Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Præstegårdskage

Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)

Præstegårdskage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Indhold
  • Præstegårdskage
  • Opskrift på præstegårdskage
  • Billeder
  • FAQ
  • Kommentarer

Præstegårdskage

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Her er opskriften på præstegårdskage, som er en fantastisk skærekage bagt med æbler og drysset med hakkede mandler.
Antal 6 personer
Ret Kager
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 170 g smør blødt
  • 170 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 200 g æbler
Pynt
  • 20 g mandler hakkede
  • 20 g perlesukker evt. almindelig sukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Det er vigtigt, at du sørger for, at smørret er blødt, og at æggene har stuetemperatur, inden du går i gang med kagen. På den måde undgår du, at dejen skiller. Du kan blødgøre smørret i microbølgeovnen eller ved at lade det ligge på køkkenbordet.
  2. Start med at røre det bløde smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk, indtil det er lyst og luftigt.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk med elpiskeren.
  4. Sæt nu elpiskeren til side, og find en dejskraber frem.
  5. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og vend det forsigtigt i dejen med dejskraberen.
  6. Vask æblerne, og skær dem i tynde både.
  7. Kom totredjedel af dejen i en smurt sandkageform. Jeg har brugt en form på 1,7 liter.
  8. Læg nu et lag æbler oven på dejen.
  9. Fordel det sidste dej oven på æblerne, og læg endnu et lag æbler øverst. Drys med hakkede mandler og perlesukker.
  10. Bag kagen i en time i en forvarmet ovn på 180 grader over- og undervarme på nederste rille i ovnen.
  11. Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen, og skærer den i skiver.

Næringsindhold

Kalorier504kcalKulhydrater62gProtein6gFedt27gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol115mgNatrium204mgKalium123mgKostfibre2gSukker35gVitamin A805IUVitamin C2mgCalcium31mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på præstegårdskage

Præstegårdskage er en klassiker i det danske kagekøkken. En skøn sandkage bagt med lag af æbler i skiver og drysset med hakkede mandler og perlesukker på toppen.

Den smager vidunderlig og er nem at bage.

Se flere opskrifter:

  • Æblekage (bedste æblekage med æble, kanel, remonce og creme)
  • Nem æblekage med marcipan
  • Æblekage i springform
  • Bradepandekage med æbler

Billeder

Her kan du se flere billeder af præstegårdskagen.

Præstegårdskage ubagt
Præstegårdskage bagt

FAQ

Kan man fryse præstegårdskage?

Ja, du kan sagtens fryse præstegårdskagen. Du kan med fordel skære den i skiver, inden du fryser den. Så er det nemt at tage det antal stykker op, du har brug for.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jensina Kristjánsdóttir skriver

    oktober 05, 2025 at 3:11 pm

    Begøves der ikke hævemidler í Præstegårdskagen ?

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen skriver

    oktober 04, 2025 at 6:44 am

    Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required