• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele

Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele

hjemmelavet ribsgele
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. april 2024 - Udgivet: 4. marts 2020

Her kan du se, hvordan du nemt laver ribsgele. Ribsgeleen er let at lave selv, og her er både opskriften med friske ribs eller en ribssaft. Begge er gode.

Ribsgele er en klassiker, og den er meget nem at lave selv.

Her får du både opskriften på en udgave lavet af ribssaft, og en anden opskrift baseret på friske ribs.

Ribsgele kan blandt andet serveres til forloren hare eller gammeldags oksesteg.

Indhold på siden
  • Her kan du se, hvordan du nemt laver ribsgele. Ribsgeleen er let at lave selv, og her er både opskriften med friske ribs eller en ribssaft. Begge er gode.
  • Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Ribsgele med friske ribs
  • Kommentarer
hjemmelavet ribsgele
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele

5 fra 2 stemmer
Her kan du se, hvordan du nemt laver ribsgele. Ribsgeleen er let at lave selv, og her er både opskriften med friske ribs eller en ribssaft. Begge er gode.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 1958
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g ribssaft
  • 450 g sukker
  • 1 spsk Atamon - eller cognac

Fremgangsmåde
 

  1. Vej ribssaft af i en gryde sammen med sukker.
  2. Lad det koge op ved en middel varme, og lad det derefter koge ca. fem minutter.
  3. Find syltetøjsglas frem, og skold med kogende vand. Både glas og låg.
  4. Skal din ribsgele gemmes i længere tid, skal du også skylle efter med lidt Atamon. Ønsker du ikke at anvende Atamon, kam du i stedet bruge lidt cognac.
  5. Kom ribsgeleen på glas og luk straks med låg. På den måde laver du et vakuumtryk i glasset, som du kender det fra den købte gele.

Næringsindhold

Kalorier: 1958kcalKulhydrater: 503gFedt: 1gNatrium: 145mgKalium: 499mgSukker: 502gVitamin A: 30IUVitamin C: 204mgCalcium: 10mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den hjemmelavede ribsgele opbevares i køkkenskabet, men efter åbning stilles den på køl. Så holder den bedre.

Ribsgele med friske ribs

Du kan selvfølgelig også lave ribsgeleen med friske ribs, der strutter af sundhed. Her tager det naturligvis lidt længere tid, men det er nu også det hele værd.

Her koges et kilo ribs op med 400 gram vand, og det skal koge ca. 25 minutter.

Skold et klæde (eventuelt en stofble eller lignende), og sigt saften ned i en skål. Du får det bedste resultat, hvis ribssaften går lov til at løbe igennem af sig selv, altså uden at du presser den igennem ved at røre hele tiden.

Så lad den stå og trække den tid, som det nu tager. Sådan gjorde mormor også, og det er ikke uden grund!

Vej saften af i en gryde, for du skal nu bruge 75 gram sukker til 100 gram saft.

Kog saften op, og rør derefter sukker i.

Lad din ribsgele koge ved svag varme i cirka 7-8 minutter, hvorefter den hældes på skoldede glas.

Anvend evt. Atamon eller cognac som anvist længere oppe.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmelavet hindbærmarmelade
  • Rabarbermarmelade
  • Verdens bedste jordbærmarmelade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Evald Gade

    juni 11, 2024 at 4:43 pm

    let og nemt

    Svar
  2. Søren

    januar 21, 2024 at 9:19 pm

    Hvad gør jeg forkert. Det vil ikke blive fast men forblir flydende.

    Svar
    • Lone

      juli 17, 2025 at 12:19 am

      Hej Søren. Sent svar, måske en anden kan bruge det... Bærene skal være friske, ikke frosne, og så skal der gerne være nogle umodne/næsten modne bær i blandingen. Ellers stives det ikke naturligt. Bruger du frosne, modne bær, kan du tilsætte pektin som stivemiddel.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required