Pulled pork behøver ikke tage en evighed. Her er opskriften på pulled pork i gryde med aspargesrisotto, som er klar på halvanden time.
Pulled pork i gryde med aspargesrisotto er fremragende mad, som du kan servere som gæstemad.
Og samtidig er det en hurtig genvej til pulled pork, for kødet her bliver præcist lige så mørt som det, du kender fra den klassiske pulled pork. Her sparer du bare en masse timer.
Du skal bruge et stort stykke fedtmarmoreret nakkefilet, som du skærer ud i mindre stykker, og derefter steger i gryden sammen med lækre ingredienser.
Her fortæller jeg også, hvordan du laver en lækker risotto med asparges, og det hele er faktisk ganske nemt.
Mange er lidt bange for at lave risotto, fordi de enten frygter, at den bliver for grødet eller for tør. Denne opskrift hjælper trygt igennem den italienske risret.
Her er mad med en masse saft, kraft og velsmag. Velbekomme.
Opskrift på pulled pork i gryde med aspargesrisotto
Pulled pork i gryde med aspargesrisotto
Ingredienser
- 800 g nakkefilet - fra gris
- 1 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 75 g soltørrede tomater - i olie
- 2 dl kalvefond
- 1 spsk rosmarin
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 rød peberfrugt
- salt og friskkværnet peber
Aspargesrisotto
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- 1 dl hvidvin
- 4 dl arborio-ris - risottoris
- 1 l grøntsagsbouillon - varm
- 1 bundt grønne asparges
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at lave svinekødet i gryden, da det skal tilberedes længst tid. Skær nakkefilet i fire tykke skiver som store og tykke koteletter. Del derefter hver kotelet på midten, så du nu har otte stykker kød.
- Kom lidt olivenolie i en stor stegegryde med plads til kødet, og brun det godt af. Det skal have en god stegeskorpe. Hak løg og hvidløgsfed groft og kom det ved, og lad det svitse et minuts tid.
- Tilsæt så soltørrede tomater sammen med kalvefond, rosmarin og engelsk sauce, og læg låg på gryden. Skru ned for blusset, og lad nu kødet simre i gryden i halvanden time. Halvvejs vendes kødet om.
- Peberfrugten skæres i mindre tern og kommes over kødet i gryden fem minutter før servering, hvorefter det smages til med salt og friskkværnet peber. Formentlig er salt ikke nødvendigt, da retten i forvejen indeholder en del salt.
- Undervejs laves du også din aspargesrisotto. Finthakket løg og hvidløgsfed sauteres i lidt olivenolie ved middel varme, så det ikke tager farve.
- Bladselleri snittes i små tern og kommes ved, og svitses et par minutter.
- Kom så lidt hvidvin i, og lad det næsten koge væk, inden du kommer risottoris ved.
- Nu tilsætter du så løbende lidt varm grøntsagsbouillon de næste 15-20 minutter, mens risottoen koges al dente, altså med lidt bid. Det er vigtigt, at du anvender VARM bouillon, da du ellers sætter tilberedningen i stå. Så kog en liter vand op med to terninger grøntsagsbouillon, og lad det stå og simre, mens du gradvist hælder lidt af det ved risene.
- De grønne asparges skæres i mundrette stykker og tilsættes, fem minutter før risottoen er færdig, så de ikke koger ud, men også har lidt bid. Smag til med salt.
- Servér nu den fremragende og grydestegte pulled pork med tilbehør og sky fra gryden sammen med aspargesrisotto og et stykke hjemmebagt italiensk brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Her er forslag til hjemmebagte brød, som du kan servere til denne ret:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: