• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pocheret kylling

Pocheret kylling

billeden med pocheret kylling i gryde
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. november 2024 - Udgivet: 19. november 2024

Her får du min opskrift på pocheret kylling. Det en hel kylling, som du koger i bouillon, og det kan du gøre i en dyb pande eller gryde.

Pocheret kylling er en lækker måde at lave kylling på, og samtidig får du en skøn sauce med masser af smag.

Den hele kylling koges i bouillon i en times tid sammen med estragon, og derefter parteres den i passende stykker.

Serveres sammen med den lækre sauce. Du skal ikke bruge hele mængden af bouillon fra den pocherede kylling, så resten kan gemmes til saucer de efterfølgende dage. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kogt kylling
  • Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
  • Hønsekødssuppe
  • Kyllingefrikasse

Opskrift på pocheret kylling

billeden med pocheret kylling i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pocheret kylling

4.50 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på pocheret kylling. Det en hel kylling, som du koger i bouillon, og det kan du gøre i en dyb pande eller gryde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 486
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kylling - på ca. 1200 gram
  • olivenolie
  • 1 bundt estragon
  • 1 l hønsebouillon - evt. af 1 l. vand og 2 terninger
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pocheret kylling kan du som sagt lave i enten en dyb sauterpande eller en gryde, så find en af disse frem.
  2. Kyllingen saltes indvendigt og jeg smider også gerne et par citronbåde derind. Det er ikke nødvendigt, men tilfører smag. Læg også nogle kviste estragon ind i kyllingen.
  3. Pensl kyllingen grundigt med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ned i panden eller gryden. Den skal ligge med brystet opad.
  4. Læg også nogle kviste estragon ved og hæld hønsebouillon i.
  5. Lad det koge op, læg låg på og lad nu kyllingen simre under låg i ca. 1 time. Undervejs må du gerne øse lidt af bouillonen op over kyllingen.
  6. Tag så kyllingen ud på et skærebræt og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.
  7. Imens koges bouillonen lidt ind ved en høj varme.
  8. Tag ca. 2 deciliter af bouillonen over i en mindre gryde. Kog den op sammen med madlavningsfløde, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Tilsæt et par spiseskefulde hakkede blade estragon, og smag sovsen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 486kcalKulhydrater: 5gProtein: 38gFedt: 34gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.2gKolesterol: 149mgNatrium: 820mgKalium: 496mgKostfibre: 0.2gSukker: 2gVitamin A: 432IUVitamin C: 4mgCalcium: 106mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den pocherede kylling skæres ud i passende stykker, og her kan du servere den med stegte kartofler, glaserede rosenkål og den lækre sauce. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mona Lise Damkjær

    januar 06, 2025 at 7:54 pm

    Har lige lavet pocheret kylling og fulgt opskriften. Fond blev alt for salt, desværre. Kyllingen skulle have indeni og der skulle salt og peber udenpå efter at kyllingen er smurt med olie. Bouillon terninger er jo osse ret saltet. Så det havde været nok med en. Så jeg må huske det til næste gang. Fik lavet en sovs ved at bruge noget af suppen (indkogt), mel og mælk, 0,5 tsk sukker og revet muskat i.
    Men kyllingen var lækker mør og smagte dejligt, sammen med kartofler og en salat til.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    november 19, 2024 at 10:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required