Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Risfrikadeller - lækre deller af dine rester

Risfrikadeller - lækre deller af dine rester

Risfrikadeller
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
264
SHARES
FacebookMessenger264PinterestEmailSMS

Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.

Risfrikadeller smager skønt, og så er det en oplagt mulighed at lave, hvis du har rester af kogt ris fra dagen før.

Du kan også tænke vegetarfrikadellerne ind i madplanen. Hvis du laver en ris-ret en aften, kog en dobbelt portion ris til næste dags ris-deller.

Du kan selvfølgelig også bare koge ris samme dag, som du skal lave farsen, men her skal risene helst stå i køleskabet og køle af forinden.

Opskrift på risfrikadeller

Risfrikadeller

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.
Antal: 12 stk
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl ris kogte, ukogte ca 2 dl.
  • 2 medium gulerødder finthakket
  • 1 stk løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 3 kviste timian el. 1 tsk tørret
  • 1 håndfuld basilikum el. persille, finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 50 g valnødder eller hasselnødder, grofthakket
  • 1 stort æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder, pil hvidløgsfed og løg og kom det hele i en minihakker eller brug en stavblender til at hakke det hele temmelig fint.
  2. Tilsæt krydderierne og havregryn. Hak igen fint. Tilsæt ris og hvedemel samt salt og peber, hak det med. Det skal ikke blive til mos, men risene må gerne blive halveret.
  3. Hæld det over i en skål, så du kan blande det hele med et æg. Hvis du ikke synes, at det hænger nok sammen, kan du tilføje endnu et æg.
  4. Stil på køl en halv times tid.
  5. Smelt ca. en spiseskefuld smør sammen med olivenolie eller rapsolie på en pande. Brug medium varme, for risfrikadeller risikerer at brænde på, hvis du fyrer for højt op for varmen.
  6. Form frikadellerne i hånden, som du gør, når du laver almindelige frikadeller. Kom dem på panden og steg dem gyldne i ca. 15 minutter på lav til medium varme.

Næringsindhold

Kalorier164kcalKulhydrater29gProtein4gFedt3gMættet fedt0.5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.002gKolesterol16mgNatrium209mgKalium96mgKostfibre2gSukker1gVitamin A1770IUVitamin C1mgCalcium15mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan servere risfrikadeller med alverdens tilbehør, for eksempel en mættende salat med bulgur som tabbouleh eller en spidskålsalat med broccoli samt et godt brød.

Hvis du ønsker karrysmag i stedet for krydderurter, kan du sagtens undlade dem og komme en spiseskefuld karry samt lidt sojasauce i vegetarfarsen.

Se andre opskrifter på vegetariske deller:

Rødbedefrikadeller - saftige og fuld af smag

Vegetarfrikadeller med blomkål

Dild-deller med kartoffelsalat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Carolina skriver

    september 12, 2025 at 1:07 pm

    Skal nødderne lige ristes først og jeg tænker, de skal i sammen med melet? Kan de fryses? Tak❤️

    Svar
  2. Anders Sørensen skriver

    januar 14, 2024 at 4:41 pm

    Når jeg klikker på "Rødbedefrikadeller" kommer jeg til en opskrift på ganske almindelige kødfrikadeller. Send mig venligst det korrekte link :-). Mange tak, Anders.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required