Opskrift på verdens bedste råkostsalat med spidskål og gulerødder. Nem råkostsalat, der vendes med tranebær og citronsaft.
Råkostsalat med spidskål er en virkelig lækker salat, der er klar på et par minutter.
Der er også anvendt økologiske, tørrede tranebær, men de kan udskiftes med rosiner.
Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan i øvrigt sagtens udskifte spidskålen med hvidkål.
Opskrift på råkostsalat med spidskål
Råkostsalat med spidskål og gulerødder
Ingredienser
- 1 lille spidskål - eller en halv stor spidskål
- 2 gulerødder - afhængig af størrelse
- 70 g tranebær - tørrede
- 2 spsk citronsaft - helst friskpresset
Fremgangsmåde
- Spidskål skæres i helt tynde skiver fra den spidse ende. Du skal ikke bruge stykker fra stokken, da den kan være træg. Snit også spidskålsstrimlerne den anden vej, så de ikke er for store.
- Blødgør spidskålen ved at klemme den mellem hænderne, og læg den i salatskålen.
- Gulerødder vaskes og rives på den grove side af rivejernet. Gulerødderne skal kke skrælles.
- Drys nu de tørrede tranebær over, og til sidst hælder du lidt citronsaft på salaten.
- Vend råkostsalaten forsigtigt rundt, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Råkostsalat med spidskål serveres straks, og den er god til rigtig mange slags kød.
Prøv den blandt andet til frikadeller og koteletter.
I stedet for persillerødder kan du i øvrigt også anvende knoldselleri.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: