Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pastafad opskrift (ovnbagt pasta med tomatsovs)

Pastafad opskrift (ovnbagt pasta med tomatsovs)

billederesultat for pastafad
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
753
SHARES
FacebookMessenger753PinterestEmailSMS

Pastafad, der minder om lasagne. Opskriften er med bredbåndet pasta, der bages i fad sammen med tomatsovs og bechamelsauce.

Dette pastafad er et sikkert hit hos både børn og voksne, og en nem måde at lave en lasagne på. Men altså uden pastaplader.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på pastafad

Pastafad opskrift (ovnbagt pasta med tomatsovs)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Pastafad, der minder om lasagne. Opskriften er med bredbåndet pasta, der bages i fad sammen med tomatsovs og bechamel sauce.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g pasta (eks. pappardelle eller anden pasta)
  • 100 g bacon (gerne tørsaltet)
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 300 gram)
  • 1,5 dl hønsefond
  • 1 dl fløde
  • Lidt timian (gerne frisk)
  • 1 potte basilikum
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk (cirka, måske lidt mere)
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød (reven)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær bacon i tern, og svits det i lidt olivenolie ved middel varme i 4-5 minutter.
  2. Hak skalotteløg og hvidløg fint og kom det ved. Lad det svitse videre et par minutter uden at tage farve.
  3. Snit bladselleri og peberfrugt i små tern, og kom det ved sammen med lidt balsamico og sukker.
  4. Tilsæt også hakkede tomater, hønsefond og fløde, og lad det koge op. Kom frisk timian ved, og smag til med salt og hvid peber. Skru ned igen og lad det nu småsimre i cirka 15 minutter.
  5. Lav bechamel sauce. Smelt smør i en gryde, og pisk melet i. Pisk så mælk i indtil du har den rette konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Du skal bruge cirka fire deciliter mælk. Smag din bechamel sauce til med revet muskatnød, salt og hvid peber, og lad den småsimre i fem minutter så smagen af mel koges væk.
  6. Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog den bredbåndede pappardelle pasta i et minut så den netop falder sammen, men heller ikke mere. Hæld straks koldt vand i gryden så kogningen standses.
  7. Find et ildfast frem, og læg nu først halvdelen af tomatsovsen (bland den med frisk basilikum lige inden) nederst i fadet. Fordel derefter pastaen, og læg så resten af tomatsovsen på. Øverst hælder du den hvide bechamel sauce på.
  8. Bag nu dit pastafad midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter.
  9. Lad derefter pastaretten køle af i 5-10 minutter inden servering. Drys eventuelt med lidt parmesan.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Det færdige pastafad kan sagtens serveres som det er, men du kan også lave en god salat til. Gerne denne tomatsalat.

Hvis du undlader bacon, kan retten serveres som en ren vegetarret.

Se også mine opskrifter på:

Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Se opskriften her
billede med lasagnette
Bagt pasta bolognese
En opskrift på lækker og bagt pasta bolognese, der nemt laves i et fad og tilberedes færdig i ovnen på 30 minutter. En god familieret.
Se opskriften her
billederesultat for bagt pasta bolognese
Lasagne
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Se opskriften her
billede med lasagne
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required