• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Opskrift på rødkålssalat med æble og granatæble

Opskrift på rødkålssalat med æble og granatæble

rødkålssalat
En lækker rødkålssalat, der blandt andet laves med æbler og granatæble. Vendes med en skøn vinaigrette. Salat med rødkål er blandt blandt andet god til andesteg og julemad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. december 2024 - Udgivet:  10. november 2021

Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rødkålssalat er en klassiker til andesteg og julemad, og her er min bedste opskrift på rødkål, æble, granatæble og en lækker dressing.
  2. Opskrift på rødkålssalat
  3. Rødkålssalat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Rødkålssalat med æble, dadler, valnødder og mynte
  10. Masser af smag
  11. Rødkål er sundt
Gå til opskrift

Rødkålssalat er en klassiker til andesteg og julemad, og her er min bedste opskrift på rødkål, æble, granatæble og en lækker dressing.

Rødkålssalat hører for mange til som en fast bestanddel af julemiddagen, men du kan sagtens nyde en lækre salat med rødkål på andre tider af året også.

Den friske salat med rødkål, æble og granatæble passer perfekt til andesteg, men også flæskesteg og julemedister.

Der findes ikke en særlig opskrift på salaten, og man kan tilføje ingredienser efter smag og behag. Eksempelvis er det også populært med appelsin i salaten, og til denne opskrift kan du blot tilsætte en appelsin i tern.

Jeg elsker at vende den med en lækker appelsin vinaigrette, som jeg synes passer perfekt til. Denne dressing laver jeg med friskpresset appelsinsaft, som du kan se i opskriften. Og så har den også lidt smag af jul i sig.

OBS: Når du bruger kål som rødkål eller hvidkål er det vigtigt, at du starter med at fjerne de yderste blade. Samtidig skal du heller ikke bruge stokken på kålen. Den er både bitter og hård, og er ikke rar at få i munden. Heller ikke selvom den er finthakket.

Opskriften er beregnet til 4-6 personer, og jeg har også lavet en lille video med fremgangsmåden.

Se også mine opskrifter på:

  • Grønkålssalat
  • Gammeldags rødkål
  • Bagt rødkål

Opskrift på rødkålssalat

rødkålssalat

Rødkålssalat

Rødkålssalat er en klassiker til andesteg og julemad, og her er min bedste opskrift på rødkål, æble, granatæble og en lækker dressing.
Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer
RetSalat
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 0,5 rødkål - ikke stokken, skåret fra den øverste ende
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1-2 æbler - afhængig af størrelse, i tynde både
  • 1 granatæble - kun kernerne
  • 50 g tranebær

Dressing til rødkålssalat

  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk appelsinsaft - friskpresset
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Snit rødkål helt fint, og kom den op i en skål. Tilsæt et par spiseskefulde æbleeddike og et lille nip fint salt, og vend det forsigtigt rundt. Lad gerne rødkålen stå og trække 15 minutter, men du kan også anvende den straks,
  • Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær i helt tynde både.
  • Tag kernerne ud af granatæblet - du kan evt. se her hvordan man nemmest fjerner kernerne fra et granatæble. Pas på, da det godt kan grise lidt!
  • Kom æblebåde ned til rødkålen sammen med granatæble og tørrede tranebær.
  • Vinaigrette til rødkålssalat: Rør æbleeddike sammen med olivenolie, friskpresset appelsinsaft, honning og en smule salt. Smag dressingen til.
  • Hæld dressingen over rødkålssalaten, og vend det forsigtigt rundt. Bare brug fingrene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
249
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
614
mg
27
%
Kalium
 
558
mg
16
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1220
IU
24
%
Vitamin C
 
75
mg
91
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Så er din rødkålssalat klar til servering, og den passer som sagt perfekt til blandt andet andesteg og flæskesteg.

Rødkålssalat med æble, dadler, valnødder og mynte

Rødkålssalat med æble, dadler, valnødder og mynte er en fantastisk velsmagende og frisk salat.

Den kan spises året, men er særlig aktuel i vintermånederne, hvor der er masser af billig kål at få.

Mangler du et frisk supplement til den tunge og fede julemad, er denne lette rødkålssalat med æble også et rigtig godt bud.

Masser af smag

Når man laver mad, er det vigtigt at tænke de forskellige grundsmage ind i retten, hvis du vil opnå den bedste smag. Og det er netop, hvad der er tilfældet i denne lækre salat.

Æblerne giver en frisk syrlighed, dadler er søde og valnødder bringer bitterhed.

Sammen med det lidt stærke fra dressingen med dijonsennep, er der et lækkert sammenspil af de forskellige grundsmage, der gør salaten spændende at spise.

Og så bringer mynten en ekstra dimension til salaten, med dens friske aromaer.

Du skal bruge:

¼ - ½ rødkål
1 æble
50 gram valnødder
5-6 dadler
mynteblade

Dressing

3 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 tsk dijonsennep
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær rødkål i fine strimler.
  2. Skyl æblet, fjern kærnehuset og skær det i tynde både.
  3. Hak valnødderne groft og skær dadlerne ud i små stykker (husk at fjerne sten fra dadlerne).
  4. Skyl myntebladene.
  5. Kom alle ingredienser i en skål og vend dem forsigtigt sammen. Pynt med lidt mynteblade.
  6. Lav en dressing ved at blande olivenolie, æblecidereddike, honning og dijonsennep. Smag til med salt og peber og juster evt. med lidt mere honning eller sennep.
  7. Server salaten med dressing til.

Rødkål er sundt

Forskning har vist, at kål har særlige egenskaber, der går ud over de generelle sundhedseffekter af frugt og grønt blandt andet i forhold til forebyggelse af kræft. Dette gælder også for rødkål, der desuden er særligt rig på C-, B- og K-vitamin.

Rødkål (og kål generelt) er desuden kaloriefattigt, men rig på de mættende kostfibre, der bidrager til at nedsætte risikoen for hjertekarsygdomme og diverse kræftformer.

Skal man tale om en slags superfood, så er vores nordiske kål faktisk et af de bedste bud. Og så er det ovenikøbet billigt og kan dyrkes med minimal miljøbelastning. Kål er altså sundt for både krop, miljø og pengepung.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required