Her får du Danmarks bedste opskrift på en gammeldags bradepandekage med æbler. Men se også hvordan den laves med kakao, rabarber eller pærer.
Den gammeldags bradepandekage med æbler er en af de særdeles populære kager, som er god til mange anledninger.
Brug den lækre æblekage som den perfekte kollegakage, til ungerne i en klassens time kage, eller bare når du lige har lyst til en af de allerbedste kager.
Bradepandekage med æbler er utrolig nem at røre sammen, og den egner sig fint til at bage sammen med børnene.
Den indeholder blandt andet også kanel, men bradepandekagen kan sagtens også laves med andet fyld end æbler.
Længere nede i opskriften kan du se hvordan du laver den med kakao som en chokolade bradepandekage, eller prøv med pærer eller rabarber.
Danmarks bedste bradepandekage kan såmænd også laves med blommer eller banan, så mulighederne er mange.
Se også: Kanelkage med chokoladeglasur
Opskriften passer til en bradepande på cirka 22 gange 28 centimer - eller nogenlunde tilsvarende. Er bradepanden en smule mindre, ja så bliver kagen lidt højere, og modsat hvis formen er en anelse større. SAe også min opskrift på verdens bedste æblekage.
Opskrift på bradepandekage med æbler
Gammeldags bradepandekage med æbler og kanel
Ingredienser
- 3 æg
- 175 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 175 gram hvedemel
- 1 teskefuld kanel
- 2 teskefulde bagepulver
- 175 gram smør - meget blødt
Fyld
- 2 store æbler - eller tre små
- 3 teskefulde sukker
- 1 teskefuld kanel
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk æggemassen luftigt med en elpisker. Det tager 4-5 minutter.
- I en anden skål vejer du hvedemel af, og blander det med kanel og bagepulver.
- Find en dejskraber frem og vend hvedemelet i æggemassen.
- Derefter vendes det meget bløde smør i, og fold nu dejen sammen indtil du er sikker på, at der ikke længere er klumper i dejen.
- Gør fyldet klar. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblerne skæres i tynde både. Om du vil skrælle æblerne eller ej er op til dig, men jeg synes det er en skam at gøre det. Vend æblebådene sammen med sukker og kanel.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel dejen i den. Stik derefter æblebådene ned i dejen, så de er næsten dækket til. Slut af med at drysse din bradepandekage med lidt sukker.
- Stil din bradepandekage med æbler ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og her skal bages i cirka 45 minutter. Prik i den for at mærke om den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte bradepandekage nydes med en klat flødeskum eller creme fraiche.
Bradepandekage med pærer
Du kan også lave en lækker bradepandekage med pærer, og her skifter du blot æblerne ud med pærer.
Du skal bruge tre pærer, og du kan sagtens anvende både Conference og Clara Friis pærer.
Pærerne skæres ligeledes i mindre både.
Bagetiden er selvfølgelig den samme.
Bradepandekage med blommer
Bradepandekage med blommer er en anden klassiker, og den er også nem at gå til.
Her skal du bruge cirka 400 gram blommer, som skæres i mindre stykker. Brug gerne de lækre Victoria blommer.
Dejen fordeles i bradepanden, hvorefter blommerne stikkes ned i dejen.
Når du anvender blommer, skal du ikke bruge kanel, så denne udelader du blot fra opskriften.
Bradepandekage med rabarber
En anden usandsynlig lækker udgave er bradepandekage med rabarber.
Her bruger du 400 gram rabarber, der skæres i cirka en centimeter tykke skiver.
De vendes med sukker og kanel - altså ligesom du ellers gør med æblerne.
Når dejen er fordelt i bradepanden, trykkes rabarberstykkerne ned i dejen, og så er det ellers blot at bage kagen i cirka 45 minutter ved 175 grader varmluft.
Bradepandekage med chokolade
En anden populær variant er bradepandekage med chokolade. Eller rettere med kakao.
Her tilsættes tre eller fire spiseskefulde kakao til dejen, og igen skal du udelade kanel. Og selvfølgelig æblerne.
I stedet får du en lækker chokoladekage bagt i bradepanden, og du kan afslutte med glasur og kokos.
Vil du gøre kagen endnu mere lækker, kan der tilsættes 75 gram hakket mørk chokolade, der blot røres ind i dejen.
Den smager altså super godt!
Bradepandekage med banan
Endelig skal vi da også lige huske en bradepandekage med banan.
Her moser du to modne bananer, som røres ind i dejen. Her skal du tilsætte to teskefulde kanel i stedet for den ene, men ellers er fremgangsmåden den samme.
Bagetiden er ligeledes 45 minutter.
Se også mine populære opskrifter på æblecrumble, apple pie og den gammeldags æblekage.
Nina Larsen
Hej. Jeg er rigtig glad for mange af dine opskrifter. Jeg laver mad i vores ejerforhilsenening en gang om måneden, hvor vi samles 30-35 til spisning hver gang. Da min søn skal giftes næste lørdag er jeg presset på tid, og jeg vil derfor spørge, om jeg kan fryse bradepandekagen med æbler? jeg vil selvfølgelig tage den ud af fryseren i god tid, så jeg kan lune den i ovnen inden servering.
Bedste hilsner
Nina
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Mange tak for de pæne ord - og du kan sagtens fryse bradepandekagen ned, og så blot lune den i ovnen inden servering. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Og tillykke med ham.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Kirsten
Kanel ?
Er det blandet med sukker eller bare ren kanel ??
Camilla
Passer denne til ovnens almindelige bradepande? Der står bare mængde 8. Synes det virker lidt voldsomt, hvis der så kun er til 8 personer
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Nej, til en hel bradepande vil jeg fordoble opskriften - så passer den fint 🙂
Alt det bedste
Holger