Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Ramsløg

Ramsløg (fakta om urten, der smager af hvidløg)

Billede med ramsløg.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvad er ramsløg?
  • Næringsindhold
  • Ernæringsfakta (pr. 100 g)
  • Anvendelse
  • Opbevaring
  • Oprindelse og sæson
  • Almindelige anvendelser
  • Værd at vide
  • Opskrifter med ramsløg
  • Kommentarer

Ramsløg dukker allerede op i skovbunden og haven i slutningen af februar måned: Først hen i maj måned begynder de at blomstre med de fineste, hvide stjerne-blomster.

Hele planten kan spises: Bladene, blomsterne og knopperne, så det er en super-anvendelig plante fra liljefamilien. Brug den blandt andet til en hjemmelavet ramsløgspesto eller til ramsløgssmør.

Du kan også sagtens bruge ramsløg i aftensmad. Du kan for eksempel lave en lækker pasta med ramsløg og bacon.

Og så er ramsløg billig. Det handler bare om at komme ud i naturen og se sig omkring. Pas dog på ikke at forveksle med for eksempel den giftige liljekonval, hvis blade kan ligne ramsløgets blade.

Hvad er ramsløg?

Ramsløg (Allium ursinum) er en vild løgplante, der vokser i skove og fugtige områder om foråret.

Den smager og dufter mildt af hvidløg, og både blade, blomster og løg kan spises.

Næringsindhold

Der er mange gange flere C-vitaminer i ramsløg end i citroner. Desuden indeholder ramsløg samme stoffer som hvidløg, der styrker vores immunforsvar.

Så de små blade bugner af gode ting, vores kroppe har godt af.

Ernæringsfakta (pr. 100 g)

  • Kalorier: ca. 35 kcal
  • Rig på C-vitamin, A-vitamin, jern, magnesium og antioxidanter.
  • Har naturlige antibakterielle og antivirale egenskaber.

Ramsløg er kendt for at styrke immunforsvaret og kan bidrage til en sund fordøjelse.

Anvendelse

Ramsløg kan sagtens spises frisk uden tilberedning. Den kan bruges i stedet for purløg som drys, men vær opmærksom på, at løgene smager kraftigt, når de er rå.

Løgene er også fine til kryddersmør, dressinger, hjemmerørt mayonnaise og en pesto med løgene som det stærke modspil til olivenolien, parmesanosten og pinjekernerne.

Når ramsløg bliver stegt eller kogt, forsvinder den skarpe hvidløgsmag og går mere over i en sødere og mildere smag.

Opbevaring

Bladene kan holde sig friske i en uges tid, hvis du opbevarer dem i en pose i køleskabet.

Blomsterne opbevares på samme måde, men de er mere sarte og holder max. i et par dage i køleskabet.

Oprindelse og sæson

  • Ramsløg findes vildt i store dele af Europa, inklusiv Danmark.
  • Typisk sæson: Marts til maj.
  • De plukkes ofte i skovbunde med halvskygge og fugtig jord.

Almindelige anvendelser

  • Bruges i pesto, salater, supper, brød og smør.
  • Kan erstatte hvidløg i retter for en mildere smag.
  • Blomsterne er også spiselige og pynter smukt på retter.

Værd at vide

  • Kaldes også "skovens hvidløg".
  • Ifølge gamle sagn spiste bjørne ramsløg efter vinterhi for at få kræfter igen.
  • Ramsløg kan forveksles med giftige planter som liljekonval - derfor skal man dufte sig frem: Ramsløg dufter kraftigt af hvidløg, og det gør liljekonval ikke!

Opskrifter med ramsløg

Her får du de mest populære opskrifter med ramsløg.

Ramsløgspesto - hjemmelavet pesto med ramsløg
Få den bedste opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto med masser af friske ramsløg. Pestoen er super nem at lave og nydes til mange retter.
Se opskriften her
Ramsløgspesto
Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg
Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
Se opskriften her
ramsløgssmør smør med ramsløg
Pasta med ramsløg og bacon
Her får du min opskrift på pasta med ramsløg og bacon. En både nem og hurtig pastaret med ramsløg, som hele familien vil synes godt om.
Se opskriften her
pasta med ramsløg og bacon
Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Se opskriften her
lammekølle med flødekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.