Indhold
Pebergryde
Ingredienser
- 2 løg halveret og i tynde både
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- olivenolie til stegning
- 1 grøn peberfrugt i strimler
- 1 gul peberfrugt i strimler
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 4 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 tsk oregano
- 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- 1 citron
- 1 lille aubergine i mindre tern
- 1 svinemørbrad i tynde strimler, ca 5 cm. lange
- 2 tsk paprika
- 250 g ris koges som anvist
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløg steges lidt af i en sjat olivenolie i en gryde eller sauterpande. Det må ikke tage farve, men blot steges et par minutter.
- Tilsæt de strimlede peberfrugter og lad dem svitse med et minut mere ved en god varme.
- Kom vand ved sammen med en bouillonterning og oregano. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
- Imens steges den strimlede svinemørbrad på en meget varm pande. Tilsæt gerne en smule olivenolie, og kødet skal blot steges hårdt af i 2-3 minutter. Vendes ofte, men vent med at vende kødet indtil det har fået en god stegeskorpe i starten. Krydres med salt, friskkværnet peber og paprika til sidst. Tages til side.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Tilbage til pebergryden. Fjern låget og jævn saucen til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
- Vend aubergine i mindre tern i retten, og lad dem simre med i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pebergryde
Pebergryde er en nem og lækker gryderet, som du laver med masser af peberfrugter, aubergine og svinemørbrad.
Brug gerne forskellige farver af peberfrugt i retten, og gerne en henholdsvis grøn, gul og rød peberfrugt. Peberfrugterne skæres i tynde strimler.
Til sidst vendes aubergine i mindre tern i retten, der serveres sammen med lynstegt svinemørbrad. Her afpudser du svinemørbraden, som derefter strimles tyndt. Steg strimlerne på en meget varm pande i kort tid.
Gryderetten er meget fedtfattig, da den laves uden smør og fløde. Men den smager himmelsk godt.
Se flere opskrifter:
- Gryderet med nakkefilet
- Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)
- Nem gryderet med kylling
- Gryderet i ovn med masser af grøntsager
Billeder
Her får du et par billeder fra min tilberedning af pebergryden.



Servering
Ved servering anrettes kødet ovenpå peberfrugterne, som du kan se på billedet. Serveres med kogte ris. Velbekomme.
FAQ
Ja, pebergryden er fin at fryse ned i en tæt beholder. Varmes op i gryde eller mikroovn, hvor der eventuelt kan tilsættes lidt mere vand.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på pebergryde. Kom gerne med din mening om gryderetten her.