• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker

Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker

pulled pork i ovn
Pulled pork i ovn tager 10 timer at lave, og så bliver kødet så mørt, at du kan trække det fra hinanden med to gafler. Helt klassisk pulled pork med masser af smag. Foto: iStock.com/Dar1930.

Opdateret:  26. september 2024 - Udgivet:  24. juli 2023

Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pulled pork i ovn tager tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater. Kan også grilles.
  2. Opskrift på pulled pork
  3. Pulled pork
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Pulled pork på grill
  8. Pulled pork i smoker
  9. Tips til din pulled pork
  10. 3 bud på sauce til din pulled pork
  11. Ingredienser til BBQ sauce (vejes af i en skål):
  12. Hvad er pulled pork og andre spørgsmål?
  13. Hvad er tilbehør til pulled pork i ovn?
Gå til opskrift

Pulled pork i ovn tager tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater. Kan også grilles.

Vi er mange, der sætter stor pris på pulled pork i ovn eller på grillen, fordi kødet bliver mørt som smør og får så meget god smag.

Du laver pulled pork af svinekød – som betegnelsen jo siger. Nakkefilet er rigtig godt at bruge, da det er godt at langtidsstege grundet den tilpasse mængde af fedtmarmorering på kødet.

Køb et stykke nakkefilet på ca. 1,5 kilo, og så har du rigeligt med kød til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pulled pork i gryde
  • Pulled pork burger
  • Langtidsstegt nakkefilet
  • Pulled pork med våd rub
  • Pulled beef

Opskrift på pulled pork

pulled pork i ovn

Pulled pork

Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Bedømmelse
4.7 fra 40 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 12 timer timer
Tilberedning: 10 timer timer
Samlet tid: 22 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kød til pulled pork

  • 1,5 kg nakkefilet

Rub

  • 1 spsk salt
  • 1 spsk BBQ krydderi
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk brun farin - med top
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili - stødt, mild, lille teske eller efter smag
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Begynd aftenen før du skal bruge dit kød, da kødet til pulled pork skal forberedes i god tid i forvejen.
  • Bland en skål med ingredienserne til rub. Gnid nu nakkefileten grundigt med rub overalt! Du skal bruge hele portionen i opskriften.
  • Læg så kødet i en stegepose, luk den, og lad den nu hvile natten over. Kødet skal i køleskabet, og du kan med fordel lægge den i et passende ildfast fad.

Dag 2 (Pulled pork i ovnen)

  • Om morgenen stiller du fadet med stegepose og kød ind på næstnederste rille i ovnen, og tænder ovnen på 100 grader almindelig over- og undervarme, og altså ikke varmluft.
  • Her skal din pulled pork nu stå og hygge sig ca. 7 timer. I denne tid skal du ikke foretage dig noget som helst, da kødet passer sig selv.
  • Efter de ca. 7 timer kan du snitte et lille hul i stegeposen, så dampen kan komme ud af posen. Giv den nu to timer mere i ovnen.
  • Efter de to timer tages fadet ud af ovnen, og kødet tages ud af stegeposen. Vær forsigtig, da kødet er meget mørt! Skyen kan du bruge til en sauce til kødet, eller lave en BBQ-marinade, som du får opskriften på længere nede.
  • Læg kødet forsigtigt i det ildfaste fad, og stil det tilbage i ovnen. Nu skrues ovnen så op på 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor din pulled pork steges færdig i yderligere en times tid.
  • Tag nu den færdige pulled pork ud af ovnen, og træk kødet fra hinanden med et par gafler. Den samlede pulled pork stegetid er altså 10 timer: 7+2+1.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
364
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
1920
mg
83
%
Kalium
 
824
mg
24
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
202
IU
4
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
75
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Pulled pork på grill

Pulled pork kan selvfølgelig også laves på grillen. Her skal du holde en temperatur på 100 grader. Vær opmærksom på, at det ikke er meget for en grill.

Din pulled pork skal grilles ved indirekte varme. Optænd derfor 5-6 stykker trækul, og læg dem i siden af kulgrillen. Herefter skal du lægge 3-4 stykker kul på hver time – husk du IKKE skal bruge briketter, men kul.

I en gasgrill kan du tænde en enkelt brænder på lavt blus, og se om ikke det nogenlunde svarer til 100 grader i grillen. Stil også en alubakke med ca. 3 deciliter vand i grillen.

Pulled porks stegetid på grill er ca. 10 timer.

Husk at pulled pork på grill tilberedes ved indirekte varme!

Pulled pork i smoker

Har du en smoker er det ideelt for at kunne give din pulled pork en masse røg, som virkelig gør noget godt for smagen. 

Kødet tager bedst imod røgen når det er råt. Brug den type flis, du selv foretrækker – de mest almindelige til pulled pork er hickory- og egetræsflis. Nogen foretrækker at lægge røg-træet i vand inden processen starter – andre gør ikke. Vælg det, du har bedst erfaring med.

Ligesom på grill skal din pulled pork have indirekte varme i smokeren, og temperaturen skal holdes på 100 grader. 

Efter 10 timer er din pulled pork klar, men den kan godt tåle at stå længere tid i smokeren. Kernetemperaturen skal være på 90 grader – så har du en lækker pulled pork klar til servering.

Tips til din pulled pork

pulled pork i ovn
Pulled prok i ovn kan serveres med kogte kartofler og dampet broccoli. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Start med at forberede dagen før

For at få det bedste resultat er det mest optimalt at forberede kødet dagen i forvejen. Det skal til for at kødet marineres i rub’en og får lov at trække det ind.

