, i tern)
- 1 æg
- salt
- 300 g kål (broccoli, grønkål og spidskål)
- 2 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 6 æg (strl. M/L)
- 1,5 dl mælk
- muskatnød (revet)
Fremgangsmåde
- Start med rugmelstærtedejen, hvor 125 g hvedemel kommes i en skål sammen med 75 g rugmel. 125 g smør (køleskabskoldt) skæres ud i mindre tern og smuldres sammen med melet. Tilsæt også 1 æg og lidt salt, og saml dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den hurtigt sammen. Rulles ud, så den passer med en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk mel ved udrulning, så dejen ikke hænger fast. Læg dejen på plads i formen, prik bunden med en gaffel og stil på køl mens forbereder fyldet.
- Som fyld i tærten skal du bruge ca. 300 g kål. Jeg bruger gerne nogenlunde lige dele af broccoli, grønkål og spidskåls. Broccolien skæres i små buketter, mens grønkål og spidskål snittes nogenlunde fint. Steg kålen lidt af på en varm pande i 2 spsk rapsolie, hvor det skal have 2-3 minutter. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- 6 æg piskes sammen med 1,5 dl mælk og lidt revet muskatnød. Krydr også med lidt salt og peber.
- Fordel kålen i tærten og hæld æggemassen over. Riv gerne en smule muskat mere over tærten, inden den bages på midterste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Opskrift på rugmelstærte med kål
Her får du min opskrift på en lækker og velsmagende rugmelstærte med masser af kål.
Tærten er meget let at lave helt fra bunden, og som fyld skal du bruge forskellige slags kål i form af broccoli, grønkål og spidskål. Du kan sagtens også bruge andre kål i tærten.
Der anvendes en tærteform med en diameter på 24 centimeter. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Lad gerne rugmelstærten med kål køle af i mindst 15 minutter inden servering. Og gerne længere tid, så tærten når at sætte sig.
Du kan faktisk med fordel bage tærten dagen før.

FAQ
Ja, tærten er fryseegnet. Og du kan med fordel skære den ud i portionsstykker inden frysning. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn/ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på min rugmelstærte. Kom gerne med din mening om den her.