Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.
Risfrikadeller smager skønt, og så er det en oplagt mulighed at lave, hvis du har rester af kogt ris fra dagen før.
Du kan også tænke vegetarfrikadellerne ind i madplanen. Hvis du laver en ris-ret en aften, kog en dobbelt portion ris til næste dags ris-deller.
Du kan selvfølgelig også bare koge ris samme dag, som du skal lave farsen, men her skal risene helst stå i køleskabet og køle af forinden.
Opskrift på risfrikadeller
Risfrikadeller
Ingredienser
- 3,5 dl ris - kogte, ukogte ca 2 dl.
- 2 medium gulerødder - finthakket
- 1 stk løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 3 kviste timian - el. 1 tsk tørret
- 1 håndfuld basilikum - el. persille, finthakket
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chiliflager
- 50 g valnødder - eller hasselnødder, grofthakket
- 1 stort æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- smør og olie - til stegning
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder, pil hvidløgsfed og løg og kom det hele i en minihakker eller brug en stavblender til at hakke det hele temmelig fint.
- Tilsæt krydderierne og havregryn. Hak igen fint. Tilsæt ris og hvedemel samt salt og peber, hak det med. Det skal ikke blive til mos, men risene må gerne blive halveret.
- Hæld det over i en skål, så du kan blande det hele med et æg. Hvis du ikke synes, at det hænger nok sammen, kan du tilføje endnu et æg.
- Stil på køl en halv times tid.
- Smelt ca. en spiseskefuld smør sammen med olivenolie eller rapsolie på en pande. Brug medium varme, for risfrikadeller risikerer at brænde på, hvis du fyrer for højt op for varmen.
- Form frikadellerne i hånden, som du gør, når du laver almindelige frikadeller. Kom dem på panden og steg dem gyldne i ca. 15 minutter på lav til medium varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan servere risfrikadeller med alverdens tilbehør, for eksempel en mættende salat med bulgur som tabbouleh eller en spidskålsalat med broccoli samt et godt brød.
Hvis du ønsker karrysmag i stedet for krydderurter, kan du sagtens undlade dem og komme en spiseskefuld karry samt lidt sojasauce i vegetarfarsen.
Se andre opskrifter på vegetariske deller:
Rødbedefrikadeller - saftige og fuld af smag
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anders Sørensen
Når jeg klikker på "Rødbedefrikadeller" kommer jeg til en opskrift på ganske almindelige kødfrikadeller. Send mig venligst det korrekte link :-). Mange tak, Anders.