Dild-deller er frikadeller lavet af plantefars, så de kan spises af alle. Her serveres de med en frisk kartoffelsalat og stegte rosenkål.
Dild-deller er vegetarvarianten af fiskefrikadeller. Dellerne indeholder blandt andet bønner, blomkål, løg og chiafrø, og de kan steges på panden eller varmes i ovnen.
Her er dellerne i godt selskab med en kartoffelsalat og rosenkål, der steges i olivenolie.
En del af os har minder om bedstemors skamkogte rosenkål, men når de får en tur på panden, smager de dejligt.
Server hele herligheden med citronbåde og et grønt drys, for eksempel karse.
Opskrift på dild-deller med frisk kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 pakke Dild-dellen - fra Planteslagterne
Kartoffelsalat
- 300 gram nye kartofler
- 100 gram grønne asparges
- 4-5 gram estragon - frisk
- 1 rødløg
- 1 spsk. sennep
- 3 spsk. mayonnaise
- citronskal
- ½ citron - saften
Stegte rosenkål
- 1 pakke rosenkål
- 1 spsk. olivenolie
- karse
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Sæt vand over til kartoflerne, og kog dem i ca. 20 minutter, eller indtil de er gode og møre. Hvis de er nye, skal de max. have 10 minutter.
- Når ovnen er varm, kommer du Dild-dellerne i ovnen og varmer dem som anvist på pakken.
- Lad kartoflerne køle af, når de er færdigkogte. Når de er kølet af, skæres asparges, kartofler, estragon og rødløg ud og placeres i en skål.
- Mayonnaise, citron, sennep og citronskal blandes sammen i en anden skål og smages til med salt og peber. Dressingen blandes nu godt sammen med asparges, kartofler, estragon og rødløg.
- Rosenkålen steges på en pande med olivenolie ved høj varme i ca. 5-10 minutter, indtil de er godt ristede. Imens skæres alle tomaterne i halve.
- Dild-dellerne anrettes med kartoffelsalaten, de ristede rosenkål og toppes med karse, citron og tomater.
- Velbekomme!
Tips
Du kan også servere dild-dellerne med en sommersalat med blandt andet spidskål.
Eller nye kartofler, persillesovs samt en hjemmerørt remoulade. Se også andre lækre vegetaropskrifter her:

Comments
No Comments