Her får du min opskrift på pocheret kylling. Det en hel kylling, som du koger i bouillon, og det kan du gøre i en dyb pande eller gryde.
Pocheret kylling er en lækker måde at lave kylling på, og samtidig får du en skøn sauce med masser af smag.
Den hele kylling koges i bouillon i en times tid sammen med estragon, og derefter parteres den i passende stykker.
Serveres sammen med den lækre sauce. Du skal ikke bruge hele mængden af bouillon fra den pocherede kylling, så resten kan gemmes til saucer de efterfølgende dage. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på pocheret kylling
Pocheret kylling
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1200 gram
- olivenolie
- 1 bundt estragon
- 1 l hønsebouillon - evt. af 1 l. vand og 2 terninger
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pocheret kylling kan du som sagt lave i enten en dyb sauterpande eller en gryde, så find en af disse frem.
- Kyllingen saltes indvendigt og jeg smider også gerne et par citronbåde derind. Det er ikke nødvendigt, men tilfører smag. Læg også nogle kviste estragon ind i kyllingen.
- Pensl kyllingen grundigt med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ned i panden eller gryden. Den skal ligge med brystet opad.
- Læg også nogle kviste estragon ved og hæld hønsebouillon i.
- Lad det koge op, læg låg på og lad nu kyllingen simre under låg i ca. 1 time. Undervejs må du gerne øse lidt af bouillonen op over kyllingen.
- Tag så kyllingen ud på et skærebræt og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.
- Imens koges bouillonen lidt ind ved en høj varme.
- Tag ca. 2 deciliter af bouillonen over i en mindre gryde. Kog den op sammen med madlavningsfløde, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Tilsæt et par spiseskefulde hakkede blade estragon, og smag sovsen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den pocherede kylling skæres ud i passende stykker, og her kan du servere den med stegte kartofler, glaserede rosenkål og den lækre sauce. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mona Lise Damkjær
Har lige lavet pocheret kylling og fulgt opskriften. Fond blev alt for salt, desværre. Kyllingen skulle have indeni og der skulle salt og peber udenpå efter at kyllingen er smurt med olie. Bouillon terninger er jo osse ret saltet. Så det havde været nok med en. Så jeg må huske det til næste gang. Fik lavet en sovs ved at bruge noget af suppen (indkogt), mel og mælk, 0,5 tsk sukker og revet muskat i.
Men kyllingen var lækker mør og smagte dejligt, sammen med kartofler og en salat til.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne din mening om den her.