Pulled pork stegetid og kernetemperatur

I denne opskrift er den samlede stegetid for din pulled pork 10 timer. Se nærmere i opskriften herunder. 

Pulled porks kernetemperatur skal op på 90 grader – så er den klar til servering.

Tilbehør til pulled pork

Under opskriften på pulled pork finder du 3 gode forslag til sauce. Derudover vil jeg i de fleste tilfælde anbefale at servere din pulled pork hjemmelavet coleslaw, pommes frites og en lækker broccolisalat. Vælger du f.eks. at lave sauce af skyen fra kødet vil også kartofler og lidt dampet broccoli passe fint til retten.

Du kan også vælge at lave pulled pork burgers af kødet og servere dem med coleslaw – det er også et hit hos de fleste!

3 bud på sauce til din pulled pork

Sauce af skyen fra kødet: 

Hæld skyen i en kasserolle, kog op med lidt fløde og smag til med æbleeddike eller gastrik, salt og friskkværnet peber. Jævn med lidt maizena, der er udrørt i koldt vand og justér farven med en smule sovsekulør. Sovsen bliver vanvittig god!

Sur/sød sovs

Du kan også lave en sur, sød og stærk sovs til kødet.

  • Kog 3 dl æbleeddike op sammen med 3 spiseskefulde ketchup. 
  • Pisk nu 2 spiskeskefulde brun farin i sammen med 1 teskefulde tabasco og 1 teskefuld chilipulver.
  • Smag sovsen til med en teskefuld salt og friskkværnet peber. 
  • Justér eventuelt også med mere chili, tabasco eller hvad du nu synes.

Bland sovsen sammen med det trevlede kød - det er GUF!

BBQ sauce

Endelig kan du også lave en skøn BBQ sauce til din pulled pork. Det er ganske nemt og barbecuesaucen smage vanvittig godt til det møre kød.

Ingredienser til BBQ sauce (vejes af i en skål):

  • 150 gram tomatketchup (gerne en Heinz)
  • 30 gram brun farin
  • 10 gram soja
  • 40 gram solsikkeolie (eller anden olie)
  • 1 teskefuld hvidløgspulver
  • 1 lille teske cayennepeber
  • Salt og friskkværnet peber
  • Stødt chili efter smag

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne røres sammen, og den lækre BBQ sauce smages til med salt, peber og chili. Evt. også med lidt mere brun farin.
  • BBQ-saucen over kødet, efter at du har trukket det fra hinanden med to gafler.
  • Du kan også blot servere BBQ saucen til kødet ved bordet.
  • Skal du ikke bruge barbecuesaucen med det samme, kan den opbevares på køl.

Hvad er pulled pork og andre spørgsmål?

Hvad er pulled pork?

En ret fra de amerikanske sydstater. Navnet er opstået fordi kødet (nakkefilet fra svin) bliver så mørt, og du nemt kan trække det fra hinanden.

Hvordan laver man pulled pork i grill?

Brug samme opskrift som denne, og hold samme temperatur. Hvilket dog er lidt mere udfordrende i grillen, men anvend kun få briketter ad gangen for at holde varmen nede.

Hvad er tilbehør til pulled pork i ovn?

Helt klassisk er det stegte kartofler, eventuelt pommes frites, og coleslaw. Men broccoli eller en salat er også godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta Elisabeth Toft

    april 28, 2025 at 8:39 pm

    Hej Holger.
    Vi har købt en halv gris, hvorfra der bl.a. var en nakkesteg på 4 kg og en flæskesteg på 3,3 kg. Jeg vil gerne stege flæskestegen og lave pulled pork af nakkestegen og invitere familien på hjemmelavede burgere til min fødselsdag. Skal stegetiden til pulled pork forlænges, når det er så stor en nakkesteg? Og kan flæskestegen steges samtidig med nakkestegen i ovnen (jeg har en stor ovn 😁)? Hvordan gør jeg i givet fald??
    Bedste hilsner og tak for mange skønne opskrifter 🤩

    Svar
  2. Irene Asgaard

    juli 04, 2024 at 9:12 am

    En dejlig ret, der jo ikke kræver megen atttention

    Svar
  3. Carsten Hansen Bjørn

    april 01, 2024 at 10:35 pm

    Jeg har købt en frosset pulled pork. Hvordan tilbereder jeg den? Og hvad serverer jeg til?

    Svar
  4. René Nielsen

    april 01, 2016 at 10:26 pm

    Ser super godt ud og skal da prøves. Pulled pork i grillen ser lidt bøvlet ud i forhold til i ovn. Nogen der ved om man kan smage forskel på om man laver pulled pork i ovn eller grill?
    Vh René

    Svar
    • Søren T.

      januar 10, 2022 at 12:03 am

      Det er i hvert fald noget bøvl med af få tilført røg, men 110° er nemt at holde i en alm. Weber grill.

      Svar
    • Ole

      februar 14, 2022 at 10:17 am

      Nej, den eneste forskel ville være selve røgen, som vil tilføre smag, men der kan man jo så erstatte, hvis man da vil, med et par ting, der er det som hedder "Flydende Røg", eller hvis man godt kan lide det mere krydret og samtidig med en masse smag, "Røget Paprika" eller "Chipotle" hvilket bare er "Røget Chili" i pulver form 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required