• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker

Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker

pulled pork i ovn
4.7 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. september 2024 - Udgivet:  24. juli 2023

Indhold

  1. Pulled pork i ovn tager tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater. Kan også grilles.
  2. Opskrift på pulled pork
  3. Pulled pork
  4. Pulled pork på grill
  5. Pulled pork i smoker
  6. Tips til din pulled pork
  7. 3 bud på sauce til din pulled pork
  8. Ingredienser til BBQ sauce (vejes af i en skål):
  9. Hvad er pulled pork og andre spørgsmål?
  10. Hvad er tilbehør til pulled pork i ovn?

Pulled pork i ovn tager tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater. Kan også grilles.

Vi er mange, der sætter stor pris på pulled pork i ovn eller på grillen, fordi kødet bliver mørt som smør og får så meget god smag.

Du laver pulled pork af svinekød – som betegnelsen jo siger. Nakkefilet er rigtig godt at bruge, da det er godt at langtidsstege grundet den tilpasse mængde af fedtmarmorering på kødet.

Køb et stykke nakkefilet på ca. 1,5 kilo, og så har du rigeligt med kød til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pulled pork i gryde
  • Pulled pork burger
  • Langtidsstegt nakkefilet
  • Pulled pork med våd rub
  • Pulled beef

Opskrift på pulled pork

pulled pork i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pulled pork

4.66 fra 40 stemmer
Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Forb. tid 12 timer t
Tilb. tid 10 timer t
Samlet tid 22 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 364
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kød til pulled pork
  • 1,5 kg nakkefilet
Rub
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk BBQ krydderi
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk brun farin - med top
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili - stødt, mild, lille teske eller efter smag

Fremgangsmåde
 

Dag 1
  1. Begynd aftenen før du skal bruge dit kød, da kødet til pulled pork skal forberedes i god tid i forvejen.
  2. Bland en skål med ingredienserne til rub. Gnid nu nakkefileten grundigt med rub overalt! Du skal bruge hele portionen i opskriften.
  3. Læg så kødet i en stegepose, luk den, og lad den nu hvile natten over. Kødet skal i køleskabet, og du kan med fordel lægge den i et passende ildfast fad.
Dag 2 (Pulled pork i ovnen)
  1. Om morgenen stiller du fadet med stegepose og kød ind på næstnederste rille i ovnen, og tænder ovnen på 100 grader almindelig over- og undervarme, og altså ikke varmluft.
  2. Her skal din pulled pork nu stå og hygge sig ca. 7 timer. I denne tid skal du ikke foretage dig noget som helst, da kødet passer sig selv.
  3. Efter de ca. 7 timer kan du snitte et lille hul i stegeposen, så dampen kan komme ud af posen. Giv den nu to timer mere i ovnen.
  4. Efter de to timer tages fadet ud af ovnen, og kødet tages ud af stegeposen. Vær forsigtig, da kødet er meget mørt! Skyen kan du bruge til en sauce til kødet, eller lave en BBQ-marinade, som du får opskriften på længere nede.
  5. Læg kødet forsigtigt i det ildfaste fad, og stil det tilbage i ovnen. Nu skrues ovnen så op på 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor din pulled pork steges færdig i yderligere en times tid.
  6. Tag nu den færdige pulled pork ud af ovnen, og træk kødet fra hinanden med et par gafler. Den samlede pulled pork stegetid er altså 10 timer: 7+2+1.

Næringsindhold

Kalorier: 364kcalKulhydrater: 6gProtein: 45gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 153mgNatrium: 1920mgKalium: 824mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 202IUVitamin C: 7mgCalcium: 75mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Pulled pork på grill

Pulled pork kan selvfølgelig også laves på grillen. Her skal du holde en temperatur på 100 grader. Vær opmærksom på, at det ikke er meget for en grill.

Din pulled pork skal grilles ved indirekte varme. Optænd derfor 5-6 stykker trækul, og læg dem i siden af kulgrillen. Herefter skal du lægge 3-4 stykker kul på hver time – husk du IKKE skal bruge briketter, men kul.

I en gasgrill kan du tænde en enkelt brænder på lavt blus, og se om ikke det nogenlunde svarer til 100 grader i grillen. Stil også en alubakke med ca. 3 deciliter vand i grillen.

Pulled porks stegetid på grill er ca. 10 timer.

Husk at pulled pork på grill tilberedes ved indirekte varme!

Pulled pork i smoker

Har du en smoker er det ideelt for at kunne give din pulled pork en masse røg, som virkelig gør noget godt for smagen. 

Kødet tager bedst imod røgen når det er råt. Brug den type flis, du selv foretrækker – de mest almindelige til pulled pork er hickory- og egetræsflis. Nogen foretrækker at lægge røg-træet i vand inden processen starter – andre gør ikke. Vælg det, du har bedst erfaring med.

Ligesom på grill skal din pulled pork have indirekte varme i smokeren, og temperaturen skal holdes på 100 grader. 

Efter 10 timer er din pulled pork klar, men den kan godt tåle at stå længere tid i smokeren. Kernetemperaturen skal være på 90 grader – så har du en lækker pulled pork klar til servering.

Tips til din pulled pork

pulled pork i ovn
Pulled prok i ovn kan serveres med kogte kartofler og dampet broccoli. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Start med at forberede dagen før

For at få det bedste resultat er det mest optimalt at forberede kødet dagen i forvejen. Det skal til for at kødet marineres i rub’en og får lov at trække det ind.

Pulled pork stegetid og kernetemperatur

I denne opskrift er den samlede stegetid for din pulled pork 10 timer. Se nærmere i opskriften herunder. 

Pulled porks kernetemperatur skal op på 90 grader – så er den klar til servering.

Tilbehør til pulled pork

Under opskriften på pulled pork finder du 3 gode forslag til sauce. Derudover vil jeg i de fleste tilfælde anbefale at servere din pulled pork hjemmelavet coleslaw, pommes frites og en lækker broccolisalat. Vælger du f.eks. at lave sauce af skyen fra kødet vil også kartofler og lidt dampet broccoli passe fint til retten.

Du kan også vælge at lave pulled pork burgers af kødet og servere dem med coleslaw – det er også et hit hos de fleste!

3 bud på sauce til din pulled pork

Sauce af skyen fra kødet: 

Hæld skyen i en kasserolle, kog op med lidt fløde og smag til med æbleeddike eller gastrik, salt og friskkværnet peber. Jævn med lidt maizena, der er udrørt i koldt vand og justér farven med en smule sovsekulør. Sovsen bliver vanvittig god!

Sur/sød sovs

Du kan også lave en sur, sød og stærk sovs til kødet.

  • Kog 3 dl æbleeddike op sammen med 3 spiseskefulde ketchup. 
  • Pisk nu 2 spiskeskefulde brun farin i sammen med 1 teskefulde tabasco og 1 teskefuld chilipulver.
  • Smag sovsen til med en teskefuld salt og friskkværnet peber. 
  • Justér eventuelt også med mere chili, tabasco eller hvad du nu synes.

Bland sovsen sammen med det trevlede kød - det er GUF!

BBQ sauce

Endelig kan du også lave en skøn BBQ sauce til din pulled pork. Det er ganske nemt og barbecuesaucen smage vanvittig godt til det møre kød.

Ingredienser til BBQ sauce (vejes af i en skål):

  • 150 gram tomatketchup (gerne en Heinz)
  • 30 gram brun farin
  • 10 gram soja
  • 40 gram solsikkeolie (eller anden olie)
  • 1 teskefuld hvidløgspulver
  • 1 lille teske cayennepeber
  • Salt og friskkværnet peber
  • Stødt chili efter smag

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne røres sammen, og den lækre BBQ sauce smages til med salt, peber og chili. Evt. også med lidt mere brun farin.
  • BBQ-saucen over kødet, efter at du har trukket det fra hinanden med to gafler.
  • Du kan også blot servere BBQ saucen til kødet ved bordet.
  • Skal du ikke bruge barbecuesaucen med det samme, kan den opbevares på køl.

Hvad er pulled pork og andre spørgsmål?

Hvad er pulled pork?

En ret fra de amerikanske sydstater. Navnet er opstået fordi kødet (nakkefilet fra svin) bliver så mørt, og du nemt kan trække det fra hinanden.

Hvordan laver man pulled pork i grill?

Brug samme opskrift som denne, og hold samme temperatur. Hvilket dog er lidt mere udfordrende i grillen, men anvend kun få briketter ad gangen for at holde varmen nede.

Hvad er tilbehør til pulled pork i ovn?

Helt klassisk er det stegte kartofler, eventuelt pommes frites, og coleslaw. Men broccoli eller en salat er også godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta Elisabeth Toft

    april 28, 2025 at 8:39 pm

    Hej Holger.
    Vi har købt en halv gris, hvorfra der bl.a. var en nakkesteg på 4 kg og en flæskesteg på 3,3 kg. Jeg vil gerne stege flæskestegen og lave pulled pork af nakkestegen og invitere familien på hjemmelavede burgere til min fødselsdag. Skal stegetiden til pulled pork forlænges, når det er så stor en nakkesteg? Og kan flæskestegen steges samtidig med nakkestegen i ovnen (jeg har en stor ovn 😁)? Hvordan gør jeg i givet fald??
    Bedste hilsner og tak for mange skønne opskrifter 🤩

    Svar
  2. Irene Asgaard

    juli 04, 2024 at 9:12 am

    En dejlig ret, der jo ikke kræver megen atttention

    Svar
  3. Carsten Hansen Bjørn

    april 01, 2024 at 10:35 pm

    Jeg har købt en frosset pulled pork. Hvordan tilbereder jeg den? Og hvad serverer jeg til?

    Svar
  4. René Nielsen

    april 01, 2016 at 10:26 pm

    Ser super godt ud og skal da prøves. Pulled pork i grillen ser lidt bøvlet ud i forhold til i ovn. Nogen der ved om man kan smage forskel på om man laver pulled pork i ovn eller grill?
    Vh René

    Svar
    • Søren T.

      januar 10, 2022 at 12:03 am

      Det er i hvert fald noget bøvl med af få tilført røg, men 110° er nemt at holde i en alm. Weber grill.

      Svar
    • Ole

      februar 14, 2022 at 10:17 am

      Nej, den eneste forskel ville være selve røgen, som vil tilføre smag, men der kan man jo så erstatte, hvis man da vil, med et par ting, der er det som hedder "Flydende Røg", eller hvis man godt kan lide det mere krydret og samtidig med en masse smag, "Røget Paprika" eller "Chipotle" hvilket bare er "Røget Chili" i pulver form 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required