Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Du skal prøve denne lækre opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, der smager super godt som tilbehør.
Til fire personer anvendes en hel blomkål, der bages i ovnen sammen med lidt karry og hakkede mandler. Det er både nemt, godt og sundt.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på blomkål med karry
Ristet blomkål med karry og mandler
Ingredienser
- 1 blomkål - i mindre buketter eller stykker
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk karry
- 0,5 tsk spidskommen - stødt
- salt og friskkværnet peber
- 40 g mandler - hakkes groft
Fremgangsmåde
- Til ristet blomkål med karry starter du med at skære blomkål ud i passende stykker. Du kan eventuelt dele den i små buketter eller mindre stykker. Jeg plejer at halvere kålen, hvorefter jeg skærer den i skiver, som kan brækkes ud i lidt mindre stykker.
- Kom blomkålsstykkerne i en skål, hvor den vendes sammen med olivenolie, karry,, stødt spidskommen, salt og peber.
- Bred karryblomkålen ud på en bageplade med bagepapir eller lignende.
- Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, hvorefter de hakkede mandler drysses over.
- Bages derefter færdig i yderligere 10 minutter ved samme temperatur.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ristet blomkål med karry og mandler serveres straks som tilbehør.
Brug den til ovnbagt laks, koteletter eller måske endda frikadeller som et lidt mere uventet, men velsmagende tilbehør.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rose
Det smager helt fantastisk godt. Havde lavet det som tilbehør til kylling, men glemte at spise kyllingen 🙂
Hilsen Rose
Holger Rørby Madsen
Hej Rose
Tak for det - og bedre kompliment får man jo ikke 🙂
Det smager da også fremragende.
Alt det bedste
Holger