Præstegårdskage
Ingredienser
- 170 g smør blødt
- 170 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 200 g æbler
- 20 g mandler hakkede
- 20 g perlesukker evt. almindelig sukker
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt, at du sørger for, at smørret er blødt, og at æggene har stuetemperatur, inden du går i gang med kagen. På den måde undgår du, at dejen skiller. Du kan blødgøre smørret i microbølgeovnen eller ved at lade det ligge på køkkenbordet.
- Start med at røre det bløde smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk, indtil det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk med elpiskeren.
- Sæt nu elpiskeren til side, og find en dejskraber frem.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og vend det forsigtigt i dejen med dejskraberen.
- Vask æblerne, og skær dem i tynde både.
- Kom totredjedel af dejen i en smurt sandkageform. Jeg har brugt en form på 1,7 liter.
- Læg nu et lag æbler oven på dejen.
- Fordel det sidste dej oven på æblerne, og læg endnu et lag æbler øverst. Drys med hakkede mandler og perlesukker.
- Bag kagen i en time i en forvarmet ovn på 180 grader over- og undervarme på nederste rille i ovnen.
- Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen, og skærer den i skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på præstegårdskage
Præstegårdskage er en klassiker i det danske kagekøkken. En skøn sandkage bagt med lag af æbler i skiver og drysset med hakkede mandler og perlesukker på toppen.
Den smager vidunderlig og er nem at bage.
Se flere opskrifter:
- Æblekage (bedste æblekage med æble, kanel, remonce og creme)
- Nem æblekage med marcipan
- Æblekage i springform
- Bradepandekage med æbler
Billeder
Her kan du se flere billeder af præstegårdskagen.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse præstegårdskagen. Du kan med fordel skære den i skiver, inden du fryser den. Så er det nemt at tage det antal stykker op, du har brug for.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jensina Kristjánsdóttir skriver
Begøves der ikke hævemidler í Præstegårdskagen ?
Katrine Rørby Madsen skriver
Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.