• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Risfrikadeller - lækre deller af dine rester

Risfrikadeller - lækre deller af dine rester

Risfrikadeller
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
251
SHARES
FacebookMessenger251PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 27. september 2022

Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.

Risfrikadeller smager skønt, og så er det en oplagt mulighed at lave, hvis du har rester af kogt ris fra dagen før.

Du kan også tænke vegetarfrikadellerne ind i madplanen. Hvis du laver en ris-ret en aften, kog en dobbelt portion ris til næste dags ris-deller.

Du kan selvfølgelig også bare koge ris samme dag, som du skal lave farsen, men her skal risene helst stå i køleskabet og køle af forinden.

Opskrift på risfrikadeller

Risfrikadeller
Karen SenecaKaren Seneca

Risfrikadeller

4.78 fra 9 stemmer
Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 164
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3,5 dl ris - kogte, ukogte ca 2 dl.
  • 2 medium gulerødder - finthakket
  • 1 stk løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 3 kviste timian - el. 1 tsk tørret
  • 1 håndfuld basilikum - el. persille, finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 50 g valnødder - eller hasselnødder, grofthakket
  • 1 stort æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl gulerødder, pil hvidløgsfed og løg og kom det hele i en minihakker eller brug en stavblender til at hakke det hele temmelig fint.
  2. Tilsæt krydderierne og havregryn. Hak igen fint. Tilsæt ris og hvedemel samt salt og peber, hak det med. Det skal ikke blive til mos, men risene må gerne blive halveret.
  3. Hæld det over i en skål, så du kan blande det hele med et æg. Hvis du ikke synes, at det hænger nok sammen, kan du tilføje endnu et æg.
  4. Stil på køl en halv times tid.
  5. Smelt ca. en spiseskefuld smør sammen med olivenolie eller rapsolie på en pande. Brug medium varme, for risfrikadeller risikerer at brænde på, hvis du fyrer for højt op for varmen.
  6. Form frikadellerne i hånden, som du gør, når du laver almindelige frikadeller. Kom dem på panden og steg dem gyldne i ca. 15 minutter på lav til medium varme.

Næringsindhold

Kalorier: 164kcalKulhydrater: 29gProtein: 4gFedt: 3gMættet fedt: 0.5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.002gKolesterol: 16mgNatrium: 209mgKalium: 96mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 1770IUVitamin C: 1mgCalcium: 15mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan servere risfrikadeller med alverdens tilbehør, for eksempel en mættende salat med bulgur som tabbouleh eller en spidskålsalat med broccoli samt et godt brød.

Hvis du ønsker karrysmag i stedet for krydderurter, kan du sagtens undlade dem og komme en spiseskefuld karry samt lidt sojasauce i vegetarfarsen.

Se andre opskrifter på vegetariske deller:

Rødbedefrikadeller - saftige og fuld af smag

Vegetarfrikadeller med blomkål

Dild-deller med kartoffelsalat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders Sørensen

    januar 14, 2024 at 4:41 pm

    Når jeg klikker på "Rødbedefrikadeller" kommer jeg til en opskrift på ganske almindelige kødfrikadeller. Send mig venligst det korrekte link :-). Mange tak, Anders.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required