• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gammeldags revelsben

Gammeldags revelsben

gammeldags revelsben
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
682
SHARES
FacebookMessenger682PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  23. februar 2022

Min bedste opskrift på gammeldags revelsben stegt i gryde med en god sovs og stegetid. Se også hvordan du laver revelsben i stegeso i ovn.

Gammeldags revelsben er en rigtig god ret fra mormors tid, hvor kødet simrer i en gryde indtil det er mørt som smør.

Det er ikke kun en ret, der er ret nem at lave, men også en hverdagsret til billige penge.

Revelsben er ofte til at få for billige penge, og de kødfulde er samtidig ofte på tilbud i butikkerne.

Så der er mange gode grunde til at kaste sig over revelsben, og her kan du se hvordan du tilbereder dem i både gryde og stegeso i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på revelsben i gryde

gammeldags revelsben
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags revelsben

5 fra 3 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags revelsben stegt i gryde med en god sovs og stegetid. Se også hvordan du laver revelsben i stegeso i ovn.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store revelsben - på min. 200 gram stykket
  • 1 spsk balsamico
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • salt
Sovs
  • stegesky
  • 1 dl piskefløde
  • Lidt gastrik - eller eddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde
 

  1. Revelsben saltes og brunes af i smør i en stegegryde. Brunes godt på begge sider.
    billede med revelsben på skærebræt
  2. Tilsæt lidt balsamico samt gulerod og løg i grove tern. Lad det svitse med et par minutter.
    billede med balsamico og revelsben
  3. Kom så vand ved sammen med en bouillonterning, laurbærblade, peberkorn og en smule salt. Lad det koge op, læg låg på gryden og nu skal de grydestegte revelsben blot simre i cirka halvanden time, indtil de er helt møre.
    billede med revelsben og grøntsager i gryde
  4. Tag så forsigtigt kødet op af gryden, og læg dem på et skærebræt. Pil benene af og kassér dem.
  5. Skyen i gryden sigtes og kommes tilbage i gryden. Kog op sammen med lidt fløde, og smag til med salt, peber og lidt gastrik eller eddike.
  6. Jævn sovsen med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand, inden den piskes ind i sovsen.
  7. Kog sovsen igennem og læg kødet tilbage i sovsen, hvorefter den er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Revelsben i stegeso

Du kan også nemt stege revelsben i stegeso i ovn.

Her starter du med at brune kødet af i smør på en varm pande, hvorefter de lægges i en stegeso og dryppes med balsamico.

Svits så gulerod og løg på panden, og tilsæt vand og bouillonterning sammen med laurbærblade, peberkorn og lidt salt.

Kog det op og hæld derefter indholdet ned i stegesoen til kødet. Læg låget på.

Sæt stegesoen med revelsbenene ind i en forvarmet over ved 200 grader varmluft, og give den cirka halvanden time.

Tag stegesoen ud, og læg kødet til side. Kog skyen op i en kasserolle sammen med lidt fløde, jævn den og smag til.

Ekstra tip: Prøv at komme et par teskefulde ribsgele i sovsen, det løfter den yderligere.

Tilbehør til revelsben

Tilbehør til de grydestegte revelsben (eller dem i stegeso) kan være ovnstegte kartofler og dampet broccoli.

Eller prøv med dampede gulerødder og en nem avocadosalat.

Se også opskriften på ølmarinerede revelsben.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    februar 22, 2022 at 8:34 pm

    Hej 😊
    Jeg har brug for at udskrive en opskrift, er det muligt ? Jeg kan ikke se hvordan jeg kan skrive den ud.
    Håber I kan hjælpe mig.
    Mvh. Jette Steinmetz Hansen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 23, 2022 at 11:03 am

      Hej Jette
      Denne opskrift var ikke opdateret fra det gamle system, men det er den nu. Og dermed er printknappen også kommet på.
      Håber det hjælper - og jeg beklager.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required