Indhold
Piratens pølsegryde
Ingredienser
- 1 stort rødløg (eller alm. løg, finthakket)
- smør (til stegning)
- 2 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 6 pølser (skåret i skiver)
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 dl fløde
- 3 spsk ketchup
- 200 g ærter (gerne fra frost)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 stort rødløg hakkes fint og sauteres af i lidt smør i en varm gryde. Lad løget blive blødt, men uden at tage farve.
- Tilsæt så 2 tsk karry, 1 tsk paprika og 6 pølser i skiver, og lad det svitse med et par minutter.
- Kom 2 dl vand ved sammen med en 1 bouillonterning, og lad det koge lidt ind.
- Derefter tilsættes 3 dl fløde (du kan også anvende en madlavningsfløde til piratens pølsegryde) og 3 spsk ketchup. Koges igen lidt ind.
- Tilsæt så 200 g ærter, og lad gryderetten varme igennem.
- Til sidst smages piratens pølsegryde til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere karry, hvis dette ønskes.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på piratens pølsegryde
Piratens pølsegryde er en nem og populær gryderet, der ikke tager lang tid at lave.
Gryderetten er naturligvis med masser af pølser, og her kan du anvende wienerpølser, røde pølser eller hvad du nu synes eller har i køleskabet.
Løg kan erstattes med porrer, og pølseretten er en rigtig familieret, som både børn og voksne sætter pris på som aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og piratens pølsegryde serveres med kogte ris.
Se også disse opskrifter:
Noter
Piratens pølsegryde serveres straks med kogte ris. Det er god og nem ret til hele familien.
Der kan også serveres en god spidskålssalat til pølseretten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Yrsa skriver
Kan piratens pølsegryde fryses?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Yrsa
Yes - det kan den sagtens. Men frys den hurtig efter tilberedning.
Alt det bedste
Holger
Maria skriver
Hejsa!
Hvilken boullion bruger du? Jeg tænker umiddelbart, grøntsags- eller hønsebuillon er bedst?
Bh Maria
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Maria
Brug bare hvad du har, men netop grøntsags- eller hønsebouillon er dem jeg ofte bruger til piratens pølsegryde 🙂
Alt det bedste
Holger
Per skriver
Hvornår tilsætter man pølserne
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Per
Det er punkt 2 - sammen med paprika og karry 🙂
Alt det bedste
Holger