Ruby chokolade er er helt anderledes end sine tre fรฆtre - den mรธrke, den lyse og den hvide chokolade. Den skiller sig ud ved sin lyserรธde farve og syrlige smag.
Ruby chokolade er en ganske ung og ny chokoladetype. Den pink farve skiller sig ud blandt de andre tre typer - den mรธrke, den lyse og den hvide chokolade - og efter kun fรฅ รฅr pรฅ markedet er den blevet voldsomt populรฆr.
I september 2017 var der stor spรฆnding i kredsen af chokolade-elskere og chokolatiers. Det belgiske chokoladefirma Barry Callebaut prรฆsenterede den lyserรธde Ruby chokolade ved et eksklusivt pressemรธde i Shanghai. Dessertkokke fremstillede pink desserter, store skรฆrme viste billeder af den lyserรธde chokolade og der var lavet kunstneriske skulpturer af de fire chokoladevarianter.
Barry Callebaut var de fรธrste i verden, som lancerede Ruby chokolade. Chokoladeproducenter og chokolatiers har allerede taget den nyeste chokoladetype til sig, sรฅ vi kan fรฅ den i alverdens udgaver - som overtrรฆk pรฅ is, som fyldte chokolader, som chokoladebarer og meget andet.
Bรธnnen er rubinrรธd
I mange รฅr har vi kunnet kรธbe chokolade i forskellige farver, sรฅ hvad er der egentlig nyt ved Ruby chokolade? Fรธrst og fremmest er Ruby-chokoladen ikke tilsat farvestof. Den fine pastelfarve er naturlig, hvor den lyserรธde chokolade vi tidligere har kรธbt, indeholdte farvestoffer.
Ruby chokolade er nemlig fremstillet af en rรธdlig kakaobรธnne, som giver chokoladen sin fine farve. Som sagt var det Barry Callebaut, der lancerede den fรธrst og siden er der kommet mange til.
Her i Danmark kan vi fรฅ den lyserรธde lรฆkkerbisken flere steder, blandt andet har den kendte chokolatier Peter Beier fremstillet chokoladeplader, pastiller og fyldt chokolade af Ruby-bรธnner. Peter Beier dyrker selv kakaobรธnnerne pรฅ sin farm i Den Dominikanske Republik. Ogsรฅ Odense har lanceret Ruby chokoladeknapper, selv hit-isen Magnum var hurtige til at lave en is med overtrรฆk af Ruby chokolade.
Smager naturligt af frugt
Det er let at kende forskel pรฅ mรธrk, lys og hvid chokolade, nรฅr vi sรฆtte tรฆnderne i et stykke. Den lyserรธde har lige som de andre slags sin helt egen smag. Den er mere syrlig, nรฆrmest hindbรฆr-agtig i smagen, og sรฅ har den ogsรฅ en cremet smag og konsistens som den hvide chokolade.
Chokolade bestรฅr af kakaomasse, kakaosmรธr og sukker. I den lyse og hvide vil der ogsรฅ vรฆre mรฆlkepulver i, og i Ruby chokolade er der tilsat citronsyre for at fremelske den syrlige smag og formentlig ogsรฅ for at bevare den lyserรธde farve under produktionen.
Om Ruby chokolade nรฅr op pรฅ sine populรฆre fรฆtre, den mรธrke, den lyse og den hvide chokolade, vides ikke. Men chokoladen er mere Instagram-vรฆrdig end de andre varianter, sรฅ mon ikke den er kommet for at blive.
Artikler og opskrifter med chokolade
Er chokolade sund? Viden og fakta
Chokolademagerens guide til temperering af chokolade
Mug Cake - alletiders hurtige chokoladekage
Hvid chokoladebrownie med rabarber
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments