• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Ristet blomkål med karry og mandler

Ristet blomkål med karry og mandler

ristet blomkål med karry og mandler
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 3. januar 2024

Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.

Du skal prøve denne lækre opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, der smager super godt som tilbehør.

Til fire personer anvendes en hel blomkål, der bages i ovnen sammen med lidt karry og hakkede mandler. Det er både nemt, godt og sundt.

Se også mine opskrifter på:

  • Sprøde blomkålsnuggets
  • Blomkålssuppe
  • Farseret blomkål med bacon

Opskrift på blomkål med karry

ristet blomkål med karry og mandler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ristet blomkål med karry og mandler

5 fra 7 stemmer
Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 222
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 blomkål - i mindre buketter eller stykker
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g mandler - hakkes groft

Fremgangsmåde
 

  1. Til ristet blomkål med karry starter du med at skære blomkål ud i passende stykker. Du kan eventuelt dele den i små buketter eller mindre stykker. Jeg plejer at halvere kålen, hvorefter jeg skærer den i skiver, som kan brækkes ud i lidt mindre stykker.
  2. Kom blomkålsstykkerne i en skål, hvor den vendes sammen med olivenolie, karry,, stødt spidskommen, salt og peber.
  3. Bred karryblomkålen ud på en bageplade med bagepapir eller lignende.
  4. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, hvorefter de hakkede mandler drysses over.
  5. Bages derefter færdig i yderligere 10 minutter ved samme temperatur.

Næringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 10gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.003gNatrium: 626mgKalium: 523mgKostfibre: 4gSukker: 3gVitamin A: 13IUVitamin C: 69mgCalcium: 66mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ristet blomkål med karry og mandler serveres straks som tilbehør.

Brug den til ovnbagt laks, koteletter eller måske endda frikadeller som et lidt mere uventet, men velsmagende tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose

    januar 20, 2025 at 7:31 am

    Det smager helt fantastisk godt. Havde lavet det som tilbehør til kylling, men glemte at spise kyllingen 🙂
    Hilsen Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:47 am

      Hej Rose
      Tak for det - og bedre kompliment får man jo ikke 🙂
      Det smager da også fremragende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required