• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Roastbeef sous vide

Roastbeef sous vide

billederesultat for roastbeef sous vide

Opdateret:  13. maj 2024 - Udgivet:  27. maj 2019

Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMS

Indhold

  1. En komplet vejledning og opskrift til roastbeef sous vide, og det er inkl. præcis temperatur, tid i sous vide, tilbehør og meget mere info.
  2. Brune kødet inden sous vide?
  3. Opskrift på roastbeef sous vide
  4. Roastbeef sous vide
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
  9. Tilbehør
  10. Roastbeef sous vide 4 timer
  11. Rare, medium eller welldone?
4.7 fra 48 stemmer
Gå til opskrift

En komplet vejledning og opskrift til roastbeef sous vide, og det er inkl. præcis temperatur, tid i sous vide, tilbehør og meget mere info.

Roastbeef sous vide er en ret nem måde at lave roastbeef på, og du får et lækkert og mørt stykke kød, der er tilberedt meget jævnt.

Det er samtidig også ret nemt at styre hvordan kødet bliver, altså om det skal være rødt, medium eller mere tilberedt, for det styrer temperaturen i din sous vide ret præcist.

Brune kødet inden sous vide?

Normalt krydrer man kødet, i dette tilfælde en roastbeef af inderlår, hvorefter kødet vakuumeres i en vakuumpakker.

Først til sidst brunes kødet så af, og får derved stegeskorpe og den rigtige stegesmag.

Men her har jeg valgt at brune kødet inden det vakuumpakkes, for jeg synes altså det giver mere smag til den færdige roastbeef.

Så brun kødet af, krydr med salt og peber (eventuelt også med lidt hvidløgspulver og tørret rosmarin), vakuumeres og tilbederes derefter i sous vide.

Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Se også mine populære opskrifter på:

Langtidsstegt roastbeef i ovn

Grydestegt roastbeef

Roastbeef i ovn

Opskrift på roastbeef sous vide

billederesultat for roastbeef sous vide

Roastbeef sous vide

Bedømmelse
4.7 fra 48 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 8 timer timer
Samlet tid: 8 timer timer 15 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • salt og friskkværnet peber
  • hvidløgspulver
  • rosmarin

Fremgangsmåde

  • Varm din sous vide op til 57 grader.
  • Dup kødet tørt, og brun det af på en pande ved høj varme. Kom en smule olie på panden, og brun roastbeefen hele vejen rundt.
  • Tag kødet af panden og krydr med salt og godt med friskkværnet peber. Du kan også tilføre endnu mere smag til kødet med lidt hvidløgspulver og tørret rosmarin (eller timian).
  • Kom din roastbeef sous vide i en vakuumpose og vakuumpak den. Vær sikker på at posen er helt tæt.
  • Kom posen med din roastbeef ned i det varme vand, og lad den nu blive tilberedt sous vide i otte timer, hvor den bare passer sig selv.
  • Tag kødet ud af posen og brun den ved høj varme. Det kan du enten gøre på en varm pande med lidt olie - eller ved direkte varme på grillen. Begge måder er gode.
  • Din roastbeef sous vide skal blot lige brunes så den får stegeskorpe, da kødet jo er tilberedt.
  • Læg stegen på et skærebræt og lad den gerne hvile 10-15 minutter før udskæring. Er der snor på roastbeefen, skal den selvfølgelig fjernes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
143
mg
48
%
Natrium
 
3763
mg
164
%
Kalium
 
700
mg
20
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin C
 
113
mg
137
%
Calcium
 
700
mg
70
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige roastbeef sous vide har den helt rigtige farve og smag, og er derfor klar til at blive skåret ud i tynde skiver.

Ved serveringen kan kødet krydret med lidt mere salt og og friskkværnet peber.

Tilbehør

Tilbehør til en roastbeef sous vide kan være mange ting, men jeg har nogle klare favoritter, og dem får du her.

Så kan du jo selv sammensætte som du synes, men det handler blandt andet om fritter, asparges og bearnaise.

Sauce bearnaise

Grønne asparges

Bønner med hvidløg

Sauce bearnaise sous vide

Roastbeef sous vide 4 timer

Som sagt har jeg givet denne roastbeef otte timer ved 57 grader, som jeg synes er den perfekte måde at tilberede kødet på.

Dette er en roastbeef af inderlår.

Og så vil du måske spørge: Kan jeg ikke nøjes med at give min roastbeef fire timer i sous vide?

Jo, det kan du faktisk godt. Og det er naturligvis samme temperatur. Men jeg synes du får en langt bedre tilberedning ved otte timer.

Så det vil jeg anbefale dig, men mindre kan altså også gøre det.

Rare, medium eller welldone?

Og hvordan ønsker du så din roastbeef sous vide tilberedt? Er det rare (rødt kød), medium eller welldone? Eller noget midt imellem dem?

De 57 grader her giver en medium roastbeef, hvor kødet hverken er alt for rødt eller for tørt. Sådan foretrækker jeg en roastbeef.

Og herfra kan du sådan set bare skrue op eller ned for temperaturen på din sous vide, så kødet bliver som du vil have det.

Indstiller du varmen i din sous vide til 54 eller 55 grader, vil du få en rare eller medium-rare roastbeef.

Og går du op på omkring 60 grader eller højere , vil du få et stykke kød der er mere gennemstegt - eller welldone.

Husk, at tiden i vandbadet er den samme, det er kun temperaturen du regulerer.

Se også min opskrift på roastbeef i airfryer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. aage j. munch

    april 20, 2025 at 11:12 am

    Man fjerner altså snoren før man bruner stegen!!!!

    Svar
  2. Ole S

    august 16, 2024 at 6:12 pm

    Mega nem opskrift og dejlig detaljeret. Vægten på kødstykket kunne være en god info.

    Svar
  3. Anni Salomon

    juni 08, 2024 at 10:49 pm

    kan roastbeef også laves dage før, som flæskestegen

    Svar
  4. Jacob Flinthagen

    januar 21, 2024 at 8:12 pm

    Jeg er i tvivl lige som Mads. Bruner du før eller efter eller begge dele....?

    Svar
  5. Mads Bo Frederiksen

    marts 28, 2023 at 2:57 pm

    Er ikke helt klar på om du bruner før eller efter sous vide?

    Svar
  6. Elisabeth

    december 09, 2022 at 4:23 pm

    Hej Holger,
    Jeg skal sous vide en oksesteg. Min steg er på 4,4 kg.
    Skal den stadig bare have 8 timer, eller skal den have længere tid fordi den er større end det ene kg du anbefaler i din opskrift på roastbeef?
    Mvh Elisabeth

    Svar
    • Mads Bo Frederiksen

      marts 28, 2023 at 2:58 pm

      8 timer bør være rigeligt!

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required