Her kan du se, hvordan du nemt laver ribsgele. Ribsgeleen er let at lave selv, og her er både opskriften med friske ribs eller en ribssaft. Begge er gode.
Ribsgele er en klassiker, og den er meget nem at lave selv.
Her får du både opskriften på en udgave lavet af ribssaft, og en anden opskrift baseret på friske ribs.
Ribsgele kan blandt andet serveres til forloren hare eller gammeldags oksesteg.
Opskrift på hjemmelavet ribsgele
Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
Ingredienser
- 500 g ribssaft
- 450 g sukker
- 1 spsk Atamon - eller cognac
Fremgangsmåde
- Vej ribssaft af i en gryde sammen med sukker.
- Lad det koge op ved en middel varme, og lad det derefter koge ca. fem minutter.
- Find syltetøjsglas frem, og skold med kogende vand. Både glas og låg.
- Skal din ribsgele gemmes i længere tid, skal du også skylle efter med lidt Atamon. Ønsker du ikke at anvende Atamon, kam du i stedet bruge lidt cognac.
- Kom ribsgeleen på glas og luk straks med låg. På den måde laver du et vakuumtryk i glasset, som du kender det fra den købte gele.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den hjemmelavede ribsgele opbevares i køkkenskabet, men efter åbning stilles den på køl. Så holder den bedre.
Ribsgele med friske ribs
Du kan selvfølgelig også lave ribsgeleen med friske ribs, der strutter af sundhed. Her tager det naturligvis lidt længere tid, men det er nu også det hele værd.
Her koges et kilo ribs op med 400 gram vand, og det skal koge ca. 25 minutter.
Skold et klæde (eventuelt en stofble eller lignende), og sigt saften ned i en skål. Du får det bedste resultat, hvis ribssaften går lov til at løbe igennem af sig selv, altså uden at du presser den igennem ved at røre hele tiden.
Så lad den stå og trække den tid, som det nu tager. Sådan gjorde mormor også, og det er ikke uden grund!
Vej saften af i en gryde, for du skal nu bruge 75 gram sukker til 100 gram saft.
Kog saften op, og rør derefter sukker i.
Lad din ribsgele koge ved svag varme i cirka 7-8 minutter, hvorefter den hældes på skoldede glas.
Anvend evt. Atamon eller cognac som anvist længere oppe.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Evald Gade
let og nemt
Søren
Hvad gør jeg forkert. Det vil ikke blive fast men forblir flydende.