Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkål med karry

Ristet blomkål med karry og mandler

ristet blomkål med karry og mandler
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ristet blomkål med karry og mandler
  • Opskrift på blomkål med karry
  • Tips
  • Kommentarer

Ristet blomkål med karry og mandler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål i mindre buketter eller stykker
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 0,5 tsk spidskommen stødt
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g mandler hakkes groft

Fremgangsmåde

  1. Til ristet blomkål med karry starter du med at skære blomkål ud i passende stykker. Du kan eventuelt dele den i små buketter eller mindre stykker. Jeg plejer at halvere kålen, hvorefter jeg skærer den i skiver, som kan brækkes ud i lidt mindre stykker.
  2. Kom blomkålsstykkerne i en skål, hvor den vendes sammen med olivenolie, karry,, stødt spidskommen, salt og peber.
  3. Bred karryblomkålen ud på en bageplade med bagepapir eller lignende.
  4. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, hvorefter de hakkede mandler drysses over.
  5. Bages derefter færdig i yderligere 10 minutter ved samme temperatur.

Næringsindhold

Kalorier222kcalKulhydrater10gProtein5gFedt20gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.003gNatrium626mgKalium523mgKostfibre4gSukker3gVitamin A13IUVitamin C69mgCalcium66mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkål med karry

Du skal prøve denne lækre opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, der smager super godt som tilbehør.

Til fire personer anvendes en hel blomkål, der bages i ovnen sammen med lidt karry og hakkede mandler. Det er både nemt, godt og sundt.

Se også mine opskrifter på:

  • Sprøde blomkålsnuggets
  • Blomkålssuppe
  • Farseret blomkål med bacon

Tips

Ristet blomkål med karry og mandler serveres straks som tilbehør.

Brug den til ovnbagt laks, koteletter eller måske endda frikadeller som et lidt mere uventet, men velsmagende tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose skriver

    januar 20, 2025 at 7:31 am

    Det smager helt fantastisk godt. Havde lavet det som tilbehør til kylling, men glemte at spise kyllingen 🙂
    Hilsen Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 23, 2025 at 9:47 am

      Hej Rose
      Tak for det - og bedre kompliment får man jo ikke 🙂
      Det smager da også fremragende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required