Indhold
Præstegårdskage
Ingredienser
- 170 g smør (blødt)
- 170 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 200 g æbler (ca. 2 æbler)
- 20 g mandler (hakkede)
- 20 g perlesukker (evt. almindelig sukker)
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt, at du sørger for, at smørret er blødt, og at æggene har stuetemperatur, inden du går i gang med kagen. På den måde undgår du, at dejen skiller. Du kan blødgøre smørret i microbølgeovnen eller ved at lade det ligge på køkkenbordet.
- Start med at røre 170 g smør og 170 g sukker sammen med en elpisker. Pisk, indtil det er lyst og luftigt.
- Tilsæt 2 æg - et ad gangen, og pisk med elpiskeren.
- Sæt nu elpiskeren til side, og find en dejskraber frem.
- Tilsæt 200 g hvedemel lidt ad gangen, og vend det forsigtigt i dejen med dejskraberen.
- Vask æblerne (du skal nok bruge to æbler), og skær 200 g æbler dem i tynde både.
- Kom totredjedel af dejen i en smurt sandkageform. Jeg har brugt en form på 1,7 liter.
- Læg nu et lag æbler oven på dejen.
- Fordel det sidste dej oven på æblerne, og læg endnu et lag æbler øverst. Drys med 20 g mandler og 20 g perlesukker.
- Bag kagen i en time i en forvarmet ovn på 180 grader over- og undervarme på nederste rille i ovnen.
- Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen, og skærer den i skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på præstegårdskage
Præstegårdskage er en klassiker i det danske kagekøkken. En skøn sandkage bagt med lag af æbler i skiver og drysset med hakkede mandler og perlesukker på toppen.
Den smager vidunderlig og er nem at bage.
Se flere opskrifter:
- Æblekage (bedste æblekage med æble, kanel, remonce og creme)
- Nem æblekage med marcipan
- Æblekage i springform
- Bradepandekage med æbler
Billeder
Her kan du se flere billeder af præstegårdskagen.


FAQ
Ja, du kan sagtens fryse præstegårdskagen. Du kan med fordel skære den i skiver, inden du fryser den. Så er det nemt at tage det antal stykker op, du har brug for.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Sys jensen skriver
Vil det gøre godt med revet marcipan eller chokolade i præstegården ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sys
Hvis du spørger mig, så er det altid godt i kager 🙂
Så jeg ville ikke være nervøs for at komme lidt af det i den.
BH Holger
Jensina Kristjánsdóttir skriver
Begøves der ikke hævemidler í Præstegårdskagen ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jensina
Nej, præstegårdskagen bages uden bagepulver eller andre hævemidler. Og det fungerer fint 🙂
God bagelyst.
BH Holger
Katrine Rørby Madsen skriver
Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.
Jolanda skriver
Vil du så ikke være sød og svare på spørgsmålet om hævemidler eller ej i kagen.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jolanda
Beklager. Jeg havde overset den - der er svaret nu 🙂
Der skal ikke hævemidler i denne kage.
BH Holger