• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Pebersovs

billede med pebersovs
Nem og simpel pebersovs, der laves helt fra bunden. Pebersaucen laves med grønne peberkorn, der er syltede peberkorn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  9. januar 2021

Del gerne:
190
SHARES
FacebookMessenger190PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
  2. Opskrift på nem pebersovs
  3. Nem pebersovs opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.6 fra 58 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.

Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.

Sovsen er nem at lave, og den smager fremragende til virkelig mange kødretter.

Opskriften giver sovs til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Madagaskar pebersauce
  • Oksemedaljon med pebersovs
  • Steaksovs
  • Opbagt sovs

Opskrift på nem pebersovs

billede med pebersovs

Nem pebersovs opskrift

Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Bedømmelse
4.6 fra 58 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • olivenolie
  • 50 g peberkorn - syltede grønne
  • 2 tsk sennep
  • 7 dl oksebouillon - eller fond
  • 0,5 dl whisky
  • 1 dl fløde
  • 100 g smør

Fremgangsmåde

  • Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
  • Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
  • Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
  • Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
  • Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
397
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
207
mg
9
%
Kalium
 
243
mg
7
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1063
IU
21
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige pebersovs serveres straks.

Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:

Roastbeef

Oksefilet

Culotte

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens

    oktober 07, 2023 at 3:34 pm

    Hvilken sennep?

    Svar
  2. Vaso

    marts 23, 2023 at 8:00 pm

    Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.

    Svar
  3. Pia Nielsen

    februar 24, 2023 at 7:14 pm

    Den er da bare super, super god:-)

    Svar
  4. Mette Larsen

    oktober 14, 2022 at 3:16 pm

    Jeg skal til at lave peber sovs. Jeg kunne ikke få tørre grønne peberkorn, så jeg købte syltede grønne peberkorn. Er mængden stadig 50 gr?
    På forhånd tak.
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 14, 2022 at 3:53 pm

      Hej Mette
      Det er præcist de syltede peberkorn du skal bruge. Så alt er godt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. John Johansen

    oktober 25, 2020 at 4:30 am

    Hej! 🙂

    Er "1 sjat" ikke officielt omkring 1-2 dl?
    😎

    Svar
  6. Ek

    februar 08, 2020 at 6:36 pm

    Hej. Vil også gerne lave din pebersovs men er lidt i tvivl om hvilke peber du bruger
    Kan se de fåes i eddikelage og i saltlage og kan ikke ud fra billedet tyde hvilken det er, tænker det er eddikelage, men vil gerne være helt sikker
    Hilsen EK

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2020 at 7:03 am

      Hej EK
      Det er nemlig lige præcist i eddikelage, som fungerer godt til pebersovsen. Så køb endelig dem. De fås både på dåse og i glas 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Malou

    november 15, 2019 at 10:30 am

    Hej Holger
    Jeg vil gerne lave denne sovs til min fødselsdag hvor vi bliver 40 mennesker. Da jeg gerne vil forberede så meget som muligt inden ville jeg høre om man kunne forberede sovsen og så fryse den indtil den skal bruges? Og eventuelt vente med at piske smøren i indtil lige inden? På forhånd tak for svar
    Mvh. Malou

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 15, 2019 at 1:43 pm

      Hej Malou
      Det lyder hyggeligt 🙂
      Jo, som sådan kan pebersovs godt fryses ned, men fordi der er fløde i den, kan du risikere den skiller lidt.
      Jeg ville lave sovsen, stille den på køl eller et køligt sted, og så blot varme den lige før brug. Og vente med at tilsætte fløde og smør til du opvarmer sovsen igen. Altså lige inden servering.
      Håber det hjælper dig - og ellers rigtig god fest 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required