• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Opskrift på rødkålssalat med æble og granatæble

Opskrift på rødkålssalat med æble og granatæble

rødkålssalat
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. december 2024 - Udgivet:  10. november 2021

Rødkålssalat hører for mange til som en fast bestanddel af julemiddagen, men du kan sagtens nyde en lækre salat med rødkål på andre tider af året også.

Den friske salat med rødkål, æble og granatæble passer perfekt til andesteg, men også flæskesteg og julemedister.

Der findes ikke en særlig opskrift på salaten, og man kan tilføje ingredienser efter smag og behag. Eksempelvis er det også populært med appelsin i salaten, og til denne opskrift kan du blot tilsætte en appelsin i tern.

Jeg elsker at vende den med en lækker appelsin vinaigrette, som jeg synes passer perfekt til. Denne dressing laver jeg med friskpresset appelsinsaft, som du kan se i opskriften. Og så har den også lidt smag af jul i sig.

OBS: Når du bruger kål som rødkål eller hvidkål er det vigtigt, at du starter med at fjerne de yderste blade. Samtidig skal du heller ikke bruge stokken på kålen. Den er både bitter og hård, og er ikke rar at få i munden. Heller ikke selvom den er finthakket.

Opskriften er beregnet til 4-6 personer, og jeg har også lavet en lille video med fremgangsmåden.

Se også mine opskrifter på:

  • Grønkålssalat
  • Gammeldags rødkål
  • Bagt rødkål

Opskrift

rødkålssalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødkålssalat

4.86 fra 14 stemmer
Rødkålssalat er en klassiker til andesteg og julemad, og her er min bedste opskrift på rødkål, æble, granatæble og en lækker dressing.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 249
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 rødkål - ikke stokken, skåret fra den øverste ende
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1-2 æbler - afhængig af størrelse, i tynde både
  • 1 granatæble - kun kernerne
  • 50 g tranebær
Dressing til rødkålssalat
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk appelsinsaft - friskpresset
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Snit rødkål helt fint, og kom den op i en skål. Tilsæt et par spiseskefulde æbleeddike og et lille nip fint salt, og vend det forsigtigt rundt. Lad gerne rødkålen stå og trække 15 minutter, men du kan også anvende den straks,
  2. Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær i helt tynde både.
  3. Tag kernerne ud af granatæblet - du kan evt. se her hvordan man nemmest fjerner kernerne fra et granatæble. Pas på, da det godt kan grise lidt!
  4. Kom æblebåde ned til rødkålen sammen med granatæble og tørrede tranebær.
  5. Vinaigrette til rødkålssalat: Rør æbleeddike sammen med olivenolie, friskpresset appelsinsaft, honning og en smule salt. Smag dressingen til.
  6. Hæld dressingen over rødkålssalaten, og vend det forsigtigt rundt. Bare brug fingrene.

Næringsindhold

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 36gProtein: 4gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 614mgKalium: 558mgKostfibre: 7gSukker: 24gVitamin A: 1220IUVitamin C: 75mgCalcium: 66mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er din rødkålssalat klar til servering, og den passer som sagt perfekt til blandt andet andesteg og flæskesteg.

Med æble, dadler, valnødder og mynte

Rødkålssalat med æble, dadler, valnødder og mynte er en fantastisk velsmagende og frisk salat.

Den kan spises året, men er særlig aktuel i vintermånederne, hvor der er masser af billig kål at få.

Mangler du et frisk supplement til den tunge og fede julemad, er denne lette rødkålssalat med æble også et rigtig godt bud.

Masser af smag

Når man laver mad, er det vigtigt at tænke de forskellige grundsmage ind i retten, hvis du vil opnå den bedste smag. Og det er netop, hvad der er tilfældet i denne lækre salat.

Æblerne giver en frisk syrlighed, dadler er søde og valnødder bringer bitterhed.

Sammen med det lidt stærke fra dressingen med dijonsennep, er der et lækkert sammenspil af de forskellige grundsmage, der gør salaten spændende at spise.

Og så bringer mynten en ekstra dimension til salaten, med dens friske aromaer.

Du skal bruge:

¼ - ½ rødkål
1 æble
50 gram valnødder
5-6 dadler
mynteblade

Dressing

3 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 tsk dijonsennep
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær rødkål i fine strimler.
  2. Skyl æblet, fjern kærnehuset og skær det i tynde både.
  3. Hak valnødderne groft og skær dadlerne ud i små stykker (husk at fjerne sten fra dadlerne).
  4. Skyl myntebladene.
  5. Kom alle ingredienser i en skål og vend dem forsigtigt sammen. Pynt med lidt mynteblade.
  6. Lav en dressing ved at blande olivenolie, æblecidereddike, honning og dijonsennep. Smag til med salt og peber og juster evt. med lidt mere honning eller sennep.
  7. Server salaten med dressing til.

Rødkål er sundt

Forskning har vist, at kål har særlige egenskaber, der går ud over de generelle sundhedseffekter af frugt og grønt blandt andet i forhold til forebyggelse af kræft. Dette gælder også for rødkål, der desuden er særligt rig på C-, B- og K-vitamin.

Rødkål (og kål generelt) er desuden kaloriefattigt, men rig på de mættende kostfibre, der bidrager til at nedsætte risikoen for hjertekarsygdomme og diverse kræftformer.

Skal man tale om en slags superfood, så er vores nordiske kål faktisk et af de bedste bud. Og så er det ovenikøbet billigt og kan dyrkes med minimal miljøbelastning. Kål er altså sundt for både krop, miljø og pengepung.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required