Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pocheret kylling

Sådan laver du pocheret kylling med skøn sauce

billeden med pocheret kylling i gryde
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
4
DELINGER
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Pocheret kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pocheret kylling
  • Servering
  • Kommentarer

Pocheret kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du min opskrift på pocheret kylling. Det en hel kylling, som du koger i bouillon, og det kan du gøre i en dyb pande eller gryde.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling (på ca. 1200 gram)
  • olivenolie
  • 1 bundt estragon
  • 1 l hønsebouillon (evt. af 1 l. vand og 2 terninger)
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Pocheret kylling kan du som sagt lave i enten en dyb sauterpande eller en gryde, så find en af disse frem.
  2. Kyllingen saltes indvendigt og jeg smider også gerne et par citronbåde derind. Det er ikke nødvendigt, men tilfører smag. Læg også nogle kviste estragon ind i kyllingen.
  3. Pensl kyllingen grundigt med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ned i panden eller gryden. Den skal ligge med brystet opad.
  4. Læg også nogle kviste estragon ved og hæld hønsebouillon i.
  5. Lad det koge op, læg låg på og lad nu kyllingen simre under låg i ca. 1 time. Undervejs må du gerne øse lidt af bouillonen op over kyllingen.
  6. Tag så kyllingen ud på et skærebræt og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.
  7. Imens koges bouillonen lidt ind ved en høj varme.
  8. Tag ca. 2 deciliter af bouillonen over i en mindre gryde. Kog den op sammen med madlavningsfløde, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Tilsæt et par spiseskefulde hakkede blade estragon, og smag sovsen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier486kcalKulhydrater5gProtein38gFedt34gMættet fedt10gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.2gKolesterol149mgNatrium820mgKalium496mgKostfibre0.2gSukker2gVitamin A432IUVitamin C4mgCalcium106mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pocheret kylling

Pocheret kylling er en lækker måde at lave kylling på, og samtidig får du en skøn sauce med masser af smag.

Den hele kylling koges i bouillon i en times tid sammen med estragon, og derefter parteres den i passende stykker.

Serveres sammen med den lækre sauce. Du skal ikke bruge hele mængden af bouillon fra den pocherede kylling, så resten kan gemmes til saucer de efterfølgende dage. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kogt kylling
  • Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
  • Hønsekødssuppe
  • Kyllingefrikasse

Servering

Den pocherede kylling skæres ud i passende stykker, og her kan du servere den med stegte kartofler, glaserede rosenkål og den lækre sauce. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mona Lise Damkjær skriver

    januar 06, 2025 at 7:54 pm

    Har lige lavet pocheret kylling og fulgt opskriften. Fond blev alt for salt, desværre. Kyllingen skulle have indeni og der skulle salt og peber udenpå efter at kyllingen er smurt med olie. Bouillon terninger er jo osse ret saltet. Så det havde været nok med en. Så jeg må huske det til næste gang. Fik lavet en sovs ved at bruge noget af suppen (indkogt), mel og mælk, 0,5 tsk sukker og revet muskat i.
    Men kyllingen var lækker mør og smagte dejligt, sammen med kartofler og en salat til.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    november 19, 2024 at 10:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required