Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Ruby chokolade - pink, syrlig og nyeste chokoladeart

Ruby chokolade - pink, syrlig og nyeste chokoladeart

Ruby chokolade - pink chokoladeknapper
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 2. marts 2020

Ruby chokolade er er helt anderledes end sine tre fætre - den mørke, den lyse og den hvide chokolade. Den skiller sig ud ved sin lyserøde farve og syrlige smag.

Ruby chokolade er en ganske ung og ny chokoladetype. Den pink farve skiller sig ud blandt de andre tre typer - den mørke, den lyse og den hvide chokolade - og efter kun få år på markedet er den blevet voldsomt populær.

I september 2017 var der stor spænding i kredsen af chokolade-elskere og chokolatiers. Det belgiske chokoladefirma Barry Callebaut præsenterede den lyserøde Ruby chokolade ved et eksklusivt pressemøde i Shanghai. Dessertkokke fremstillede pink desserter, store skærme viste billeder af den lyserøde chokolade og der var lavet kunstneriske skulpturer af de fire chokoladevarianter.

Barry Callebaut var de første i verden, som lancerede Ruby chokolade. Chokoladeproducenter og chokolatiers har allerede taget den nyeste chokoladetype til sig, så vi kan få den i alverdens udgaver - som overtræk på is, som fyldte chokolader, som chokoladebarer og meget andet.

Bønnen er rubinrød

I mange år har vi kunnet købe chokolade i forskellige farver, så hvad er der egentlig nyt ved Ruby chokolade? Først og fremmest er Ruby-chokoladen ikke tilsat farvestof. Den fine pastelfarve er naturlig, hvor den lyserøde chokolade vi tidligere har købt, indeholdte farvestoffer.

Ruby chokolade er nemlig fremstillet af en rødlig kakaobønne, som giver chokoladen sin fine farve. Som sagt var det Barry Callebaut, der lancerede den først og siden er der kommet mange til.

Her i Danmark kan vi få den lyserøde lækkerbisken flere steder, blandt andet har den kendte chokolatier Peter Beier fremstillet chokoladeplader, pastiller og fyldt chokolade af Ruby-bønner. Peter Beier dyrker selv kakaobønnerne på sin farm i Den Dominikanske Republik. Også Odense har lanceret Ruby chokoladeknapper, selv hit-isen Magnum var hurtige til at lave en is med overtræk af Ruby chokolade.

Smager naturligt af frugt

Det er let at kende forskel på mørk, lys og hvid chokolade, når vi sætte tænderne i et stykke. Den lyserøde har lige som de andre slags sin helt egen smag. Den er mere syrlig, nærmest hindbær-agtig i smagen, og så har den også en cremet smag og konsistens som den hvide chokolade.

Chokolade består af kakaomasse, kakaosmør og sukker. I den lyse og hvide vil der også være mælkepulver i, og i Ruby chokolade er der tilsat citronsyre for at fremelske den syrlige smag og formentlig også for at bevare den lyserøde farve under produktionen.

Om Ruby chokolade når op på sine populære fætre, den mørke, den lyse og den hvide chokolade, vides ikke. Men chokoladen er mere Instagram-værdig end de andre varianter, så mon ikke den er kommet for at blive.

Artikler og opskrifter med chokolade

Er chokolade sund? Viden og fakta

Chokolademagerens guide til temperering af chokolade

Mug Cake - alletiders hurtige chokoladekage

Hvid chokoladebrownie med rabarber

Verdens bedste brownie

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.