Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Ratatouille (opskrift på den klassiske franske grøntsagsret)

Ratatouille (opskrift på den klassiske franske grøntsagsret)

ratatouille i gryde
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
91
SHARES
FacebookMessenger91PinterestEmailSMS
Indhold
  • Min opskrift på ratatouille, der er en fransk grøntsagsret, som du nemt laver i gryde. God som tilbehør til kødretter - eller som vegetarret.
  • Opskrift på ratatouille
  • Verdens bedste ratatouille
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Min opskrift på ratatouille, der er en fransk grøntsagsret, som du nemt laver i gryde. God som tilbehør til kødretter - eller som vegetarret.

Ratatouille er en vaskeægte fransk klassiker, og her får du min opskrift på den skønne gryderet med grøntsager. Retten stammer oprindeligt fra Provence i Frankrig, og det er en simpel gryderet, som udelukkende laves med grøntsager.

Der anvendes løg, squash (som franskmændene kalder courgetter), aubergine, peberfrugt og tomater, og det hele steges af i en god olivenolie.

Ratatouille er utrolig nem at lave, og så er den virkelig velsmagende. Brug den som tilbehør til retter med kød, kylling eller fisk. Eller nyd den sammen med pasta som en mættende og lækker vegetarret.

Opskriften er beregnet til fire personer, og de angivne mængder er vejledende.

Se også mine opskrifter på:

  • Ratatouille i ovn
  • Kylling med ratatouille
  • Ratatouilletærte
  • Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Opskrift på ratatouille

Verdens bedste ratatouille

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Min opskrift på ratatouille, der er en fransk grøntsagsret, som du nemt laver i gryde. God som tilbehør til kødretter - eller som vegetarret.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort løg (hakkes fint)
  • 3 fed hvidløg (hakkes fint)
  • olie (til stegning)
  • 1 lille aubergine (i mundrette tern)
  • 1 lille squash (i mundrette tern)
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 6 cherrytomater (i kvarte)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 spsk timian (frisk, hakket)
  • 1 citron (friskpresset saft)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør grøntsagerne som anvist.
  2. Find en god gryde frem, og varm den op ved middel varme. Kom en god sjat olie i.
  3. Tilsæt derefter hakket løg og hvidløg, og lad det sautere blankt uden at tage farve.
  4. Kom så aubergine ved sammen med squash og peberfrugt, og sauter videre i et minuts tid. Vendes forsigtigt rundt undervejs.
  5. Kom cherrytomater ved sammen med hakkede tomater og timian, og lad det koge op.
  6. Skru lidt ned for varmen, læg låget på, og lad du din ratatouille simre i cirka 20 minutter, så grøntsagerne er møre.
  7. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkærnet peber.

Næringsindhold

Kalorier94kcalKulhydrater22gProtein4gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.1gNatrium741mgKalium820mgKostfibre8gSukker11gVitamin A819IUVitamin C79mgCalcium102mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Ratatouille serveres straks som tilbehør til både retter med kød eller kylling, men den franske klassiker er også fin til fisk som eks. torsk.

Du kan også servere til den pasta som en nem vegetarret. Her kan du vende kogt pasta sammen med retten, og det smager altså dejligt.

Her finder du mange flere opskrifter på fransk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ann emborg skriver

    september 05, 2025 at 12:05 pm

    kald det kærlighed, kald det lige hvad du vil, jeg elsker din ratatouille. I dag havde jeg ikke peberfrugt hjemme, men fandt en udtjent porre. Tilsætter også en gang kikærter da jeg ikke får for mange proteiner

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 05, 2025 at 3:39 pm

      Hej Ann
      Tak - og ratatouille er da også en slags kærlighed 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Vibeke Qvist Raaschou skriver

    februar 04, 2025 at 2:49 pm

    Bare SÅ lækker. Jeg serverer den oftest med “tør” båndpasta - iblandet ved servering - som vegetarisk ret. Men også som selvstændig “on the side” til et sprødstegt kyllingebryst.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required